Evb

Kosttilskudd for leddgikt smerte

Alternative leddgikt rettsmidler kan være en del av en samlet leddgikt behandling for lettelser leddsmerter og betennelser.

Det er lett å gå seg vill i all informasjonen om hvordan du bruker kosttilskudd for leddgikt smerte. Er de gode alternative leddgikt rettsmidler, eller de er best brukt i tillegg til konvensjonelle leddgikt medisiner? Som er mest effektive? Er de verdt pengene? Leddgikt eksperter og evidensbasert forskning kan kaste lys over disse vanlige spørsmålene.

Leddgikt rettsmidler satt på prøve
Mens noen av disse kosttilskudd har blitt studert i svært store studier, antyder forskningen som har blitt gjort mulige fordeler. Her er noen kosttilskudd for å vurdere for leddgikt smerte:

Glukosamin sulfat.

 • Pros: En veldig fersk rapport i det medisinske tidsskriftet European Family Physician antydet at glukosamin sulfat er et beskjedent effektiv slitasjegikt behandling. Glukosamin er undersøkt mer grundig i høy kvalitet (randomisert) kliniske studier enn andre leddgikt kosttilskudd. Totalt sett viser bevis for at glukosamin kan redusere Artrose smerte og langsom progresjon av sykdommen.
 • Cons: Resultatene kan variere, avhengig av hvilken type glukosamin brukes. Glukosamin sulfat, som er laget av skalldyr skjell, kommer det meste sterkt anbefalt av de europeiske familie lege forfattere.

Chondroitin sulfate.

 • Pros: Den glukosamin studien også sett på et annet populært supplement for leddgikt behandling, chondroitin sulfate, som ofte selges i kombinasjon med glukosamin. Forskerne konkluderte med at chondroitin sulfate hjelper å redusere Artrose smerte.
 • Cons: Forskere fant ikke pålitelig bevis for at kombinasjonen av chondroitin pluss glucosamin er mer effektivt enn glukosamin alene.

S-adenosylmethionine.

 • Pros: En annen supplement, samme, eller S-adenosylmethionine, en konvensjonell slitasjegikt behandling i Europa, har også vært gjenstand for flere studier. "Noen av forsøkene på samma har vist anti-inflammatorisk virkning," sier Adriane Fugh-Berman, MD, førsteamanuensis i fysiologi ved Georgetown University School of Medicine i Washington, DC, som er en del av deres komplementær og alternativ medisin program fakultetet. "Det har vist seg å ha en svært dramatisk effekt, men det er studier som viser en økning i funksjonsevne med bruk av samme."
 • Negativt: Det er rapportert om tilfeller av samme samspill med visse antidepressiva og andre medikamenter. Videre er SAMe en ustabil forbindelse, så noen samme produkter kan inneholde lite eller ingenting av den aktive substans.

Andre tilskudd til gjennomgang.

 • Pros: Dr. Fugh-Berman siterer også bemerkelsesverdig bevis som støtter ingefær ekstrakt, vanligvis tatt i pilleform, og aktuelle kremer med capsaicin (komponenten i chilipepper som gir dem deres varme) som leddgikt rettsmidler. "Chile pepper krem ​​er nyttig for smerte," sier hun.
 • Cons: Akkurat som når du håndterer chilipepper på kjøkkenet, må du vaske hendene grundig etter bruk, og unngå å gni øynene, da det kan forårsake svie og irritasjon.

Metylsulfonylmetan og Harpagophytum procumbens (djevelens klo) er andre kosttilskudd som kan hjelpe med slitasjegikt smerter, men deres langsiktige sikkerhet er ikke undersøkt.

Velge riktig leddgikt rettsmidler
Med så mange alternativer og nye studier om disse leddgikt rettsmidler, hvordan vet du hvilke alternative leddgikt behandlinger, spesielt kosttilskudd, vil fungere for deg? Velge riktig "kosttilskudd er en veldig individuell prosess," sier Patience White, MD, sjef folkehelsen offiser av Arthritis Foundation. Her er noen generelle regler på veien når du tar kosttilskudd som leddgikt behandling:

Forstår hva du setter i kroppen din. "Du ønsker ikke å gjøre noe med kostholdet som tar bort viktige næringsstoffer fra resten av kroppen din," sier Dr. Hvit. Pass på å sjekke med legen din før du tar noen kosttilskudd for å sikre at de er trygge for deg.

  • Pass på at det du får er ren. "Det er veldig viktig å se nærmere på hvordan kosttilskudd er produsert," White sier. "Spør farmasøyten hvor god forberedelse er at du tar."
  • Vær oppmerksom på mulige bivirkninger. "Folk tenker ofte at" naturlig "betyr at det er noe potensiale for problemer, men det er viktig å se på bevisene bak hva kosttilskudd du tar," White advarer.
  • Vær realistisk. Kosttilskudd kan ikke være tilstrekkelig nok til å håndtere alle dine leddgikt smerte. Mange pasienter opplever at de fortsatt trenger å ta konvensjonelle over-the-counter eller reseptbelagte leddgikt medisiner for å håndtere sine symptomer.

  Etter å ha tatt de nødvendige forholdsregler for disse leddgikt rettsmidler, er den beste strategien for å prøve hver supplement ett om gangen. "Det er ikke anbefalt å prøve kosttilskudd i kombinasjon fordi du ønsker å være i stand til å finne ut hva som fungerer for deg. Det er også en sløsing med penger, "sier Fugh-Berman. "Den beste tingen å gjøre er å prøve en ting for et par uker og deretter en annen."

  Det er ingen mangel på potensielle over-the-counter leddgikt rettsmidler, men motstå blir fristet av en ny "mirakelkur". Stedet, starte din egen etterforskning med de lovende alternative leddgikt behandlinger som er dokumentert i respektert forskning.