Evb

Kjenne tegn på type 1 diabetes

Forhøyet blodsukkernivå raskt føre til hyppig vannlating og en enorm tørst.

Beta celler, som ligger i bukspyttkjertelen, er kroppens eneste middel til å produsere hormonet insulin, insulin kan cellene ta i og prosess blod glukose for å produsere energi. Type 1 diabetes oppstår når kroppens immunforsvar angriper og ødelegger disse beta-cellene. Uten insulin, glukose-nivåene øker i blodet, eventuelt forårsake store skader i hele kroppen.

Det er veldig viktig for alle, spesielt foreldre, til å vite og forstå symptomer på utbruddet av type 1 diabetes. Det er fordi type 1 diabetes er vanligvis først diagnostisert hos barn - bare en liten prosentandel av nye tilfeller forekommer hos voksne. Hvis foreldrene ikke er ute etter og tolke disse symptomene riktig, kan barnet bli veldig syk.

Type 1 diabetes: tidlige tegn og symptomer
Type 1 diabetes symptomer kan være vanskelig å få øye på, som sykdommen ofte dukker opp i barn ser mye ut som et tilfelle av influensa. Det kan også ta litt tid før symptomene begynner å vises.

Et barn med typiske symptomer på tidlig type 1 diabetes kan:

  • Urinere ofte. Dette vil skje fordi nyrene ønsker å skylle ut ekstra glukose i blodet. Barnet vil urinere oftere og i større mengder. Sengevæting kan være en av de første tegnene på type 1 diabetes hos barn, spesielt hvis de ikke har stilt ut at atferd før.
  • Drikk mye. Barnet vil være tørst, som ønsker å etterfylle væske tapt fra urinering så mye.
  • Gå ned i vekt, selv om barnet har en sunn appetitt. Kroppen, ikke lenger i stand til å behandle glukose for energi, begynner å bryte ned muskler og lagret fett for å gi drivstoff til sultne celler.
  • Føle seg trøtt hele tiden. Dette er fordi kroppen ikke kan ordentlig behandle glukose for energi.

Diabetisk ketoacidose
Folk som har type 1 diabetes har gått ubemerket og ubehandlet kan utvikle diabetisk ketoacidose. Fordi insulin blir knappe, vil kroppen begynne å bryte ned kroppsfett. Etter at sammenbrudd, det som er igjen er ketoner og syre, som hoper seg opp i blodet.

Et barn kan oppleve magesmerter, kvalme, oppkast, fruktig-smelling pust, pusteproblemer, og med tap av bevissthet. Disse symptomene kan lett forveksles med influensa eller blindtarmbetennelse.

Ketoacidose er ofte problemet som vil ta noen med udiagnostisert type 1 diabetes til legekontoret.

Type 1 Diabetes: senere tegn og symptomer
Som type 1 diabetes begynner å forårsake systemiske skader i kroppen, vil andre symptomer bli tydelig. Disse inkluderer:

  • Kvalme og oppkast. Dette kan oppstå som kroppen blir overveldet med mengden glukose lasting blodet.
  • Tåkesyn. Dette er et resultat av økt blodsukkeret begynner å påvirke synet.
  • Prikking, nummenhet eller smerter i hender eller føtter. Disse resultat når utvikle diabetes begynner å forstyrre blodsirkulasjonen i kroppens ekstremiteter.
  • Tørr, kløende hud eller sår treg til å helbrede. Den forstyrret blodsirkulasjon kunne påvirke huden.

Type 1 diabetes: langsiktige komplikasjoner
Andre komplikasjoner av type 1 diabetes inkluderer hjertesykdom, slag, nyreskader, nerveskader og tannkjøttsykdommer. Disse problemene vanligvis ikke vises i barn eller tenåringer som har hatt type 1 diabetes for bare noen få år. Imidlertid kan disse helseproblemer dukker opp i voksen alder, særlig hvis diabetes ikke var riktig håndtert eller kontrolleres tidlig.

Barn med type 1 diabetes må ta insulin for å overleve, som deres legeme ikke lenger er i stand til å produsere hormon. Men jo tidligere sykdommen er diagnostisert, jo raskere kan bli behandlet. Ta med noen av disse symptomene til seg oppmerksomheten til barnelege din så snart du oppdager dem.

Denne ukens must leser