Evb

Kan spise morkaken din kur postpartum depresjon?

Tilhengere av placentophagia si kvinner som spiser sine placentas kan avverge baby blues og ha en enklere tid amming. De er rett - og vil du prøve det?

Mange kvinner ville ikke tenke to ganger om å ta fiskeolje å avverge postpartum depresjon, men ville du spiser etterbyrden? Ifølge en fersk artikkel i New York Magazine, er et økende antall nye moms pegging sin morkake som en ny postpartum supermat, fremhevet sin evne til å øke energi, forebygge søvnproblemer, og enda lettere amming og redusere risikoen for å utvikle fødselsdepresjon.

En rund, flat organ som dannes under svangerskapet for å filtrere giftstoffer og gi næring til fosteret, har morkaken lenge vært anerkjent for sin åndelige og helbredende betydning i ulike kulturer. I tradisjonell kinesisk medisin, for eksempel, tørket human placenta er blandet med urter og inntatt for å behandle infertilitet, impotens, og ammende problemer. New moms i Indonesia, Marokko, og Tsjekkia er sagt å tro at placenta-spising garanterer fremtidig fruktbarhet.

Ifølge Mark B. Kristal, PhD, direktør for Behavioral Neuroscience Graduate Program ved University of Buffalo, som har forsket placentophagia (praktisering av placenta forbruk) i 40 år, tok fenomenet av i Europa på 1970-tallet blant folk bor i kommuner, hvor de kokte og delte morkake stuinger.

I dag kan du finne oppskrifter på alt fra placenta lapskaus til placenta pizza. Det er enda instruksjonsvideoer kokekurs på YouTube, og Time Magazine har en video av en profesjonell placenta kokk forbereder organ for forfatter Joel Stein og hans kone.

Tilberede din egen morkake å spise er ikke for sarte sjeler. I sin artikkel "etterbyrden: Det er hva som er til middag," Stein beskrevet rå placenta som "hva leveren din vil se ut som om det kom inn i en ulykke på autobahn med en av disse aliens fra Mars Attacks og deres blodige likene kastet maneter på! hverandre. "

Denne "ick"-faktor har lansert en helt ny jobb kategori: "placenta preparers", som tar morkaken din, tørk den, malte den, og pakke det i klare, vitamin-sized piller. "De er lykkepiller," 28-år gamle mor og profesjonelle placenta-Bearbeidelse Jennifer Mayers fortalte New York Magazine. "De er laget av kroppen din, for kroppen din. Hvorfor ville du ikke ønsker å prøve? "

Placenta-spising og postpartum depresjon: Hva er linken?

Talsmenn mener at inntak av morkaken kan balansere hormonnivået, som kan forklare dens potensielle koblingen til å redusere postpartum depresjon. Et annet argument: at siden det er en vanlig praksis blant pattedyr (inkludert kyr og hjort), er det trygt for kvinner - som er pattedyr tross alt.

Så kan disse lykkepiller virkelig være svaret for 15 prosent av nybakte mødre som sliter med fødselsdepresjon? Det er rett og slett ikke nok vitenskapelig bevis for å vite. "Det er ikke et godt kontrollert studie der menneskelige mødre får placenta og testet for postpartum depresjon", Kristal forklarer. "Selv om det er medisinske fordeler, ingen vet ennå hvor mye etterbyrden utgjør en effektiv dose, når det må gis. Har frysing, tørking, matlaging, mikroinnkapsling, sterilisering, utstråler, eller beising ødelegge de gunstige komponenter? "

Mens dommen er fortsatt ute på om placenta forbruk bidrar til PPD, spiser etterbyrden tar sikkert alternativ medisin til et helt nytt nivå. Hvis du er interessert i å prøve det, spør legen din om statens politikk. Du og legen din kan være nødvendig å fylle ut et "placenta release form."

Forståelig pysete? Disse mer konvensjonelle måter å forebygge fødselsdepresjon:

Kjenn din risiko. Mer enn halvparten av kvinner med fødselsdepresjon har en historie med psykiske problemer, inkludert tidligere depresjon, ifølge forskning fra University of Wisconsin School of Medicine and Public Health. Snakk med legen din eller barnets barnelege hvis du opplever noen tegn, inkludert følelser av tristhet, hjelpeløse, konsentrasjonsvansker, sover eller spiser.

Hold kontakten. De første ukene og månedene hjem med en nyfødt kan være ganske ensomt, men isolert sett kan bidra til følelser av depresjon. Sørg for å bestille "playdates" med venner og familie regelmessig og holde kontakten med telefon samtaler og via e-post. Andre nye moms, i særdeleshet, kan hjelpe ved empathizing med den enorme livet skift du går igjennom.

Be om hjelp. Innrøm at du ikke kan gjøre alt! Når dine venner og familie er på besøk, ikke føler at du trenger å underholde dem, men heller be om hjelp med din nye mamma arbeidsbelastning - de kan kaste på med klesvask, forberede og fryse måltider, eller sitte barnevakt for en time eller to slik at du kan ulempe noen sårt tiltrengte alene tid.

Lur når babyen naps. Det er klisjé av en grunn, men får skikkelig hvile kan gå en lang vei mot å hindre PPD. Selv om dette kan være lettere sagt enn gjort med en baby som er sulten døgnet rundt, be partneren din om hjelp og om mulig ta svinger i løpet av disse middle-of-the-night feedings.

Ikke hopp over måltider. Sørg for å spise regelmessig, siden fall i blodsukker kan føre til humørsvingninger. Valnøtter er en god snack for å holde på hånden. De er en av de rikeste plante-baserte kilder til omega-3 fettsyrer, som har vist seg å være spesielt effektiv mot depresjon.

Bruk denne vognen. Ifølge studier, delta i moderat trening minst tre ganger per uke kan være like effektivt som behandling med antidepressiva. Ta babyen for en tur så ofte som mulig - det er også en fin måte å begynne å jobbe off barnet vekt.

Få en d. Vitamin D-mangel har vært knyttet til depresjon. Slikke sol (som hjelper kroppen produsere vitamin) under turer kan hjelpe. Spør legen din om du tar et supplement med minst 400 IE.

Unngå alkohol og koffein. Begge disse stoffene kan forstyrre søvnen, noe som kan forverre depresjon symptomer. Det er også smart å begrense inntaket hvis du ammer.

Bli med i en støttegruppe. Ingen kan bedre forstå utfordringene i omsorg for en ny baby enn andre barselkvinner. Få støtte og kontakt med andre i Everyday Health Depresjon og emosjonell helse gruppe eller postpartum depresjon gruppe på vår søsterside, Hva du kan forvente.