Evb

Kan kostholdet påvirke funksjon i skjoldbruskkjertelen?

Kan soya forårsake hypotyreose? kan en vegansk diett kurere hyperthyroidism? finne ut sannheten om disse teoriene, og hvis visse matvarer virkelig påvirke funksjon i skjoldbruskkjertelen i det hele tatt.

Skjoldbruskkjertelen forhold kan oppstå av mange grunner, blant annet en autoimmun sykdom der kroppens immunforsvar angriper sitt eget normal tyroideavev. Den vestlige kostholdet har tatt mye varme som en mulig årsak bak en myriade av helsemessige forhold. Det er ikke vanligvis knyttet til skjoldbruskkjertelen forhold, imidlertid, og radikale alternativer til den typiske vestlige dietten kan ikke reversere de fleste problemer med skjoldbruskkjertelen heller.

Skjoldbruskkjertelen og kosthold: soya debatten
Det har vært noen spørsmål om hvorvidt spise soya er skadelig når det gjelder funksjon i skjoldbruskkjertelen, og hvis det kan faktisk føre til hypotyreose. "Soya produkter vurderes å være litt anti-skjoldbruskkjertelen, men det er så mange fordeler av soya Jeg ville aldri fortelle folk til å begrense soya de spiser," sier Mario Skugor, MD, en endokrinolog med Cleveland Clinic.

Soya - i form av tofu, soyamelk, soya yoghurt og andre matvarer - er en god erstatning for høy-fett protein, kan bidra til å redusere kolesterolnivået, og muligens har andre helsemessige fordeler også. Trenger du å gi alt opp? Svaret er nei, ifølge en gjennomgang av 14 studier evaluere effekten av soya på funksjon i skjoldbruskkjertelen - Forskerne fant ingen bevis for å vise at soya kan føre til skjoldbrusk sykdom eller at det påvirker funksjon i skjoldbruskkjertelen på annen måte.

Den eneste gangen å bekymre seg for soya er når du allerede har hypotyreose og tar syntetisk skjoldbruskkjertel hormon medisiner - fordi soya, samt noen andre matvarer, kan forstyrre absorpsjon sin. Se avsnittet "Thyroid og Diet: En merknad om å ta Thyroid hormon" nedenfor for mer informasjon om dette.

På baksiden av soya mynt, det er noen spekulasjoner om at en all-vegansk kosthold som inneholder rikelig med soya protein kan reversere hypertyreose (overaktiv skjoldbruskkjertel). En vegansk diett betyr eliminering av alle animalske matvarer - ingen melkeprodukter, egg eller kjøtt - og soya er en vanlig erstatning for disse matvarene. Men mens en kolesterol-fri, lav-fett vegansk kosthold kan hjelpe avverge mange helsemessige forhold som hjertesykdom, overvekt, og enkelte krefttyper, igjen ifølge soya studie vurdering, ikke soya ikke har denne typen effekt på funksjon i skjoldbruskkjertelen.

Skjoldbruskkjertelen og kosthold: bunnlinjen på jod
"Vi vet ikke at det er noe mat eller diett som påvirker hypotyreose," sier Dr. Skugor. Den ene mulige unntaket er hvis du har en mangel på jod i kosten, bemerker han. Jod er nødvendig for kroppen å gjøre skjoldbrusk hormoner, og hvis du ikke får nok jod gjennom kosten din, kan du utvikle skjoldbrusk sykdom, herunder hypotyreose (en lite aktiv skjoldbruskkjertel) eller en forstørret skjoldbruskkjertel, noen ganger kalt en struma. Men nesten alle europeere får jod fra salt og sjømat, så jod mangel er sjelden Europa så vel som i det meste av verden.

For mye jod i kosten eller ta for mange jod kosttilskudd kan føre til hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel. I så fall kan redusere din jod inntak forbedre dine symptomer.

Skjoldbruskkjertelen og kosthold: En merknad om å ta skjoldbruskkjertel hormon
"Hvis du har hypotyreose, trenger du ikke har et fungerende skjoldbruskkjertel," sier Skugor. For å reversere hypotyreose, sier han, ville du i utgangspunktet trenger å vokse en ny skjoldbruskkjertelen, og ingen diett kan gjøre det. "Den eneste" diett "som kan kurere hypotyreose er den som inneholder thyreoideahormoner," legger han til, som bare kan tas i form av en daglig skjoldbruskkjertelen supplement.

Selv om enkelte matvarer kan ikke reversere en skjoldbrusk problem, er det viktig å vite om matvarer og medisiner som potensielt kan samhandle med skjoldbruskkjertelen medisinering. For mennesker med hypothyreose som tar skjoldbruskkjertel hormon hver dag, kan matvarer eller kosttilskudd som inneholder kalsium, jern og soya, og til og med medisiner som kolesterolmedisiner, holde hormonet fra å bli skikkelig absorbert. Det er derfor det er vanligvis best å ta skjoldbrusk medisiner på tom mage, først i morgen. Vent minst en time, eller som anvist av legen din, før du spiser disse matvarene eller tar noen kosttilskudd eller andre meds. Eller vente til minst to timer etter inntak av disse matvarene eller medisiner før du tar din skjoldbruskkjertelen medisinering.

Det er mye hype rundt mat, kosthold og ernæring for å administrere funksjon i skjoldbruskkjertelen. Men det beste du kan gjøre for å administrere skjoldbrusk problemet er å følge legens anbefalinger på medisiner, behandling, kosthold og mosjon. Når skjoldbruskkjertelen symptomene avtar, er kroppen din forteller deg at den har det den trenger for å være sunn.