Evb

Kan røyking forårsake pinlige blæreproblemer?

Urge inkontinens er tre ganger mer vanlig hos kvinner som røyker enn hos dem som ikke gjør det. Her er hvorfor du bør slutte å røyke for å forbedre blærekontroll.

Blære-kontroll problemer som urge-inkontinens - den sterke og plutselige behov for å urinere - er tre ganger mer vanlig blant kvinner som røyker sigaretter enn blant dem som aldri har røykt. Resultater fra en studie av 2000 kvinner viste en "dose-respons" forhold som forklarer røyking effekt på blærekontroll: Jo mer kvinner røyker, jo mer hyppig og sterk deres behov for å urinere.

Disse resultatene understreker behovet for kvinner å slutte å røyke som en del av sin behandling plan for urge-inkontinens eller overaktiv blære. Hvorfor sigarettrøyking forårsaker kvinner å miste blærekontroll er ennå ikke forstått, selv om "noen forklaringer har vært foreslått, for eksempel nikotin-indusert blære kontraktilitet og noen andre giftstoffer som kan være blære irritanter," sier urogynecologist Sharon Knight, MD, førsteamanuensis i obstetrikk, gynekologi og reproduktive vitenskaper ved University of California, San Francisco.

Kronisk hoste blant røykere kan også bidra til urininkontinens problemer ved å sette ekstra press på blæren. Og enda verre, Dr. Knight understreker, røyke sigaretter er en risikofaktor for blærekreft. "Blærekreft kan presentere med overaktiv blære symptomer og urgeinkontinens," sier hun. "Så det er viktig å bli sett for evaluering for å utelukke dette."

Slutte å røyke for bedre blærekontroll

Når du møter med en lege for å diskutere årsakene til din dårlig blærekontroll, vil du sannsynligvis bli bedt om å slutte å røyke. Opphør kan forbedre dine symptomer betydelig - eller nesten stoppe problemet helt - men bare kutte ned på hvor mye du røyker kan hjelpe også.

"Det synes å være en dose-relatert risiko for å ha overaktiv blære symptomer som frekvens og det haster, så jeg forventer at disse symptomene vil forbedre som røyking gått ned", sier Knight, og legger til at det ikke er data viser hvor lang tid det ville ta å gjenvinne blærekontroll når du slutte å røyke.

For å få en hånd på røyke-relaterte inkontinens problemer, trenger du en plan som kombinerer slutte teknikker med blære-kontroll taktikk.

Strategier for å slutte å røyke er:

  • Bygge sosial støtte. Avslutte vellykket krever ofte støtte fra familie, venner og støttegrupper eller avslutte linjer. I det minste, for å rekruttere røykere henge med deg og spør venner som røyker å ikke gjøre det i ditt nærvær.
  • Ved hjelp av røykeslutt-røyke hjelpemidler. Mange lykkes med hjelp av medisiner eller nikotin levering systemer som kan lette abstinenssymptomer.
  • Prøver så ofte som nødvendig. Mange folk ikke sluttet å røyke første gang de prøver. Ikke mist motet - bare prøve igjen snart.

Strategier for overaktiv blære inkluderer:

  • Endre kosthold. Unngå krydret mat, sitrus drikke og mat, koffeinholdige drikker, brus og kunstige søtstoffer, som alle kan irritere blæren.
  • Trening blæren. Praksis går på toalettet til faste tider i løpet av dagen. Gradvis øke intervallet mellom toalett turer (legg ca 15 minutter hver uke).
  • Trene musklene dine. Styrke bekkenbunnsmuskulaturen for å oppnå bedre blærekontroll. Prøv gjentatte ganger trekke sammen musklene som kontrollerer vannlatingen å styrke dem.
  • Å miste vekt. Overvekt kan øke overaktiv blære symptomer.
  • Drikke væske. Du tror kanskje at å drikke mindre ville bety å gå på do mindre, men kutte ned på vann for å unngå vannlating kan faktisk øke blæren irritasjon. Drikk ca 5:56 kopper om dagen.
  • Administrerende forstoppelse. Hvis du har problemer med avføring, snakk med legen din om å få mer fiber i kosten. Straining å produsere avføring kan øke overaktiv blære.
  • Tar medisiner. Visse medisiner som oxybutynin kan være anbefalt for å hjelpe med symptomer på overaktiv blære.