Evb

Kjenn din smerte behandlingstilbud

Smerte kan være en ødeleggende tilstanden, men det finnes måter å holde den under kontroll. Lære om ulike smerte ledelse alternativer.

Enten din smerte er fra leddgikt, kreft behandlinger, fibromyalgi, eller en gammel skade, må du finne en måte å få smertene under kontroll. Hva er den beste tilnærmingen til å gjøre det?

Det første trinnet i smertebehandling er å planlegge en avtale med legen din for å finne årsaken til smertene dine, og lære hvilke smertelindring tilnærming er ofte det mest effektive for det. Det er mange forskjellige smerte ledelse alternativer tilgjengelige: Du finner den rette behandlingen kombinasjon for å få lindring du trenger.

Før du prøver å behandle smerte, er det viktig å forstå hvordan smertene er definert.

"The International Association for Study of Pain kom opp med en konsensus uttalelse," sier Judith Scheman, PhD, program direktør for kronisk smerte Rehabilitation Program ved Cleveland Clinic i Ohio. "Smerte er en ubehagelig sensorisk og emosjonell opplevelse. Jeg tror det er usedvanlig viktig. Når vi fokuserer bare på den sensoriske aspektet, vi ikke klarer å sette pris på lidelsene komponent av smerte, noe som er viktig å erkjenne fordi smerte er ikke hva som skjer i periferien. "

Hvorfor opplever folk smerte annerledes?

Smerte er reell og det er fysisk - det er ingen tvil om det. Men smerte er målt og spesifikke for en person basert på personens oppfatning av smerte, og det er derfor alles smerte er annerledes.

"Hva hjernen oppfatter er udiskutabelt modifiserbare av følelser," bemerker Scheman. Det betyr at folk som er redde for smerte, kan deprimert eller engstelig oppleve smerte annerledes, og kanskje mer alvorlig, enn noen som har smerter, men er ikke opplever de andre følelser.

Smertebehandling: behandling av kropp og sinn

Scheman understreker viktigheten av nærmer smerte både fysisk og følelsesmessig og adressering "folk som hele mennesker." Så mens kroniske smerter medisinering kan være effektive og viktig for smertelindring for mange mennesker, det er ikke det eneste verktøyet tilgjengelig når det gjelder smertebehandling, og det bør ikke være det eneste verktøyet som brukes.

Medisiner. "Det finnes en rekke medisiner som er foreskrevet for smerte, »sier Scheman, selv om hun påpeker at opioider (narkotika) og benzodiazepiner kan ikke være de beste alternativene. De behandlinger "har sine egne problemer, og det er ingen gode studier på bruk av opioider i lange perioder av gangen for behandling av kroniske smerter."

Typer av kronisk smerte medisiner som brukes er:

 • NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), inkludert ibuprofen, naproxen og acetylsalisylsyre
 • Paracetamol (Paracet)
 • Antidepressiva, som kan forbedre søvn og lindre smerter
 • Anti-anfall medisiner, som kan være effektive i behandling av smerter relatert til nerveskader eller skade
 • Steroider, som deksametason og prednison, for å lindre inflammasjon og smerte

Terapi. Terapi kan være rettet mot både sinn og kropp. Sier Scheman, "Jeg prøver å se på noen av disse behandlingene som ikke er rent fysisk eller rent psykologisk -. Vi er alltid en blanding av begge disse tingene"

 • Fysioterapi er en svært viktig del av enhver smerte management program. Smerte kan bli forverret av øvelsen som ikke er gjort riktig (eller tolket feil som smerte heller enn overforbruk), og en fysioterapeut kan skreddersy riktig treningsprogram for deg. Riktig trening bygger sakte din toleranse og reduserer smertene dine - du vil ikke ende opp med å overdrive det og gi opp fordi det gjør vondt.
 • Kognitiv-atferdsterapi tillater folk å "lære og ha en bedre forståelse av hva smerte er fra, og hva de kan gjøre med det," sier Scheman. Denne terapien er virkelig om å forstå rollen av smerte i livet ditt og hva det egentlig betyr for deg, legge Scheman.

Andre smerte ledelse alternativer En rekke tilnærminger og modaliteter kan hjelpe deg å håndtere både fysiske og emosjonelle deler av smerte.:

 • TENS (transkutan elektrisk nervestimulering) terapi
 • Meditasjon
 • Avspenningsteknikker
 • Visuelle bilder, så enkelt som å framstille en fredelig scene, for eksempel
 • Biofeedback, som lærer kontroll over muskelspenninger, temperatur, puls og mer
 • Varme og kulde terapi
 • Manipulasjon og massasje

Den nederste linjen: Søk hjelp for smertene så snart det blir et problem i livet ditt. "Vi er ikke garantert liv uten smerte," sier Scheman. Men når kronisk smerte begynner å ødelegge din evne til å fungere i verden, så er det et problem som må tas opp.