Evb

Koblingen mellom depresjon og diabetes

Å ha depresjon øker risikoen for diabetes, og vice-versa. Lær mer om sammenhengen mellom disse to helsemessige forhold.

Selv om de to forholdene synes å være relatert, bør folk som har diabetes være skjermet for depresjon, og folk som har depresjon bør screenes for diabetes.


Personer med type 2 diabetes er mer sannsynlig å oppleve depresjon symptomer enn sine jevnaldrende. Samtidig, data tyder på at folk som er deprimerte har en økt risiko for å utvikle type 2 diabetes.

Forskere har tilbudt en rekke forklaringer på sammenhengen mellom depresjon symptomer og type 2 diabetes, inkludert:

  • En diabetes diagnose fører til depresjon. Mange mennesker opplever depresjon symptomer etter å ha fått diagnosen av en kronisk sykdom som diabetes.
  • Den fysiske effekten av depresjon kan utløse diabetes. Depresjon påvirker kroppens svar på stress og øker betennelse, som begge kan gjøre det vanskelig å behandle sukker og insulin riktig. Dette i sin tur kan bidra til utvikling av diabetes.
  • Antidepressiva kan føre til type 2 diabetes. En studie av over 3000 voksne som deltar i Diabetes Prevention Program tyder på at antidepressiva kan gjøre det vanskeligere for folk å kontrollere blodsukkernivået. Dette betyr ikke at personer med depresjon bør slutte å ta sine medisiner, men blodsukkernivået bør overvåkes nøyere. Ytterligere forskning er nødvendig for å avklare dette spørsmålet.
  • Visse livsstilsvalg øke risikoen for begge forhold. En stillesittende livsstil og en høy-kalori diett sette deg i større risiko for både depresjon og diabetes.
  • Depresjon gjør det vanskeligere å behandle diabetes. En studie av 2902 Native europeere viste at de som var deprimert og hadde diabetes hadde mindre sannsynlighet for å holde blodsukkeret under kontroll.

Depresjon og diabetes: Hva sier forskningen?

I en studie publisert i Journal of European Medical Association i 2008, forskere ved Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore fastslått at risikoen for type 2 diabetes øker som depresjon symptomene øker. Likeledes fant de at personer med type 2-diabetes var nesten dobbelt så stor sjanse for å ha depresjon symptomer som de som hadde ubehandlet, og sannsynligvis udiagnostisert, type 2 diabetes.

"Å ha depresjon øker en persons risiko for å utvikle type 2 diabetes, og etter å ha behandlet type 2 diabetes øker en persons risiko for å utvikle depresjon," sier studie forfatteren Sherita Golden, MD, MHS, assisterende professor i medisin og epidemiologi ved Johns Hopkins.

Resultatene fra Dr. Golden studien bygger på fundamentet av tidligere arbeid utforsker sammenhengen mellom diabetes og depresjon.

"Tidligere studier har vist at folk som har diabetes og depresjon er mer sannsynlig å ha hyperglykemi eller dårlig blodsukkerkontroll. Vi vet at personer med depresjon er mindre sannsynlig å trene, forbruke flere kalorier, og er mindre tilhenger [å] sine medisiner tidsplan, som alle kan bidra til dårlig blodsukkerkontroll i innstillingen av diabetes, "Golden forklarer.

Til tross for data, er det ingen nasjonale anbefalinger for screening folk med diabetes for depresjon, eller for screening mennesker med depresjon for diabetes.

"Dataene tyder på at personer med diabetes bør monitoreres for utvikling av depresjon, akkurat som de overvåkes for andre komplikasjoner av diabetes. Det ble også foreslått at personer med depresjon bør overvåkes for utvikling av type 2 diabetes og atferdsmessige behandlinger for depresjon kan også trenge å innlemme tilnærminger for å endre fedme -fremme helse atferd, "understreker Golden.

Til syvende og sist, kan folk med disse forholdene å være sine egne advokater for å få filmvisninger. Både type 2 diabetes og depresjon er mulig å behandle og håndterbare, og forskningen videre tyder på at behandling av depresjon hos personer med diabetes kan hjelpe dem med å administrere deres diabetes bedre.

"Mennesker med en betingelse - diabetes eller depresjon - bør erkjenne at de har økt risiko for å utvikle andre og engasjere seg i en dialog med legen sin om å ta opp og behandle depresjon som ofte kan følge med diabetes," råder Golden.