Evb

Kreft i skjoldbruskkjertelen behandlinger og pasientrettigheter

Kreftbehandling er like variert som kreftdiagnose og pasienten

Kreftbehandling er like variert som de kreftdiagnose og pasienten. To pasienter med samme diagnose er ikke nødvendigvis den samme som gjennomgår behandling. Livsstilsfaktorer og livsmål faktor i en behandling plan, også. For å illustrere: En 28 år gammel kvinne som er nylig gift og ønsker å ha en familie trenger en behandling plan som bevarer sin fertilitet, men ikke en 60-år gammel mann med barnebarn ikke har disse behovene.

Til tross for disse forskjellene

Til tross for disse forskjellene, er det noen standard kreft i skjoldbruskkjertelen behandlinger for pasienter: kirurgi, radioaktivt jod terapi (RAI), og skjoldbruskkjertel hormon replacement therapy. I min erfaring, gikk de første rensetrinn raskt. Det jeg ikke hadde forventet var å måtte håndtere hensiktsmessig oppfølging.

I august 2008

I august 2008 dro jeg til legevakten for en nakkeskade, og en avbildning studie viste en nodule på skjoldbruskkjertelen min. To uker senere ble jeg møte med en endokrinolog som motstrebende planlagt en ultralyd-veiledet finnålsaspirasjon (FNA) biopsi. Han var sikker på at det ville være en godartet knute, ikke en kreftsvulst, og lo av mine bekymringer. Når FNA kom tilbake "mangelfulle," Jeg møtte en otolaryngologist som spesialiserte seg i skjoldbruskkjertelen kirurgi.

I likhet med endokrinolog

I likhet med endokrinolog, min kirurg ikke tror det var kreft, men han gikk med på å gjøre en delvis thyroidectomy i oktober. En måned senere kom min patologi rapport med diagnosen papillær kreft i skjoldbruskkjertelen, og jeg begynte skjoldbruskkjertel hormon replacement therapy. Tre uker senere, i løpet av ferien, skjedde min ferdigstillelse thyroidectomy.

Jeg hilste det nye året på en lav-jod diett som forberedelse for radioaktivt jod terapi. Målet med RAI er å frata de gjenværende skjoldbruskkjertelen celler av jod for et par uker, slik at når du tar de RAI piller, de sulter cellene opptak behandling raskt og blir ødelagt i prosessen. For meg betydde dette liggende i flere timer i en maskin, laget av det samme selskapet som produserer min stadig feil oppvaskmaskin, for å få full-body imaging studier gjort. Dette var også et behandlingsalternativ jeg ikke ønsket på grunn av de potensielle bivirkninger fra store doser. Å si jeg gjennomgikk dette sparker og skriker er et understatement. Men min nukleærmedisin spesialist lyttet til mine bekymringer og ga meg en lav dose i håp om å redde min fruktbarhet.

I færre enn seks måneder

I færre enn seks måneder, start til slutt, jeg ferdig med min kreftbehandling. At tiden fløy av raskere enn du selv kan forestille deg. Så snart jeg følte utvinnes fra den første operasjonen, var jeg på operasjonsbordet igjen. Og så snart jeg følte noen lindring fra skjoldbruskkjertel hormon replacement therapy, krevde jeg en annen medisiner justering.

Siden da, jeg fortsatt møte med kirurgen min og endokrinolog årlig for ultralydundersøkelser og laboratoriearbeid. Jeg har også en annen endokrinolog som overvåker min helse med noen måneder, så jeg har utviklet et behov for insulin følgende kreft i skjoldbruskkjertelen behandling.

Underveis har jeg møtt flere kreft i skjoldbruskkjertelen overlevende med tumorer ble også funnet på ulykke. Vi har alle gjennomgått minst én operasjon og fullført RAI terapi, og hver morgen, tar vi vår skjoldbruskkjertel hormon replacement therapy mens du venter utålmodig på en time å passere, slik at vi kan ha vår kaffe.