Evb

Komplementære behandlingsformer for hjernesvulster

Finn ut hvordan visse vitaminer, urter og mind-kroppsterapier lette hjernesvulst symptomer og behandling bivirkninger.

Anslagsvis 50.000 mennesker nylig diagnostisert med hjernesvulst hvert år. De fleste svulster er ikke kreft, men selv godartede hjernesvulster kan forårsake smerter, hodepine, svimmelhet og tretthet. Pasienter som har en ondartet hjernesvulst har den ekstra byrden av kjemoterapi og stråling bivirkninger å stri med. Heldigvis har en rekke komplementære og alternative behandlingsformer vist seg å lindre noen av disse ødeleggende hjernesvulst symptomer og bivirkninger.

"Det overordnede prinsippet med komplementære og alternative behandlingsformer for hjernesvulster er å bruke så mange verktøy som trygt og effektivt som mulig for å hjelpe personen med tilstanden eller bivirkninger forbundet med behandling av tilstanden," sier Leslie Mendoza-tempelet, MD, medisinsk direktør i integrerende medisin program for NorthShore Universitetet HealthSystem i Glenview, Illinois "Ideen er å optimalisere en persons generelle velvære."

Det er mange komplementære og alternative behandlingsformer som kan være nyttig for folk kjemper en hjernesvulst.

Påbygging for hjernesvulster

Flere typer karosseri kan hjelpe med hjernesvulst symptomer, spesielt smerte og svimmelhet. "Akupunktur og massasje terapi stimulerer endorfiner og [hjelp til] minimere smerte symptomer, inkludert hodepine," sier Dr. Mendoza-tempelet. "Akupunktur kan også hjelpe med svimmelhet."

Kosttilskudd for hjernesvulster

"Kosttilskudd er ikke brukt spesielt for å angripe en hjernesvulst eller drepe kreft", forklarer Mendoza-tempelet. "De kan ikke brukes som en erstatning for kjemoterapi eller stråling, men snarere som et supplement til å stimulere den personens immunsystem slik at den kan bidra til å bekjempe kreft indirekte ved å stimulere kroppens helbredelse respons."

Nærmere bestemt, vitamin D og omega-3 fettsyrer er to kosttilskudd som kan være nyttig for hjernesvulst pasienter. "Omega-3 fettsyrer er viktig for hjernens helse," sier Mendoza-tempelet. "De har også anti-inflammatorisk fordeler og kan hjelpe med depresjon."

Urter for hjernesvulster

Enkelte urter kan stimulere immunsystemet også. Mendoza-tempelet anbefaler sopp ekstrakter og Astragalus, en urt som har vært brukt i århundrer i tradisjonell kinesisk medisin, til hennes hjernesvulst pasienter. "Den viktigste lærdommen om urter er at du ikke bør selv-foreskrive", sier Mendoza-tempelet. "Hvis du er på andre medisiner eller tilstander som kan samhandle med disse urtene, trenger legen å vite om det. "

Mind-body praksis for hjernesvulster

Tai chi, en gammel kinesisk sinn-kropp praksis, er en meditativ form for trening som inkorporerer langsomme og rolige bevegelser. "Tai chi er virkelig flott for folk med hjernesvulster, spesielt lillehjernen svulster, fordi det skjerper balanse ferdigheter og selvtillit, noe som reduserer risikoen for å falle", sier Mendoza-tempelet.

Meditasjon er anerkjent av Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin som et sinn-kropp praksis som kan være nyttig i å håndtere symptomer på ulike sykdommer.

En form for meditasjon, kjent som mindfulness, er et populært tema blant medisinske forskere for sine fordeler i stressreduksjon. "Mindfulness er en veldig nyttig måte for hjernesvulst pasienter for å redusere stress og få en bedre følelse av kontroll over sin situasjon," sier Mendoza-tempelet.

Komplementære og alternative behandlingsformer er kraftige medhjelper behandlinger for å hjelpe hjernesvulst pasienter forbedre sin livskvalitet. Men pasienter bør ikke disse som erstatning for konvensjonell terapi, for eksempel cellegift eller stråling. "Å være feilinformert og tvunget til å velge alternativ enn konvensjonell terapi kan være farlig," advarer Mendoza-tempelet.