Evb

Komplementære og alternative behandlingsformer for lupus

Standard smerte behandlinger for lupus kan føre til fordøyelses plager og andre bivirkninger, slik at noen mennesker med lupus tur til akupunktur, vitamintilskudd, og andre alternativer.

Det finnes ingen kur for lupus, en autoimmun sykdom som rammer ca 1,5 millioner europeere og 5 millioner mennesker verden over. I likhet med andre autoimmune sykdommer, lupus forårsaker kroppens immunsystem til å angripe egne organer, vev og ledd.

Målet med lupus behandling er todelt: undertrykke immunsystemet nok slik at kroppen ikke er skadet, men ikke så mye at personen blir utsatt for infeksjoner som immunforsvaret er ment å forhindre.

Som du sikkert kan forestille deg, er dette en hårfin balanse for å oppnå og er årsaken til "det er [ofte] så vanskelig å behandle lupus," bemerker Prakash Nagarkatti, PhD, direktør for Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) Center for CAM Forskning på autoimmune og inflammatoriske sykdommer.

Lupus behandling: smerter administrative spørsmål
Siden det er ingen kur for lupus, de fleste behandlinger innebære å håndtere sine symptomer. Signaturen trekk ved lupus er betennelse, noe som fører til hevelse og smerter og kan også skade organer i hele kroppen. Personer med lupus, 90 prosent av dem er kvinner, vanligvis håndterer leddsmerter ved å ta ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAIDs.)

Mens NSAID-er er ofte effektivt for smerte kontroll, når de er tatt på en jevnlig basis, og i store doser, kan de skape andre problemer.

"NSAIDs føre til mye toksisitet i mage-tarmkanalen," slik som mage irritasjon eller blødning i noen tilfeller, sier Nagarkatti. "Så problemet er at hvis du tar høye doser du får bivirkninger, men hvis du ikke tar høye doser du ikke får lindring. Det er grunnen til at folk [med lupus] er interessert i komplementære behandlingsformer. "

Lupus behandling: andre måter å håndtere smerte
Noen mennesker hører ordene "komplementær medisin" og tenke merkelig og eksotisk. Mange komplementære terapier kan faktisk være mer kjent enn du tror.

Vurdere:
  • Diet. Lupus er enda en medisinsk tilstand hvor virkningen kan bli motvirket av en godt balansert kosthold. "Fedme har blitt knyttet til betennelse," bemerker Nagarkatti. "Redusert kaloriinntak, og spise mindre protein og fett, kan være gunstig for lupus pasienter," sier han. Ikke bare opprettholde en sunn vekt redusere betennelse, men det lindrer også vekt-relatert stress og press på leddene.

  • Akupunktur. Hittil er bevis begrenset, men noen data tyder på at akupunktur kan hjelpe i behandlingen av lupus. En fersk studie fant at så få som 10 økter av akupunktur kan være nyttig i å lindre smerter forbundet med lupus.

  • Kosttilskudd. Flere kosttilskudd som vitamin E og A, fiskeolje, nattlysolje, linfrøolje, og samme (S-adenosylmethionine), har vist seg å ha anti-inflammatoriske egenskaper og kan bidra til å forbedre lupus symptomer. Snakk med legen din om før du begynner å ta noen kosttilskudd fordi noen kan forstyrre andre medisiner.

    En annen supplement som vi kan høre mer om i årene som kommer er resveratrol, et naturlig forekommende stoff som finnes i huden av røde druer. Resveratrol er også funnet i rødvin, som selv allerede er knyttet til anti-inflammatorisk virkning. Forskerne er nå spesielt utforsker resveratrol som en mulig lupus behandling på grunn av sin anti-inflammatorisk egenskaper. "Kliniske studier er pågående så dette er fortsatt på et eksperimentelt stadium," advarer Nagarkatti ", men det er noe vi er begeistret og ser frem til."

  • Massasje. Noen mennesker med kroniske ledd-og muskelsmerter på grunn av lupus kan finne massasje nyttig. Massasje kan forbedre sirkulasjonen og lindre stivhet i ledd. The Lupus Foundation of Europe Foundation bemerker imidlertid at hvis du har kutan lupus eller lupus primært påvirker huden, så vil du kanskje å unngå intens massasje som kan føre til blåmerker eller blødning under huden. Hvis du bestemmer deg for å prøve profesjonell massasje som en del av lupus terapi, sørg for å bruke en lisensiert massasje terapeut og, hvis mulig, en kjent med tilstanden.

  • Yoga. Den gamle praksisen med yoga kan hjelpe mennesker med lupus lindre stress og opprettholde limber leddene. Hvis du er ny til yoga, se for nybegynnere DVDer eller klasser på ditt lokale gym. Før du starter en klasse, snakk med instruktøren om noen spesielle restriksjoner du måtte ha på grunn av dine felles symptomer.

  • Meditasjon. Også en gammel praksis, gjør meditasjon bruk av sinnets evne til å kontrollere kroppen og kan brukes i lupus behandling for å kontrollere smerte, redusere stress og forbedre din følelse av velvære.

  • Kiropraktikk. Denne terapien bygger på manipulasjon av ryggraden for å forbedre mobiliteten i leddene og redusere smerte. Kiropraktisk behandling utøvere må gå gjennom opplæring og lisensiering eksamener, og kiropraktisk behandling er ofte dekket av forsikringen. Men fortsatt er effektiviteten av kiropraktisk behandling som lupus behandling kontroversielt.

Lupus behandling: forholdsregler
Lupus pasienter bør rådføre seg med lege før du bruker noen komplementære eller alternative behandlingsformer, spesielt urter og kosttilskudd, da det er begrensede dokumentasjonen på sine fordeler og bivirkninger. "Noen av disse tingene kan kryssreagere med narkotika eller forårsake andre toksisitet problemer," advarer Nagarkatti. "Pasienter bør la sin lege vet hva kosttilskudd de tar å sørge for at de ikke hindrer virkningen av hva andre stoffer de kan være på."

Ved å arbeide tett med legen din og være opp foran om eventuelle komplementære behandlingsformer du ønsker å utforske, kan du være sikker på at du ikke gjør eller tar noe som kan forårsake skade.