Evb

Kommer sammen som en familie å takle kreftfaren

Hva hvert familiemedlem trenger å vite for å takle endringer som esophageal kreft vil bringe, og hvordan du kan forberede barn spesielt.

Når et familiemedlem er diagnostisert med esophageal kreft, vil livet til hvert enkelt familiemedlem bli forandret for alltid, og familien dynamisk vil endre seg, også. Men som med alle endringer og utfordringer en familie ansikter, er nøklene til mestring jobbe sammen, og tilbyr støtte, og kommunisere.

Kreftfaren: hvordan snakke om det

Selv om hvert familiemedlem kan påvirkes av kreftfaren annerledes, vil alle ha spørsmål, frykt og bekymringer. Det er viktig å snakke om det som en familie, på en måte som er hensiktsmessig for hver person.

Hvis det er barn, er det viktig å dele denne familien utfordringen med dem og å svare på deres spørsmål ærlig. Barn har aktive fantasien, så hva du ikke forteller dem, vil de komme opp med svar på på egen hånd. Vær ærlig med barna om situasjonen, og snakke i enkle, klare betingelser.

Vær sikker på at de forstår at kreftfaren ikke skjedde fordi noen var dårlig, og at det er ingen skyld. Lindre frykt for at de eller andre medlemmer av familien vil bli syk eller "catch" kreft fra syke familiemedlem, og forsikre dem om at du vil prøve å holde sitt liv så normalt som mulig, med sine vanlige rutiner.

Det er også viktig å forberede barna for hva som skjer fremover, og å beskrive noen av de fysiske endringene de bør være forberedt på. Forklar at pasienten kan ha å spise mat på en annen måte, kan være for sliten til å spille, og kan se tynn og annerledes som de går gjennom behandling. Forklar at familiemedlemmet med esophageal kreft trenger ekstra kjærlighet, tid og oppmerksomhet, men at barnet kan hjelpe til, også.

Barn kan gjøre enkle oppgaver rundt i huset, for eksempel opprydding deres soverom eller fôring familiens kjæledyr, og de kan bidra til å ta vare på de syke familiemedlem på ulike måter, også. Små barn kan bære drinker og snacks til et hvilested kjær, fargebilder, lese bøker, eller lur sammen, forklarer at nettopp deres bedrift kan være en stor hjelp til en kjær med esophageal kreft.

Eldre barn og tenåringer vil bli møtt med ekstra ansvar som foreldre forholde seg til esophageal kreft behandlinger, utvinning, leger 'besøk, medisinske regninger, og mye mer. Tenåringer kan ha for å forberede måltider, gjør oppgaver rundt i huset, og omsorg for yngre søsken når du trenger å være sammen med den elskede du omsorgsoppgaver for. Forklar dem at alle er å hjelpe til, og at du forstår at dette er mye ansvar på deres alder. Men minne dem hvor mye deres hjelp er nødvendig, og hvor mye de syke familiemedlem vil nytte.

Kreftfaren: godta endringene den bringer

Barn er ikke de eneste som er berørt av denne sykdommen. Ektefelle eller partner av esophageal kreft pasient forutsetter mange nye oppgaver, og dynamikken i forholdet vil utvilsomt endre seg. Du er nå ektefelle og omsorgsperson, og hvis du har barn, kan du selv være med å trekke plikter begge foreldrene.

Du kommer til å føle seg frustrert, sint, selv skyldig å være sunn en, og skyldig for at du er sint for å ha så mye ansvar. Være forberedt på disse følelsene, og akseptere at det er normalt å ha dem.

Det er vanskelig å se personen du en gang så som sterk, sunn partner blir syke og sårbare, ute av stand til å dele ansvar, og avhengig av deg. Til tross for sykdom, minn deg selv på at du fortsatt er heldige som har hverandre. Fortsette å ha ler, gode tider, og lage minner, og ikke la kreftfaren ta over ditt liv og din familie. Hvert medlem av husholdningen må forholde seg til diagnosen, individuelt og sammen som en familie.