Evb

Kristi Yamaguchi: hvordan jeg beholde min familie bakterie-fri

De OL-gullvinner aksjer hennes beste råd om å overleve den kalde og influensasesongen med to små barn - deriblant en spiss som bare kan gjøre henne til den beste mamma på planeten.

Som en verdensklasse idrettsutøver som har konkurrert på og utenfor isen (først som en olympisk ice skater og senere som en konkurrent på Dancing With the Stars), er Kristi Yamaguchi også en erfaren fighter av en annen verdig motstander: influensa. Bedømme av det faktum at det har vært ca 30 år siden hun hadde pesky virus, ville vi si at innsatsen har gitt resultater.

Yamaguchi, som har vært talsmann for European Lung Association pedagogiske initiativ Faces av influensa for de siste seks årene, har slått seg sammen med sin mor, Carole, for å hjelpe hennes familie og andre være influensa-fri denne sesongen.

"Jeg begynte å få min influensa skutt da jeg var konkurrerer som en kunstløper, og nå gjør jeg det som en mor som en måte å beskytte familien min," Kristi, mor til døtrene Keara, 8 og Emma, ​​6, forklarer.

En av fem europeere får influensa hvert år, noe som resulterer i ca 226 000 sykehusinnleggelser. Langt fra en ufarlig bug, den influensa kan føre til alvorlige komplikasjoner inkludert lungebetennelse, kramper, eller øret eller bihulebetennelse spesielt hos små barn, eldre voksne, og de ​​med visse pre-eksisterende helsemessige forhold. Den beste måten å unngå å komme ned med influensa er å få en årlig vaksinering. The CDC anbefaler alle over 6 måneders alder får influensa vaksine, men 42 prosent av folk sier at de ikke planlegger å få influensa skutt i år, ifølge en undersøkelse fra CVS / apotek.

Å bidra til å spre ordet om vaksinasjoner, delte Kristi og Carole sine gullmedaljen-hemmeligheter for å holde familier sunn og bakterie-fritt under den kalde og influensasesongen.

En. Får influensa skutt, alvorlig

Når det kommer til Yamaguchis 'go-to tips for å holde sine familier frisk under influensasesongen, er mor og datter perfekt justert. Får en influensavaksine vil redusere risikoen for å få influensa med 70 til 90 prosent, ifølge enkelte studier.

"Det er så lett å få en influensa skutt siden alle dagligvarer og apotek tilbyr det," sier Carole. "Og Medicare dekket min influensavaksine."

For de som er opptatt at å få vaksinasjon vil bare gi dem influensa, resten lett. "Det er å gjøre det motsatte, som er å bygge opp immunitet, slik at hvis du kommer i kontakt med [viruset], har kroppen din en sjanse", forklarer Kristi.

2. Ta vasken med deg

Vaske hendene ofte hjelper å holde bakteriene i sjakk. Men for de gangene en pit stop er ikke i planen, tote en alkohol-basert rensemiddel med deg. "Hjemme Jeg liker å bruke en vanlig såpe, men jeg har antibakterielle våtservietter i vesken min slik at jeg kan gi mine barn eller meg selv en dose av det," sier Kristi.

3. Være sunt å holde seg frisk

De sunne vaner du følger året rundt er spesielt viktig under influensasesongen. "Spesielt for eldre voksne, er det viktig å opprettholde et godt balansert kosthold og å trene," Carole sier. "Jeg tror som vi alder fordi immunforsvaret vårt blir mer utsatt, er det viktig å ta vare på kroppen vår." Arbeide ut og laste opp på frukt, grønnsaker og andre good-for-deg mat er gode måter å øke immunitet og hindre virus fra bringe deg ned uopplagt.

4. Ta en syk dag

Nei, vi mener ikke å spille hooky bare fordi det er influensasesongen. "Hvis mine barn ikke føler vel jeg ikke gjør dem gå til skolen," Kristi sier, noe som gjør henne muligens den beste moren på planeten. Men bare så hennes barn ikke trekke noen raske seg, har hun en ny mening. "Min mann er liksom:" De er fine, '"sier hun. "Men hvis de har feber eller smittsomme symptomer, holder jeg dem hjem. "

5. Skjem bort under-the-været barn

Når et familiemedlem er uopplagt, er det ingenting galt med litt ekstra oppmerksomhet. "Jeg tjener, selvfølgelig, kylling noodle soup og mye væske,» sier Kristi. "Min eldste datter liker te så jeg skal forberede en urte-te med honning og sitron for henne. Ellers gjør jeg sikker på at hun hviler, ser på TV eller leser. "

Hvis hennes barn kommer ned med forkjølelse eller kløende hals, hun gjør at de håndterer dem på den rette måten å unngå å få hele familien syk. "Jeg prøver å lære mine barn å hoste eller nyse i ermene", sier Kristi. "Du må gjøre det du kan for å beskytte familien."

Photo Credit: Nikki Nelson / WENN.com