Evb

Kostnadene ved nyrekreft omsorg

Finn ut hvilke utgifter en person med nyrekreft kan forvente å møte, og hvordan du får et håndtak på disse kostnadene.

Den uheldige realiteten er at det å ha nyrekreft påvirker mer enn helsen din - det kan også ta en toll på lommeboken din.

Fra sykehus honorarer til medisiner, er det mange utgifter som en person med nyrekreft ansikter. Regningene kan begynne å legge opp raskt, og evnen til å håndtere disse kostnadene hviler på mange faktorer.

"Det avhenger tilstrekkelighet av din forsikring og sparing, om kreften har spredd seg, og kostnaden av ulike medisiner," sier Len Lichtenfeld, MD, assisterende administrerende medisinsk offiser for European Cancer Society. Heldigvis, det er ressurser der ute for å hjelpe.

Nyrekreft: kostnadene for omsorg
Mange utgifter følge en nyre kreftdiagnose. For eksempel, sier Dr. Lichtenfeld, det kan være lege avgifter, sykehus avgifter, kostnaden for skanning, røntgen og andre tester og prosedyrer, laboratorie avgifter, og gebyrer knyttet til behandlinger, for eksempel medisiner og strålebehandling.

Nyre kreftpasienter kan også møte indirekte utgifter, for eksempel kostnader knyttet til transport, overnatting under behandling, og barnepass. Disse kostnadene kan ytterligere øke hvis behandlingen forlenges, eller dersom nyrekreft kommer tilbake.

"Mange mennesker som er diagnostisert med kreft mister jobbene sine," sier Lichtenfeld. "Hvis kreften er lokalisert til nyrene, er det vanligvis et spørsmål om kirurgi og du går tilbake til arbeid. Men ofte andre behandlinger er intens, og det er vanskelig å gå tilbake til det daglige arbeidet. "

Nyrekreft: finne økonomisk bistand
En kombinasjon av privat medisinsk forsikring og personlig sparing (for å betale eventuelle egenandeler eller unreimbursed utgifter) vil typisk dekke dine nyre kreft-relaterte kostnader, men det er andre finansielle ressurser som kan hjelpe også. Her er forsikringen alternativer som kan være tilgjengelige for deg:

Privat helseforsikring. Begynn med å undersøke noen helseforsikring du har gjennom jobben eller en individuell plan. Les den fine print om du velger leger, de ulike egenandeler, og levetid cap på refundert utgifter. Pass på at du forstår hva planen gjør, og dekker ikke før du begynner å bruke det, sier Lichtenfeld. Din plan kan gi bedre dekning hvis du velger en lege innen systemet sitt, og belaste deg en høyere egenandel hvis du går "out-of-network", for eksempel.

Medicare. Denne føderale programmet, finansiert gjennom Social Security system, gir helseforsikring til folk som oppfyller visse kriterier. Den dekker de fleste som er 65 år eller eldre, og de som er varig ufør og har fått trygdeytelser for rundt to år. Folk som har permanent nyresvikt behandles med dialyse eller transplantasjon er også kvalifisert.

Medicaid. Dette er en annen føderal program som dekker medisinske kostnader. Du er kvalifisert for disse fordelene hvis din inntekt og formue er under et visst nivå, men disse nivåene er forskjellig for hver stat. Generelt, kan du kvalifisere for Medicaid hvis du er i en lav inntekt brakett eller arbeidsledige.

Andre offentlige programmer. Andre føderale og statlige programmer kan også være i stand til å hjelpe. For eksempel, kan du kvalifisere for fordeler hvis du er en veteran eller en veteran ektefelle eller avhengige. Det finnes også spesielle programmer tilgjengelig kalt helseforsikring risiko bassenger, som gir helseforsikring for "medisinsk uninsurable" mennesker, for eksempel de som har blitt nektet helseforsikring på grunn av en pre-eksisterende medisinsk tilstand.

Andre organisasjoner. Sørg for å kontakte non-profit og veldedige organisasjoner, som for eksempel Frelsesarmeen, United Way, katolske sosiale tjenester, og andre lignende organisasjoner. Den europeiske Kreftforeningen har også en tjeneste for å gi ressurser og informasjon for mennesker uten tilstrekkelig forsikring, sier Lichtenfeld.

Du kan være kvalifisert til å få økonomisk bistand for eksempel uføretrygd og levende ytelser fra livsforsikringer. Noen farmasøytiske selskaper har også programmer for å hjelpe dekke kostnadene av narkotika.

Det beste alternativet er å gjennomføre noen undersøkelser og utforske alle alternativene og ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg å dekke dine nyrekreft kostnader.