Evb

Kosthold og mosjon: depresjon selvhjelp

Vi vet alle regelmessig mosjon og et fornuftig kosthold er bra for oss

Vi vet alle er regelmessig mosjon og et fornuftig kosthold bra for oss. Du har kanskje også hørt at de kan være en del av depresjon selvhjelp. Men hvordan hjelper det når det siste du ønsker å gjøre er å trykke på treningsstudio eller knaske på et eple. La oss være ærlige. Når du føler deg deprimert du er mer sannsynlig å ønske å bo i din jammies med en stor skål med iskrem. Men så vanskelig som det kan synes å trene regelmessig og spise riktig, gjør det hjelp. Jeg lover. Det har fungert for meg.

Vår første forsvar når vi snakker om depresjon selvhjelp er trening

Vår første forsvar når vi snakker om depresjon selvhjelp er trening. Du trenger ikke å delta i et treningsstudio, ta en klasse, eller til og med bryte en svette for å nyte fordelene av øvelsen. Du kan starte i det små. Ta en tur, jobbe i hagen din, se en yoga video, eller pokker, sette iPoden i dokkingstasjonen og skru opp 80 dansemelodier mens du bust et trekk på kjøkkenet. Bare begynne å bevege seg! Når du er klar, arbeide opp til mer anstrengende aktiviteter. Studier tyder på at selv en livlig 5 til 10 minutters gange kan løfte ditt humør. Foruten de humør-boosting endorfiner frigjøres under trening, det er andre mindre målbare fordeler til regelmessig mosjon som kan forbedre ditt syn. Trening kan gi deg en ny følelse av kontroll, en bedre følelse og penere kropp, og det kan også hjelpe deg å sove bedre. Se det? Ting ser allerede! Jeg vet fra min erfaring depresjon er mye mer håndterlig når jeg trener regelmessig.

Den neste våpen i vår depresjon selvhjelp arsenal er kosthold

Den neste våpen i vår depresjon selvhjelp arsenal er kosthold. Nå snakker jeg ikke om en kortsiktig, super-restricted måte å spise. Jeg snakker om en langsiktig spising filosofi. Din filosofi. Start en matdagbok hvor du kan holde styr på hvor ulike matvarer gjør at du føler deg. Gjengangerne kan påvirke humøret negativt, mens andre kanskje hjelpe ditt syn. Jeg har nylig byttet min familie til et vegansk kosthold. Før jeg går videre, jeg er ikke noe som tyder på dette er for alle. Jeg sier heller ikke et vegansk kosthold er det eneste "bra" kosthold. Men jeg har sett en stor forskjell i min egen mentale helse. Mine stemninger er mer balansert, kan jeg sprette tilbake fra frustrasjon og sinne raskere, og jeg nyter min familie mye mer. Jeg tar mer forsiktig med hva jeg putter i kroppen min, og kroppen min reagerer fantastisk.

Kanskje du ikke er klar for en diett overhaling

Kanskje du ikke er klar for en diett overhaling. Ikke noe problem. Bare begynne i det små. Skjær ut kunstige søtningsmidler, enkle karbohydrater, eller brus. Se om det hjelper. I så fall prøve å legge noe ditt kosthold mangler, kanskje mer frisk frukt, grønnsaker, eller hele korn. Akkurat som trening, hver lille innsats teller. Hvert trinn, og hver bit får deg nærmere en sunnere, lykkeligere deg.