Evb

Kan fytoøstrogener bedre beinhelse?

Fytoøstrogener er hormonelike stoffer som finnes i soya og andre planter. Om de kan hjelpe aldrende voksne bevare beintetthet er et hett tema.

Beintetthet avtar med alderen, spesielt for kvinner etter overgangsalderen. Kan fytoøstrogener, naturlig forekommende stoffer med estrogenlike effekter, bidra til å bevare beintetthet på samme måte som hormonbehandling (HRT) kan?

Fytoøstrogener: hva er big deal?

Fytoøstrogener er forbindelser som finnes i mange planter, som for eksempel urter, korn og frukt. Det er tre hovedtyper av fytoøstrogener:

  • Lignans er funnet i flaxseeds, korn kli, hel-hvetemel, te og alkoholholdige drikker som øl og bourbon.
  • Isoflavoner finnes i soya-baserte matvarer, kikerter og andre belgfrukter.
  • Coumestans er funnet i alfalfa og kløver.

Grunnen fytoøstrogener har fått oppmerksomhet den siste tiden er at HRT for overgangsalder har i stor grad falt ut av tjeneste på grunn av økt risiko for brystkreft, hjertesykdom og hjerneslag. HRT for beinhelse involvert administrere østrogen for å lindre menopausale symptomer som osteoporose. I sitt fravær, har folk vært på utkikk etter et alternativ medisin for å fylle tomrommet, og fytoøstrogener kan være svaret.

Gjør fytoøstrogener arbeid?

Juryen er fortsatt ute på fytoøstrogener, men Robert K. Rude, MD, direktør for Bone og Mineral Clinic i Los Angeles Ortopedisk Hospital, sier de foreløpige resultatene ser lovende ut. "Flere studier har funnet at et høyt soya inntak er forbundet med høyere bentetthet," sier han. "Og en rekke studier har vært utført der fytoøstrogener ble gitt til postmenopausale kvinner. Noen av disse demonstrert beskyttelse mot bentap, så vel som en økning i benmasse. "

Men Stephen Honig, MD, MSc, direktør for osteoporose Center ved NYU Hospital for leddsykdommer i New York, er fortsatt ikke overbevist. "I beste fall [har fytoøstrogener] vises bare en beskjeden effekt på bentap i studier," sier han. "Jeg er ikke altfor imponert."

The National Institutes of Health sponser forskning for å bevise sikkerhet og effekt av fytoøstrogener.

Bør du ta fytoøstrogener?

Vurderer motstridende bevis, de spurte enige om at det beste rådet er å snakke med legen din før du starter noen phytoestrogen behandling. Her er noen enkle trinn som kan hjelpe:

  • Stick med soya. Hvis du er interessert i å gi fytoøstrogener en prøve for å bevare bein helse og forebygge osteoporose, en av de enkleste måtene er å spise mer soya mat, sier Dr. Rude. "Soy protein er en god kilde, og studier har brukt 25-40 gram per dag," sier han. Prøv tofu i en wok i stedet for kjøtt eller helle soyamelk enn frokostblanding din. Hele soyabønner (edamame) gjør en deilig forrett eller siderett.
  • Sluke andre kornsorter. Den andre vanlige planter som inneholder fytoøstrogener inkluderer kikerter, flaxseeds, og kli, og det er lett å legge til flere av disse i kostholdet ditt. Velg en smakfull kli frokostblanding til frokost og pakke en annen phytoestrogen slag ved sprinkling bakken flaxseeds på toppen. Linfrø er også bra på yoghurt eller havregryn. Kikerter er den viktigste ingrediensen i hummus, en Midtøsten dip for pita brød eller knekkebrød.
  • Snakk med legen din om kosttilskudd. CW Randolph, Jr, MD, ledelsen ved Nasjonalt Hormone Institute i Jacksonville, Florida, sier legge en phytoestrogen supplement kan bidra til å beskytte dine bein mer enn bare kosthold alene. "Du kan få fytoøstrogener fra mat, men det er vanskelig å konsekvent øke blod-nivå konsentrasjoner - det er derfor jeg også anbefale tilskudd," sier han. Han legger til at mange effektive phytoestrogen kosttilskudd er tilgjengelig på helsekostbutikker eller helse mat midtgangen i de fleste dagligvarebutikker. Må du snakke med legen din før du tar noen kosttilskudd - enkelte organisasjoner ikke anbefale kosttilskudd på grunn av mangel på forskning.
  • Legg til andre vitaminer. Supplere vitamin D og kalsium er en av de viktigste trinnene som postmenopausale kvinner kan ta for å bevare bein helse, sier Theodore R. Fields, MD, en revmatolog ved Hospital for Special Surgery i New York City. Han anbefaler 1500 milligram kalsium og 800 enheter av vitamin D per dag i doser. Fytoøstrogener kan også spille en rolle i å hjelpe kalsium og vitamin D holde bein sunt, sier Dr. Randolph. "En fersk studie viste at behandling med 54 mg en dag i soyaisoflavoner genistein i to år var effektive i å forebygge bentap skyldes østrogenmangel," sier han. "Pasienter som tar genistein i tillegg til kalsium og vitamin D viste en gevinst i bentetthet."

Med hjelp av ytterligere forskning, vil forskerne vite mer om sikkerhet og nytten av fytoøstrogener, og hvordan dette alternativ medisin kan hjelpe i kampen mot bentap.