Evb

Kjøpe reseptbelagte legemidler og reseptfrie medisiner i utlandet

Hvis du trenger å fylle opp reseptbelagte legemidler eller må kjøpe en over disk medisiner, hvordan kan du sørge for at du får riktig medisin, spesielt hvis du er i et fremmed land?

Du gikk om bord i flyet klar til å nyte en avslappende ferie i utlandet. Men hva hvis du blir syk mens du er på reise og trenger en over-the-counter medisiner? Eller, kanskje noe skjedde med reseptbelagte legemidler underveis - de ikke gjøre det gjennom sikkerhetskontrollen, ble bagasjen tapt, eller du bare har glemt å pakke nok?

Hvis du trenger å kjøpe over-the-counter medisiner eller reseptbelagte legemidler i et annet land, her er noen tips om hvordan du får reseptbelagte legemidler og over-the-counter medisiner som du trenger.

Aksje opp på medisiner
Før du forlater, er det svært viktig å sørge for at du har rikelig med medisiner - både reseptbelagte legemidler og over-the-counter medisiner - for å ta sammen med deg. Dette er spesielt viktig hvis du kommer til et fremmed land, særlig en der du ikke snakker språket.

"Jeg understreker praksisen med å gjøre at du tar minst en og en halv ganger så mye medisin du tror du trenger, og sørge for at det er i din carry-on", sier Richard Ostendorf, MD, en lege med Travel Medicine Clinic i selskapet Health Care i Garfield Heights, OH.

Selv om du pakke masse statister, de vil ikke gjøre deg mye bra hvis de ikke gjør det til det endelige reiser reisemål. Så pakker reseptbelagte legemidler og reseptfrie medisiner i håndbagasjen på, men sørg for at du følger Transportation Security Administration (TSA) 's regler for gjennomføring medisiner om bord.

TSA gjør at du kan ta med medisiner om bord, men de må være i deres originale beholdere. Et notat fra legen din forklare dine medisiner og hvorfor de er nødvendige er også en god idé - spesielt hvis du har forsyninger som sprøyter. I tillegg, før du reiser, bør du oppsøke lege om å få en annen skriftlig resept for å ta med deg i tilfelle du trenger det.

Kjøpe reseptbelagte legemidler i utlandet
Hvis du ankommer ditt reisemål og finner ut at du faktisk trenger å fylle opp din reseptbelagte medisiner, vil du være glad du tok med det skriftlig resept. Andre tips for å huske på:

  • Hold det generiske. "Carry en resept med deg for de medisinene du tar, men sørg for at det er skrevet generelt med det kjemiske navnet snarere enn et merkenavn, fordi apoteket i et annet land kan eller ikke kan bekrefte resept [under en merkevare navn], "råder Dr. Ostendorf.
  • Hvis en farmasøyt avviser resept, prøv en annen. En farmasøyt i et fremmed land kan eller ikke kan være villig til å fylle en resept fra Europa, så du må kanskje besøke noen forskjellige apotek før du finner en som vil fylle det for deg.
  • Papir resepter er best. Du kan prøve å ha apoteket ringe legen din hjemme, men det vil ikke alltid ta seg av problemet. "Ringe hjem ikke får du ut av bind helt", sier Ostendorf. Farmasøyten kan ikke være i stand til å bekrefte legens identitet via en telefonsamtale - eller selv være i stand til å forstå ham hvis han ikke snakker språket - så et papir resept er trolig det tryggeste veddemålet.
  • Siste utvei: å finne en lege Hvis du fortsatt ikke kan finne et apotek som er villig til å fylle din resept og du trenger medisiner, må du kanskje gå til en lege i det landet.. "Du kan ende opp med å gå se en lokal lege som kan kalle din egen lege for å bekrefte, og kan skrive ut resept i dette landet, "sier Ostendorf.

Over-the-counter sikkerhet
Hvis du trenger en over-the-counter medisiner i utlandet, men er ikke sikker på om det er trygt, se på selskapet som produserer det. Mange narkotika produsenter kan produsere de samme medisiner for ulike land, og de ofte regulere de medisiner på samme måte, sier David Lytle, redaksjonell direktør for online travel guide, Frommers.com.

Så før du forlater, sjekk den generiske kjemiske navnet på noe over-the-counter medisiner du vanligvis bruker, merk sin produsent, og sammenligne dem til de produktene du ser i apotek i utlandet. Ta alltid med en ordliste med deg, og ser etter et apotek med medarbeidere som snakker engelsk.

Den nederste linjen: Når det gjelder medisiner og reiser utenlands, er det beste alternativet å være forberedt før du forlater Europa. Men vet at hvis du blir syk og trenger medisiner, vil du sannsynligvis ha alternativer uansett hvor du reiser.