Evb

Klimaendringer med oral, hodet, eller nakke kreftdiagnose

En diagnose av oral, hode eller hals kreft kan føre til en flom av følelser. Lær hvordan å håndtere frykt og komme i gang på bedringens vei.

Over en halv million mennesker verden over er diagnostisert med oral, hode og nakke kreft hvert år. Mens diagnose som kreft kan komme som et sjokk for både pasienten og familien, er denne diagnosen spesielt vanskelig fordi nakke kreft innebærer områder som er viktige for å snakke, spise og puste. I noen typer muntlig, hode og nakke kreft, sykdommen og behandlingen kan også føre slående endringer i din fysiske utseende.

"Diagnosen tok bort min fred i sinnet", sier Ed Ball, fra Cape Cod, Massachusetts, som ble diagnostisert med tungen kreft for noen år siden. "Jeg var bekymret for talen min, hvis folk ville være i stand til å forstå meg. Den bekymring og angst skjøvet alt annet ute av sinn. Det var bare ingenting annet jeg kunne tenke på."

Fem trinn til å håndtere oral, hode og nakke kreft
Losing normalitet. Mange mennesker, når først møtt med diagnosen muntlig, hode og nakke kreft, føler en enorm følelse av tap. Den generelle følelse av trygghet og trivsel de en gang hadde er erstattet av angst og forvirring. Denne fasen kan være en av overveldende depresjon, angst, og angst. Det er ofte vanskelig å fokusere, konsentrere seg, og beholde informasjon.

Ved hjelp av forsvarsmekanismer. Konfrontert med den følelsesmessige diagnostisering av oral, hode og nakke kreft, vil noen mennesker ty til bruk av ubevisste forsvarsmekanismer. Noen vanlige reaksjoner i løpet av de tidlige stadier av kreft er fornektelse, sinne, tilbaketrekning, og følelse av hjelpeløshet. Opplever noen eller alle av disse til tider er normalt.

Iverksette tiltak. Når behandlingen starter, de fleste føler en følelse av lettelse. Du er endelig aktivt kjemper mot oral, hode og nakke kreft diagnose. De fleste føler seg mer optimistisk og en ny følelse av normalitet avkastning. "Når jeg hadde min kirurgi og begynte stråling behandlinger, selv om stråling behandlinger var hardt på meg, følte jeg at jeg var kjempe tilbake," sier Ball.

Justere etter behandling. Mange har en vanskelig tid å justere til deres situasjon etter at de er behandlet for oral, hode og nakke kreft. Vårt samfunn legger stor vekt på fysisk utseende og fysiske evne. Noen mennesker etter behandling kan ha varige endringer i sitt fysiske utseende eller kan ha å gjøre justeringer i måten de snakker, spiser, eller til og med puste. Noen vil gå gjennom en periode med depresjon etter behandling, og antidepressive medisiner kan hjelpe.

Akseptere situasjonen Noen slår diagnostisering av oral, hode og nakke kreft til en positiv opplevelse:. De lærer mer om seg selv og oppleve stor personlig vekst. Andre er avhengige av åndelige og familieforhold eller kreft grupper for støtte. Uansett hva tilfellet, vil de fleste fortsette å tilpasse i løpet av sin kreftdiagnose.

Hvis du er diagnostisert med oral, hode eller nakke kreft, ta hjertet, sier Jan A. Akervall, MD, PhD, et hode og nakke kreft spesialist ved William Beaumont Hospital i Royal Oak, Mich som har blitt behandlet pasienter de siste 18 år. "Behandlinger har virkelig forandret seg," sier han. "Radical, deformeres kirurgi er ikke lenger førstevalget. Dag konsentrerer vi oss om minimalt invasive teknikker som bevarer funksjon og utseende. Pasientene er mer informert og de har flere behandling valg."