Evb

Kreft i bukspyttkjertelen og vekttap

Hvis du har kreft i bukspyttkjertelen, det er skritt du kan ta for å håndtere kvalme, oppkast, og andre problemer som fører til tapt vekt.

Hvis du har kreft i bukspyttkjertelen, kan du ikke føler for å spise. Noen ganger er dette på grunn av symptomer på sykdommen, og noen ganger er det på grunn av behandlinger.

En fersk studie målte vekttap i 1000 mennesker med ulike typer kreft, inkludert i fordøyelsesorganer, lungene, og hode og nakke området. De med kreft i bukspyttkjertelen var i nærheten av toppen av listen i forhold til mengden av de tapte vekt. I gjennomsnitt, de mistet mer enn 15 prosent av vekten sin. Det er mye for folk som allerede står overfor et alvorlig helseproblem. Å miste så mye vekt kan hindre pasienter fra å fungere normalt, og det er knyttet til kortere overlevelse.

Personer med kreft i bukspyttkjertelen kan miste vekt fordi smerte og tretthet føre dem til å miste interessen for mat. Men det er mange andre grunner til dette vekttap:

  • . Gallegang blokkering Leveren gjør en væske som strømmer gjennom et rør - gallegang - inn i tynntarmen. Fordi dette røret går forbi bukspyttkjertelen, kan en svulst i bukspyttkjertelen blokkere røret, og galle kan bli sikkerhetskopiert. Som et resultat, kan du oppleve kvalme, oppkast og tap av matlyst.
  • Mangel på enzymer. Din bukspyttkjertelen gjør enzymer som også går til tynntarmen for å hjelpe deg å fordøye maten. Hvis du har kirurgi for å fjerne en del av bukspyttkjertelen din, kan du ikke lenger gjøre nok enzymer, sier Maureen Huhmann, RD, en klinisk ernæringsfysiolog ved Cancer Institute of New Jersey. Som et resultat, kan du ikke absorbere fett fra maten. I så fall vil du gå glipp av kalorier den inneholder, og du kan også få diaré.
  • . Medisiner kjemoterapi for kreft i bukspyttkjertelen kan også forårsake kvalme og oppkast - og medisiner for smertelindring kan føre til forstoppelse, sier Huhmann.
  • Diabetes. Fordi bukspyttkjertelen også gjør insulin, som kontrollerer blodsukkeret, kan du ende opp med diabetes fra kreft i bukspyttkjertelen. Dette kan påvirke måten du trenger å spise, ifølge Huhmann.

Lag en bukspyttkjertelkreft kosthold
Hvis du har kreft i bukspyttkjertelen, holde din interesse i mat kan være tøff. Men det finnes måter å holde fra å miste vekt:

  • Spis små måltider ofte. "Generelt vil jeg anbefale små, hyppige måltider som er rike på kalorier," Huhmann sier. "Å spise en stor tallerken med mat kan ofte snu folks appetitt av." Spise annenhver time eller så, selv om det er bare en halv sandwich eller et par knekkebrød med ost eller peanøttsmør.

    The National Cancer Institute foreslår at du gjør og lagre små porsjoner av dine favoritt mat. På den måten vil du ha dem klare til å spise med liten innsats når du er sulten. I tillegg kan spise i et rom som ikke er for varm og er fri for matos bidra til å redusere kvalme.

  • Få digestive hjelp. Hvis bukspyttkjertelen ikke gjør nok fordøyelsesenzymer, kan legen forskrive enzymer i kapselform. Han eller hun kan også anbefale spesielle flytende kosttilskudd du kan drikke for å få mer kalorier.
  • Holde blodsukkeret under kontroll. Hvis du har diabetes på grunn av kreft din, sørg for å følge legens råd om hvordan å ta insulin eller andre diabetes narkotika.
  • Benytt deg av appetitten. Selv om du bør styre unna høyt sukker matvarer hvis du har diabetes, bør generelt folk med kreft i bukspyttkjertelen "dra nytte av enhver appetitt de kan ha, selv om det er en appetitt for iskrem, slik at de får i kalorier de kan, "Huhmann sier.

En ting å huske på: Unngå å spise din favoritt mat når du er kvalm, foreslår bukspyttkjertelkreft Action Network. Nyter dem når du føler deg bedre kan øke sannsynligheten for at smaken og lukten av disse matvarene vil fortsette å være attraktivt.