Evb

Kjæledyr for de eldre: En terapeutisk kamp

Forskning viser at eldre mennesker som har kjæledyr nyte bedre fysisk og emosjonell helse.

Dyr fylle et tomrom i livene til de eldre som er alene uten venner eller kjære. Dyr kan øke livskvaliteten for mange pensjonister. Dr. Sandra Barker, direktør for Senter for Human-Animal Interaction ved Virginia Commonwealth University, minnes historien om Annie, en deprimert 95-åringen som, etter å ha fått en hund som heter Pumpkin, begynte å spise igjen. Når Annies utleier saksøkte henne for brudd på en no-pet politikk, ble hun bedt om i nedfall hva som ville skje hvis Pumpkin ble tatt bort. "Jeg skal dø," svarte Annie.

Kjæledyr for eldre Foundation matcher seniorer med katter og hunder ved å garantere de kjæledyr "adopsjoner. "De som er ansvarlige for et kjæledyr er sannsynlig å ta bedre vare på seg selv, fordi de føler at noen regner med dem," sier daglig leder Susan Kurowski. Den Waltham Book of Human-Animal Interaksjon publisert en studie av eldre hundeeiere avslørende 75 prosent av mennene og 67 prosent av kvinnene regnet hunden sin eneste venn.

Mens kjæledyr for eldre fokuserer på matchende pensjonister med katter og hunder, fugler, kaniner og fisk likevel gi de ønskede effekter. Den Waltham Book of Human-Animal Interaksjon også publisert en studie som fant eldre kvinner på sykehjem foretrukket en time lange økten i samspill med en kanin til en time med åpen fritid. Dyr ikke dømme folk som elsker dem, slik at komforten til en lap dyr, livligheten i en innhegning, eller et akvarium er ro ubetinget gleder.

Bevis på listene

Donna Williamson og hennes katt, Moochie, deltakere i Delta Society Pet Partner Program, ble bedt om å gå til en terminal pasient. Da de kom, hilste familiemedlemmer dem i tårer da pasienten hadde gått i koma. Donna sette Moochie i seng med mannen, som våknet fra koma, tok armene ut fra under ark og begynte å klappe katten. "Sykepleieren satt der med munnen på vidt gap," Williamson sa. "Hver gang jeg ser at sykepleier, forteller hun hva et mirakel som var."

The Delta Society er forpliktet til å forbedre menneskers helse gjennom service og terapi dyr. Mens dyr er påvist helse hjelpemidler for alle mennesker, er deres fordeler til pensjonister ekstraordinære. En studie publisert i Journal of the European Geriatri Society fant at eldre hundeeiere er mer aktive, takle stress bedre, og har lavere blodtrykk enn eldre uten kjæledyr.

Dr. Edward Creagan av Mayo Clinic Medical School observert: "Hvis kjæledyr eierskap var et medikament, ville det være patentert i morgen." Enten det er å gå en hund eller børsting en katt, fordeler aktivitet det kardiovaskulære systemet og bidrar til å holde leddene fleksible. Creagan sitert en studie av pasienter 12 måneder etter lidelse hjerteinfarkt, finne 9 av 10 av de med kjæledyr overlevde, i motsetning til 7 av 10 uten kjæledyr. En studie i Journal of Personality and Social Issues avslører at hunder, spesielt, fremme trening; eiere bruker i gjennomsnitt 1,5 timer utendørs daglig. Selv fisk fremme sunn livsstil - en Purdue University studie fant at tilstedeværelsen av et akvarium ved måltider øker appetitten hos Alzheimer-pasienter som ikke spiser nok for god ernæring.

Innføre et sosialt liv

"Vi hadde en eldre herremann vedta en valp i dag," Michelle McCann av deltaker PAWS i Ft. Walton Beach, Florida, skrev til kjæledyr for eldre. "Han sto i lobbyen holder sin valp som vi alle 'oohed' og 'ahhed', og han lo om hva en chick magnet sin valp skulle bli!"

Dyr er faktisk sosiale magneter. Sykehjem lokalsamfunn som Silverado og Eden Alternative ble grunnlagt på prinsippene om relevante interaksjoner drevet av et dyr-fylt miljø. Administrator Noralynn Snø hus hunder, katter, fugler, fisk - selv kenguruer - på Silverados Aspen Park anlegget. Sistnevnte spesielt, sier hun, har "ooh, ahh" faktor, som oppfordrer familier normalt sjenert av beboerne på hjemmet, å besøke. Cooperative dyr omsorg spurs også samspillet mellom beboerne.

Forskjellige kjæledyr, ulike frets

Selv om alle dyr gir fordeler til de eldre, noen er bedre egnet mot visse individer. International Journal of Aging and Human Development funnet ut at katter tilbyr mange av de sosiale aspektene som etterspørres av ensomme mennesker som ikke kan gi den regelmessig mosjon hunder krever.

I tillegg, "Mange eldre mennesker også få en ekte tilfredsstillelse av fugler i bur," sier Dr. William Fortney av Kansas State University College of Veterinary Medicine. "De er enkle keepere og svært sosiale dyr." Noralynn Snø av Silverado bemerker at fugl lyder er spesielt viktig for de som er sengeliggende, fordi de kan utlede en følelse av utendørs fra fugler. Selv rotter gi kameratskap. Veterinær Dr. Cam Dag sier, "Rotter er lette å holde og er ikke dyre å kjøpe. Jeg vet om en hip bestemor som har et kjæledyr rotte og forguder det, også. "

Bottom line

"Politikk som oppmuntrer kjæledyr eierskap blant de eldre, enten hjemme eller som de gjør overgangen til eldre levende anlegg kan forbedre noen medisinske tilstander og lindre ensomhet," sier Nalini Saligram, styreleder i PAWSitive interaksjon. Det være seg på en lege diagram eller i det ordløse vitnesbyrd om dyret selv, skapninger av alle slag styrke livene de berører.