Evb

Kjøkken tips og triks for diabetes

En type 2 diabetes diett krever å kutte ned på enkelte matvarer. Men med litt kreativitet, kan du omgå disse begrensningene og fortsatt koke opp velsmakende og sunne måltider.

I begynnelsen kan personer med type 2 diabetes synes det er vanskelig å følge et sunt diabetes diett. Det er normalt å føle at mange av dine favoritt retter er nå utenfor grensene på grunn av restriksjoner på sukker, fett, karbohydrater, salt og andre ingredienser.

Men det er mange måter å finpusse oppskrifter for å bedre imøtekomme en diabetes diett. Du kan også forfølge sunnere tilberedningsmetoder som gir smaken du ønsker samtidig bidra til å behandle diabetes.

Mål av en diabetes diett

Følge en sunn diett for diabetes handler om å velge matvarer som vil hjelpe deg å kontrollere blodsukkernivået og administrere din vekt. For folk som er overvektige, miste vekt er en viktig del av administrasjon diabetes, og et sunt kosthold sammen med trening kan hjelpe deg å gjøre det.

Målene for en type 2 diabetes diett er å:

 • Redusere mengden kalorier du forbruker fra fett og sukker
 • Redusere fettinntaket, særlig mettet fett
 • Kutt ned på sukker
 • Reduser inntak av natrium
 • Spis mer fiber, som kan bidra til å stabilisere blodsukkernivået

Diabetes diett: modifiserende oppskrifter

Du må kanskje gjøre noen endringer for din diabetes diett, men du kan fremdeles nyte mange av dine favoritt måltider. Holde dine mål i tankene, er det måter å endre oppskrifter for å oppfylle kravene til en type 2 diabetes diett:

 • Bruk bare en tredjedel eller halvparten av sukker som kalles for i en oppskrift, og deretter legge en teskje av kanel, for å muskat, mandel ekstrakt, eller vanilje erstatte noe av den sødme, eller erstatte noen eller alle av sukkeret i en oppskrift med en kunstig søtningsmiddel som Splenda (sukralose) eller Truvia (laget av bladene på Stevia plante).
 • Kutte ned på fettet i en oppskrift med en tredjedel eller halvparten. Innbytter raps-eller olivenolje for noen eller alle av smøret kalt for, og bruke en lav-fett matlaging spray å belegge panner.
 • Skift olje i en bakervarer oppskrift med most frukt som usøtet eplemos eller baby-mat most svisker.
 • Når du skal lage en oppskrift som krever ost, bruke sterke flavored oster, som vil tillate deg å bruke mindre og har fortsatt mye av smaken.
 • Erstatte et helt egg i en oppskrift med 1/4 kopp egg erstatning eller 2 eggehviter.
 • Erstatte hele melkeprodukter med lavt fettinnhold eller fettfri meieriprodukter.
 • Tillat lager, supper og kjøtt stekefettet avkjøles, og deretter skumme av og kaste ut størknet fett. Legge til en isbit eller to vil fremskynde prosessen. Bruk denne metoden til å anstrenge seg stekesjyen for en lav-fett saus.
 • Bruk hel-hvetemel, hel-hvete pasta og brun ris i oppskrifter som krever hvitt mel eller hvit ris.
 • Legg sunne ingredienser som grønnsaker og bønner i oppskrifter når det er hensiktsmessig. For eksempel legge brokkoli eller blomkål til makaroni og ost, og legg hage grønnsaker i pasta sauser.
 • Ved bruk av kjøtt, velg de magreste mulig for dine oppskrifter.
 • Bruk lav-natrium eller natrium-frie aksjer og buljonger. Innbytter ferske eller frosne grønnsaker for hermetisert grønnsaker som inneholder natrium.
 • Bruk masse friske urter og krydder for å legge til smaken.

Diabetes diett: tilberedningsmetoder

En annen måte å lage oppskrifter sunnere er å endre metode for matlaging, sier kostholdsekspert Susan McLaughlin, RD, en sertifisert diabetes pedagog og president for helsetjenester og utdanning for det europeiske Diabetes Association.

Tilberedningsmetoder som broiling, grilling, krypskyting, damping, baking eller steking enten ikke krever tilsatt fett eller tillate fett å dryppe bort. Disse metodene redusere mengden av mettet fett i mat, slik at det sunnere for dere.

"Cooking metoder som er sunneste for personer med diabetes er baking, koking, broiling, eller grilling," McLaughlin sier. "Kjøtt kan være marinert over natten for å legge til smaken uten å legge fett. Low-natrium kjøttkraft kan brukes i en stekepanne eller wok til quick-brun kjøtt uten tilsatt fett."

Husk at Omgi deg en liten bit kan hjelpe deg å opprettholde din diabetes diett disiplin. For eksempel, i en oppskrift som krever sautéing med masse smør, bruk olivenolje eller lav-fett matlaging spray som en erstatning. Så like før matlagingen er ferdig, tilsett en liten skvett av smør eller en duskregn av olje for mer smak. Små filer som dette kan gjøre dine sunne måltider enda morsommere.