Evb

Klaseormedrue for perimenopausal symptomer

Klaseormedrue, også kjent som svart snakeroot eller bugbane, er et legemiddel rot. Den brukes til å behandle kvinners hormon-relaterte symptomer, inkludert premenstruelt syndrom (PMS), menstruasjonssmerter, og menopausale symptomer.

Klaseormedrue inneholder potente fytokjemikalier som har en effekt på det endokrine systemet. Hvordan det fungerer er ennå ikke klart.

Klaseormedrue er mye brukt i Europa, Australia og Tyskland. Den tyske regjeringen har godkjent det som en resept alternativ til hormonbehandling. I USA er klaseormedrue tilgjengelig uten resept. Sørg for å snakke med legen din før du tar det.

Du kan kjøpe klaseormedrue som en standardisert ekstrakt i 20 mg tablettform (for eksempel Remifemin), som er tatt to ganger om dagen. Root, ekstrakt, og skjær skjemaer er også tilgjengelig i helsekostbutikker.

Når klaseormedrue benyttes ved jevne doser, er dens eneste kjente bivirkning sporadisk ubehag i magen. Men klaseormedrue kan ha risiko som ennå ikke er kjent, inkludert mulige effekter på leverfunksjonen. Mer forskning må gjøres før eksperter kan anbefale det for langsiktig bruk.

Er det effektivt?

Studier av klaseormedrue har hatt blandede resultater. Noen studier har vist at klaseormedrue kan avlaste menopause symptomer som hetetokter. Men andre studier har vist at klaseormedrue ikke lindre symptomene.

Disse blandede resultater kan bety at klaseormedrue kan lindre symptomer hos noen kvinner, men fritar ikke symptomer i andre. Eller de forskjellige resultater kan skyldes forskjellige preparatene ble anvendt i studiene.

I studier der klaseormedrue lettet symptomer, redusert det hetetokter, nattesvette og søvnproblemer.

Er det trygt?

Store, langsiktige studier har ennå ikke blitt gjort for å bekrefte om langvarig bruk av klaseormedrue er trygt. Fordi klaseormedrue har fordeler noe som østrogenbehandling, kan det også ha noen risiko som de av østrogen.

Eksperter vet ikke sikkert om klaseormedrue forårsaker leverproblemer. Men de har funnet ut at klaseormedrue produkter skal være merket med en uttalelse av forsiktighet. Slutt å bruke klaseormedrue hvis du oppdager at du er svak eller mer sliten enn vanlig, du mister appetitten, eller huden eller det hvite i øynene dine er gulning. Ring legen din fordi disse symptomene kan bety at du har leverskade.

Hvis du planlegger å ta klaseormedrue, snakk med legen din om hvordan du tar det trygt. Du kan være i stand til å ta det kortsiktige (ikke mer enn 6 måneder), eller muligens lenger, men med regelmessige kontroller for å se etter østrogen-relaterte endringer i livmor og bryster.

Østrogen kan øke risikoen for kreft hos kvinner som har en historie av livmorkreft eller brystkreft eller som har høy risiko for brystkreft. Siden klaseormedrue kan arbeide på måter som ligner på østrogen, bør disse høy-risiko kvinner unngå å bruke klaseormedrue inntil mer er kjent om de langsiktige risikoene.

Som med noen form for medisin, være forsiktig for å unngå overdosering med klaseormedrue. Symptomer på overdose inkluderer svimmelhet, hodepine, kvalme, brekninger, nedsatt syn og nedsatt sirkulasjon.

Hva bør du unngå

Klaseormedrue bør ikke brukes under graviditet eller mens du ammer. Ikke ta klaseormedrue hvis det er noen sjanse for at du kan være gravid.

Klaseormedrue bør ikke kombineres med p-piller, hormonbehandling, eller tamoksifen. Det bør ikke brukes av kvinner som er allergiske mot aspirin.