Evb

Klimaendringer med kreft i skjoldbruskkjertelen frykt

Når du finner ut at du har kreft i skjoldbruskkjertelen, er det naturlig å oppleve mange følelser, inkludert frykt. Disse strategiene vil hjelpe når du flytter fra diagnose til behandling og utover.

Hvis du er en av de mer enn 37.000 personer diagnostisert med kreft i skjoldbruskkjertelen i Europa hvert år, er det sannsynlig at denne diagnosen er skaper frykt og bekymring som du lurer på hva du kan forvente.

Som direktør for overlevende tjenester for European Cancer Society, vet Greta E. Greer, MSW, LCSW, historiene til hundrevis av mennesker som har møtt frykten for en fersk kreftdiagnose.

Så sjokkerende som det er å vite at du har kreft i skjoldbruskkjertelen, mange overlevende faktisk gjenkjenne et paradoks, notater Greer: "De sier at de har lært så mye om seg selv at de ikke ville ha lært hvis de ikke hadde blitt diagnostisert med kreft - de finne styrke de ikke visste de hadde, møte folk de ellers ikke ville ha møtt, og gå tilbake til folket og aktiviteter i deres liv som var virkelig viktig for dem. "Denne anerkjennelsen kan hjelpe deg å håndtere din frykt og gi deg et bredere perspektiv på din situasjon.

Kreft i skjoldbruskkjertelen: håndtere din frykt

Greer har følgende strategier basert på regnskapet hun har hørt og hennes egen yrkeserfaring:

  • Pust riktig. Det er ikke en gammel koner 'tale som tar dype åndedrag hjelper, sier Greer. "Frykt fører til stress, og når du er under stress fra noe sånt som kreft i skjoldbruskkjertelen, er det svært viktig å fylle lungene til kapasitet med luft, tar rene, fulle åndedrag," forklarer hun. Denne typen pusting kan hjelpe deg å føle deg roligere, slappe muskler, og senke blodtrykk og hjertefrekvens.
  • Hold deg informert. "Et mindretall av mennesker ønsker ikke informasjon om sykdommen sin og ønsker ikke å bli involvert i beslutningsprosessen. Men i mange tilfeller, samle informasjon, vurdere hva de skal gjøre, og være i stand til å ta avgjørelser bevæpnet med informasjon forenkler frykt, "Greer notater.
  • Ta med en venn. Når du har en legetime, ta med en venn eller et familiemedlem med deg, foreslår Greer. "Når vi er under stress eller har frykt, har vi ikke høre eller forstå så godt," sier hun. Den personen som går med kan du ta notater, være din talsmann, og sørg for at du får nok av legens tid til å stille alle dine spørsmål og få tilfredsstillende svar.
  • Stol på en annen gamle ordtaket. "Det høres klisjéaktig å si" Ta en dag av gangen ", men det er det jeg har lært av kreft overlevende, og det er det jeg forteller folk," Greer bemerkninger. "En annen ting jeg hører overlevende si er:" Hvis du tar vare på i dag, vil i morgen ta vare på seg selv. ' Mange overlevende lære at "nå" er den eneste gangen du kan kontrollere. Å vite at du kan ta bevisste beslutninger om å bruke minst en del av din tid å gjøre hva du vil, enten det er å gå en tur, lese en bok, eller hva, hjelper du føler deg mer kontroll og reduserer frykt. "
  • Bli med i en støttegruppe. "Her, kreft i skjoldbruskkjertelen overlevende er det lys i enden av tunnelen," Greer forklarer. "Når du møter dem, du skjønner," Hvis de kan gjøre det, kan jeg gjøre det. "