Evb

Komme til røttene av angst

Hva som forårsaker angst problemer? Ekspertene tror spille biologi og miljø en rolle.

Noen mennesker med generalisert angstlidelse bekymre konstant over å gjøre enkle beslutninger, som for eksempel hva du skal lage mat til et middagsselskap. De med tvangslidelser frykter at det verste vil skje - selv som noen de elsker vil dø - hvis de ikke utfører bestemte daglige ritualer. Andre har fobier så intense, enten det er en frykt for høyder, hunder, eller noe annet, som bare tenker på det gjør deres hjerter pund og deres håndflatene svette.

Ved roten av alle disse angst problemer er spørsmålet om hva som forårsaker angst - hva som gjør noen mennesker i stand til å børste av stress for offentlige taler, for eksempel, mens andre blir immobilisert av frykt?

Svaret avhenger av hvem du spør, sier Simon A. Rego, PsyD, tilsyn psykolog ved Montefiore Medical Center og assisterende klinisk professor i psykiatri og atferdsvitenskap ved Albert Einstein College of Medicine, både i Bronx, NY Noen eksperter sier angst er en kombinasjon av genetikk og miljø, Rego sier, mens andre sier hjernens kjemi spiller en rolle.

Angst problemer: rolle genetikk og miljø

Vi er Fastmontert å oppleve angst på et eller annet tidspunkt i livet vårt. The fight-or-flight respons, som slår inn når vi er under stress, har vært avgjørende for menneskehetens overlevelse.

Og vi er avhengige av stress på en jevnlig basis. "Du ønsker ikke å være angst-fri, eller du vil ikke få noe gjort," Rego sier. Stress og angst er motivere hva folk til å dukke opp til arbeid på gang og lage tidsfrister.

Men hva gjør noen mennesker mer utsatt for angst enn andre? De fleste eksperter er enige om at angst skjer på grunn av en kombinasjon av biologi og psykologi, sier Rego. Forskere mener at noen mennesker har en biologisk sårbarhet, slik som en overaktiv nervesystemet, som gjør dem mer utsatt for angst. Du kan arve dette sikkerhetsproblemet samme måte som du arver høyde og hårfarge, forklarer Rego.

I en fersk studie, fulgte forskerne en gruppe mennesker fra fødsel til voksen alder, og fant at babyer som gråt i nye situasjoner var 10 ganger mer sannsynlig å ha en angstlidelse og være deprimert som voksen. De hadde også en tykkere prefrontal cortex og andre anatomiske forskjeller i flere områder av hjernen som er involvert i å kontrollere følelsesmessige minner og frykt respons. Roligere babyer var ikke så sannsynlig at depresjon eller angstlidelser eller for å ha denne typen strukturell forskjell i hjernen.

Noen mennesker kan ha en psykologisk sårbarhet for angst, hvor de kanskje har en mer bekymringsfull syn på verden, eller de ikke tolerere noen situasjoner, så vel som andre, sier Rego. Hver av oss kan ha noen form for sårbarhet for angst, men det kan ta noe i miljøet for å utløse den, litt som en lysbryter som må være slått på, fortsetter Rego. Det kan være noe negativt for eksempel en jobb tap eller terrorangrep, eller det kan være noe positivt, men stressende, for eksempel et bryllup eller fødselen av en baby.

Hvordan biologi og miljø spiller ut kan være komplisert. Mens eksperter har antatt i det siste at traumer som militær kamp var den eneste årsaken til post-traumatisk stresslidelse (PTSD), utvikler ikke alle som opplever traumer uorden. Forskere tror nå at PTSD skyldes et samspill mellom stress og genetiske faktorer. En fersk studie som involverer 900 pasienter søker medisinsk behandling i Atlanta fant at det å ha en historie med barnemishandling sette dem på betydelig høyere risiko for PTSD, men å ha en variasjon i gener relatert til stresset pluss opplever barnemishandling gjort dem enda mer utsatt for å utvikle denne tilstanden.

Eldre studier har funnet at en del av hjernen som kalles hippocampus, som svinger truende hendelser til minner, kan være mindre hos personer som har opplevd overgrep eller var i militær kamp. Eksperter tror det kan spille en rolle i hukommelsesproblemer at personer med PTSD erfaring.

Angst problemer: rolle hjernens kjemi

En annen teori om angst innebærer hjernens kjemi. Psykologer har funnet ut at lave nivåer av signalstoffet serotonin (et kjemisk utgitt av nerveceller) er knyttet til angst problemer og depresjoner, sier Rego. Som har ført til klassen av reseptbelagte antidepressive legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere, eller SSRI, som har tilbudt noen mennesker angst stress relief.

Imidlertid er det vanskelig å si at lave nivåer av serotonin faktisk føre til angst. Angst problemer kan være hva som førte til lave nivåer av serotonin. Også, samtidig som det øker serotonin kan tilby angst lettelse, så gjør ikke-medikamentelle behandlinger som kognitiv-atferdsterapi. Folk har vist høyere nivåer av serotonin etter de ikke-medikamentelle behandlingsformer. "Juryen er fortsatt ute på som kommer først," Rego sier.

Noen angst er en naturlig reaksjon på stresset. Men å vite hva som ligger bak kronisk angst som forstyrrer dagliglivet kan hjelpe leger utvikle mer effektiv behandling. Med 40 millioner europeere å ha minst én form for angst, er det et område vel verdt videre studier.