Evb

Kjøtt allergi: En ny bekymring

De fleste tror skalldyr, egg og nøtter når noen sier "matallergier." men få vet en annen matvaregruppe kan gnister allergiske reaksjoner: kjøtt.

For øyeblikket åtte allergener dominerer listen over matallergier, men tiden kan komme til å gjøre plass til nummer ni.

Det er en ny mat allergi - en som ekspertene ikke forvente. Tidligere uavklarte allergiske reaksjoner og anafylaksi - en svært alvorlig og livstruende allergisk reaksjon - det vanlige mat allergener ikke forårsake, kunne ha vært på grunn av en kjøtt allergi.

Kjøtt allergi er ganske nytt i allergi-feltet, sier Princess Ogbogu, MD, assisterende professor ved Ohio State University College of Medicine i delingen av lunge, allergi, kritisk omsorg, og sove medisin.

"Det er definitivt noe som er slags komme frem i lyset, forskning-messig i allergi, i det siste året eller så," sier Dr. Ogbogu. "Vi vanligvis ser allergi mot det vi kaller" den store åtte '-. Melk, egg, peanøtter, tre nøtter, soya, hvete, fisk og skalldyr "

Forskning på kjøtt allergi

Forskningsstudier indikerer at mennesker kan ha allergi mot oksekjøtt, svinekjøtt og lam. Dette er en nylig anerkjent matallergi som ikke ble testet for før, sier Ogbogu. Pasienter med uforklarlige reaksjoner ble behandlet for allergisk reaksjon symptomer og anafylaksi, men brikkene var bare ikke passer sammen - før studiene begynte å finne en sammenheng mellom anafylaksi og kjøtt

Den spesielle allergen det er sannsynligvis å skylde på kjøtt er "antatt å være på grunn av et karbohydrat protein som kalles alfa-gal," sier Ogbogu. Alpha-gal er den forkortede navnet for alpha galaktose.

I en fersk, liten studie, undersøkte forskerne 60 personer fra Europa og Australia, som hadde gjentatt anafylaksi av en ukjent årsak. Pasientene ble testet for a-gal, og 25 personer ut av studien testet positivt for en reaksjon på at kjøtt karbohydrat.

Tegn på kjøtt allergi

Tidsrammen for utseendet på symptomene synes å være annerledes enn den tradisjonelle matallergier. Vanligvis, i løpet av 5 til 30 minutter med en spise mat til hvilken det er en allergi, kan disse symptomene på en allergisk reaksjon oppstår:

 • Elveblest
 • Kløe
 • Kortpustethet
 • Hevelse

Med en kjøtt allergi, de samme signalene oppstår - men ofte ikke før tre til seks timer etter at kjøttet er spist.

Håndteringen av anafylaksi

Anafylaksi fra et allergen innebærer generelt hele kroppen, og er livstruende. Vær på utkikk etter symptomer som:

 • Oppkast, kvalme
 • Hoven tunge og hals
 • Problemer med å puste, som tungpustethet, som kan raskt forverres
 • Svak, racing, eller uregelmessig hjerterytme
 • Elveblest, rødlig hud og kløe
 • Tale som er utydelig
 • Forvirring

Hvis du opplever noen av symptomene på anafylaksi, bør du ringe 911 umiddelbart, sier Ogbogu - eller har noen ringer for deg. Noen hevelse eller kortpustethet kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp.

Hvis du bryte ut i elveblest og du tror det kan være forårsaket av matallergi, er det rimelig å ta litt diphenhydramine (Benadryl og andre merker), og deretter ringe legen din for å få det sjekket ut, sier Ogbogu. "De fleste er ikke bestemt, og de vet ikke om det kommer til å komme videre. Hvis du har tvil og du er ikke sikker, er det bedre å feile på siden av forsiktighet."

Denne første studien peker på behovet for videre forskning. Akkurat nå, sier Ogbogu, det er ikke mye data som sier at kjøtt allergi er svært vanlig.

Forstå dette nye matallergi kan kaste lys over mange flere tilfeller - og bidra til å identifisere livstruende matallergier tidligere.