Evb

Komme klar for svineinfluensa sesongen

Svineinfluensa på toppen av vanlig influensa sesongen - det er hva vi står overfor i høst. Iverksette tiltak for å forberede deg selv og din familie mot eventuell sykdom.

Du har sett overskriftene og hørt snakk: Denne influensasesongen lover å være en av de verste. Den kombinerte trusselen om svineinfluensa (offisielt kalt romanen H1N1 influensa) og den vanlige runden med influensa er allerede heve alarmer. Som med enhver potensiell krise, er det beste forsvar forberedelse.

Flu: hvorfor de dystre spådommer?

Riktignok vil ingen vite hvor ille den kommende influensasesongen er før det kommer, men i øyeblikket, leger og forskere sitere flere årsaker til bekymring.

"Det er [spådd til å bli en av] det verste, fordi vi har de sesongmessige sirkulerende stammer og romanen H1N1 (svineinfluensa) influensavirus," forklarer Nasia Safdar, MD, MS, assisterende professor ved Institutt for medisin og smittevern ved University of Wisconsin-Madison School of Medicine and Public Health.

"The 2009 svineinfluensa er svært bekymringsfullt fordi det er et nytt virus som de fleste mennesker har ingen immunitet. Mens det har vært dødsfall, de fleste har hatt mild sykdom, "sier James P. Steinberg, MD, professor i medisin i divisjonen av smittsomme sykdommer ved Emory University School of Medicine i Atlanta.

Andre faktorer som bekymrer helsepersonell er:

 • . Tidligere sykdom Denne influensasesongen kan begynne så snart skolen starter, normalt, strekker influensasesongen fra oktober til mars.
 • Ny vaksine utfordringer. Novel H1N1 influensa vaksine sannsynligvis vil være tilgjengelig i oktober. For full beskyttelse under hele influensasesongen, må du ta både den sesongmessige influensa vaksine og romanen H1N1 influensa vaksine. "Det er i tillegg til og ikke erstatte ikke den sesongmessige influensa vaksine," advarer Dr. Safdar.
 • En større innvirkning på barn og unge voksne. Novel H1N1 influensa (svineinfluensa) har blitt rapportert mer hos personer under 25 år enn andre aldersgrupper.

Flu: h1n1 (svineinfluensa) statistikk

Som av 24. juli 2009, da Centers for Disease Control and Prevention (CDC) avbrøt sin teller, mente 43 771 tilfeller av H1N1 influensa og infeksjoner på H1N1 influensa hadde blitt rapportert i Europa. Av disse ble 5011 personer innlagt på sykehus og 302 døde. Litt mer enn halvparten av de rapporterte tilfellene skjedde i de mellom 5 og 24 år gamle.

Dr. Steinberg sier at den verste influensasesongen skjedde i 1918, da 500 000 mennesker døde i Europa og opp til 100 millioner døde over hele verden. "De fleste eksperter forventer ikke at denne influensa sesongen vil rival 1918," Steinberg sier.

Influensa: vaksine sikkerhet og effektivitet

De store spørsmålene er hvor mye beskyttelse du kan få av vaksinen og hvor trygt vaksinen er å ta.

"Flu vaksiner, generelt, er 70 til 90 prosent effektiv når gitt til en ellers frisk person. Vaksiner er mindre effektive hos eldre og hos personer med svekket immunforsvar ", sier Steinberg.

Men enten H1N1-vaksine er sikkert og effektivt er ikke kjent. "Det er en varierende grad av beskyttelse forventet," sier Safdar. "Vi vil ikke vite [detaljer] til pågående kliniske studier er gjennomført."

Flu: Hvem bør få vaksinert mot H1N1

Når H1N1 svineinfluensa-vaksine blir tilgjengelig, anbefaler CDC det på:

 • Gravide kvinner
 • Helsearbeidere
 • Foreldre og foresatte til barn under 6 måneder gammel
 • Alle mellom 6 måneder og 24 år gamle
 • Personer over 25 år med økt risiko for komplikasjoner av influensa på grunn av en helsetilstand, som for eksempel diabetes og lungesykdommer, og de med svekket immunforsvar.

Flu: Hvem bør få vaksinert mot sesonginfluensa

Foruten gravide kvinner, de med tilstander som øker deres komplikasjoner risiko, og helsearbeidere, følgende grupper må være vaksinert mot sesonginfluensa:

 • Barn mellom 6 måneder og 18 år gamle
 • Mennesker som lever med eller jobber med barn i alderen seks måneder gamle eller yngre
 • Omsorgspersoner og familie av mennesker med nedsatt immunitet
 • Folk alder 50 år og eldre
 • Folk som bor i langsiktig omsorg fasiliteter, som sykehjem

Flu: flere måter å unngå å bli syk

Foruten å bli vaksinert, kan du gjøre mer for å redusere risikoen for å fange influensa, sier Safdar:

 • Følg "luftveiene og hoste etikette." Dekk til munnen med en hånd, ansikts vev, eller ermet når du hoster eller nyser. Toss ansiktsservietter i papirkurven etter hoste eller blåse nesen. Og ikke spytte.
 • Vask hendene med såpe og vann eller bruk en alkohol-basert rensemiddel.
 • Ikke berør dine øyne, nese eller munn.
 • Bli hjemme fra jobb hvis du er syk - minst 24 timer hvis du har feber.
 • Ta antivirale medisiner hvis legen din sier at du skal. Influensa er forårsaket av et virus, så du kan ikke ta antibiotika. Men hvis du går til legen tidlig nok til infeksjon, kan du ta antivirale medisiner for å bekjempe influensa.

Ved å ta vare på deg selv, tar de anbefalte tiltak for å hindre spredning av smitte, og å snakke med legen din om H1N1 influensa og sesonginfluensa vaksiner er for deg, vil du stå en god sjanse til å gjøre sikker på at dette ikke er din verste influensasesongen.