Evb

Koffein kan avverge Alzheimers?

En varm kopp joe kan gjøre mer enn å holde deg våken gjennom ditt neste møte. Forskning er å finne at det kan bidra til å forhindre hukommelsesproblemer.

Alle med en familie historie av Alzheimers sykdom eller demens ønsker å gjøre alt for å unngå sykdommer. Nå har forskere funnet ut at noen beskyttelse kan være så nært som din kaffekopp.

The Journal of Alzheimers Disease nylig publisert et særtillegg sentrale funn som tyder på koffein kan bidra til å holde hjernen fungerer på riktig måte og hjelpe avverge Alzheimers og demens.

Her er hva forskere oppdager om koffein rolle i hjernen og hvordan den kan beskytte mot hukommelsesproblemer.

Viktige forskningsresultater om Alzheimers og koffein

Forskning viser at koffein ser ut til å ha en stor effekt på adenosinreseptorene, som er funnet i hjerneceller. En ubalanse av adenosin har vært forbundet med neurologiske sykdommer som Alzheimers sykdom, og høyere nivåer av inntak av koffein synes å beskytte mot Alzheimers sykdom. Forskere mener regelmessig inntak av koffein "normaliserer" minnefunksjon, eller beskytter mot tap av minnet, spesielt blant folk som er under stress. Og stress er en velkjent årsak til hukommelsesproblemer.

En studie fant at kaffedrikking i løpet av de to foregående tiårene var assosiert med en lavere risiko for å utvikle Alzheimers sykdom. En annen studie av 1409 personer 65 år og eldre funnet at å drikke 3-5 kopper kaffe om dagen betydde en 65 prosent redusert risiko for å utvikle Alzheimers sykdom, sammenlignet med inntak av lite eller ingen kaffe.

Dyrestudier har også funnet at koffein hadde gunstige effekter på hjernen, men forskningen er motstridende. Noen studier har konkludert med at moderate doser med koffein hjalp minne, mens høye doser virket å skade den.

Selv om koffein ser ut til å beskytte mot hukommelsesproblemer, er forskerne ikke overbevist om at det faktisk forbedrer hukommelsen. En gjennomgang av studier av koffein effekt på hukommelse hos personer som ikke har demens funnet motstridende resultater - flere studier som antydet det forbedret hukommelse, mens andre fant ut at det ikke gjorde. I beste fall forskerne sier, koffein kan være mildt gunstig i denne forbindelse.

Anvendelse av forskningen til Alzheimers forebygging

Selv om det er ingen bevis for at noen kan forebygge Alzheimers sykdom, noen leger som Dharma Singh Khalsa, MD, Tucson, Arizona-baserte grunnleggelsen president og medisinsk direktør i Alzheimers forskning og forebygging Foundation og forfatter av Brain Longevity, tror at mange livsstilsfaktorer kan ha en viktig effekt på hjernen og være beskyttende.

Ernæring, stress-management, trening, mental stimulering, og muligens hormonbehandling kan alle påvirke hvor sunt hjernen din er, sier Dr. Khalsa. "Koffein er neste nivå ut. Koffein er en mild stimulerende - vi tror stimulering er synonymt med en bedre fungerende hjerne, "forklarer han, men legger til at det er ingen magic bullet. Leve et komplett, sunn livsstil er viktig for å holde hjernen sunn.

Andre strategier for å hindre demens

Mens fylle opp kaffekoppen hver dag kan gi en viss beskyttelse, her er andre viktige tilnærminger til Alzheimers forebygging.

  • Spis et balansert kosthold med rikelig med vitaminer. Dietter som fokuserer på frukt og grønnsaker med lite rødt kjøtt, for eksempel middelhavsdietten, er forbundet med sunnere hjernens funksjon, sier Khalsa. Får nok B-vitaminer, fiskeolje og vitaminer C og E kan også bidra til en sunn hjerne.
  • Slutte å stresse. Senke stressnivået, spesielt når du gjør det med trening, er også en del av den kognitive helse bildet, sier Khalsa.
  • Hold deg mentalt aktive. Fortsett å stadig utfordre deg selv med nye, stimulerende opplevelser fra reiser til kunstneriske uttrykk til å bare nyte naturen. Lær å spille et nytt instrument eller prøve seg på en hobby du alltid har ønsket å prøve.

Selv om koffein ser lovende ut og er lett å få, fører en livsstil som inkluderer en rekke hjerne-sunn praksis er det beste alternativet.