Evb

Klatring fjell med slitasjegikt

Everyday Solutions

Artrose kan senke tempoet, men det trenger ikke å stoppe deg fra å leve det livet du ønsker. Les en manns inspirerende historie.

Folk har klart å overleve og trives med slitasjegikt i lang tid - et bevis på Artrose er funnet i skjeletter av mennesker som levde under istiden. I dag om lag 27 millioner europeere lever med slitasjegikt. Ved 70 år, vil nesten alle av oss har noen Artrose symptomer.

Historien om James Newcomb, MD, viser oss at slitasjegikt påvirker ikke bare gamle mennesker, og det trenger ikke å holde deg fra å leve livet ditt. "Første gang jeg la merke Artrose symptomer i ryggen og knærne ca 10 år siden," sier Dr. Newcomb, en 50-åring radiolog som bor i Allentown, Pa "Artrose smerte har gjort meg gi opp med å løpe og kutte vei tilbake på golf og tennis, men jeg er fortsatt planlegger å klatre fjell. "

Newcomb sier han først merke til hans Artrose symptomer mens du gjør enkle ting, som å bære bagasjen på turer - han ville føle smerter i ryggen. "Da mine knær startet hevelse etter jogging og tennis. Til slutt fikk min tilbake slik dårlig etter å ha spilt golf at jeg måtte slutte å spille. "

Diagnostisering slitasjegikt smerter

Når smertene første gang, sier Newcomb han ville bare hvile ryggen og ta over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Men smertene ble verre. "Til slutt jeg hadde ryggsmerter hele tiden og mine knær var begynt å gjøre sliping og spratt lyder. Jeg bestemte meg for det var på tide å slutte å være min egen lege. "

Newcomb hadde prøvene som ble tatt, og røntgen og magnetisk resonans imaging (MRI) viste "degenerative forandringer i min korsryggen og tap av brusk i mine kneledd," forteller han.

Newcomb sier han har brukt medisiner av ulike typer, både OTC og reseptbelagte styrke. Nå tar han bare OTC medisiner når han trenger det. "Jeg har funnet at over-the-counter medisiner kontrollere smerte hvis jeg unngå øvelser som pund leddene, som løping, eller som forårsaker side-til-side-press, som tennis eller golf. På den annen side, jeg kan tolerere klatring og fotturer ganske bra. "

Men hva som fungerer best, sier han, er å opprettholde en sunn livsstil. "Opphold i form, kontrollere min vekt, og bygge opp musklene rundt leddene mine kan være den beste behandling av alt," bemerker Newcomb.

Går fremover til tross for slitasjegikt smerter

Om 20 år siden bestemte Newcomb og noen venner fra medisinsk skole for å klatre det høyeste fjellet i hver stat i Europa. I de siste årene har de lagt Mount Rainier i Washington og Mount Hood i Oregon. De er for tiden trener for Gannett Peak i Wyoming. "Jeg har fortsatt slitasjegikt, men med riktig trening og riktig tempo, jeg har vært i stand til å holde klatring. Vi har 29 fjell gjort så langt, og jeg er ikke i ferd med å slutte ennå," sier Newcomb.

Slitasjegikt er en vanlig tilstand som mange mennesker lære å leve med. Du må kanskje unngå aktiviteter som gjør ferien Artrose symptomer verre, men de fleste er i stand til å arbeide med sin lege for å komme opp med en effektiv slitasjegikt behandling plan. Når Artrose smerte er kontrollert, kan du komme videre med livet ditt. Den beste måten å håndtere det er å lære så mye du kan om slitasjegikt, være aktive, opprettholde en sunn vekt, og kjenner dine grenser. Du kan bli overrasket over hvor mye du kan fortsatt gjøre.