Evb

Kan en kaffe en dag å holde livmorkreft bort?

Ny forskning har funnet en sammenheng mellom den morgenen kopp og livmorkreft risiko.

Mange kvinner liker en daglig kopp - eller flere - av kaffe. Men nyere forskningsresultater høres kanskje for godt til å være sant: Kan kaffe reduserer risikoen for livmorkreft?

Livmorkreft, den vanligste typen av livmorkreft, begynner i cellene i endometriet, den indre slimhinnen i livmoren. I løpet av menstruasjonssyklusen, endometriet endringer, avhengig av om kvinnen har unnfanget den måneden. Disse endringene er knyttet til hormonet østrogen - enten slimhinnen blir tykkere for å forberede for fosteret eller den røyter fordi det ikke er nødvendig. Uansett, spiller østrogen en rolle.

Mange, men ikke alle, av de risikofaktorer for livmorkreft innebære østrogen.

Risikofaktorer inkluderer:

  • Antallet menstruasjon du har hatt gjennom hele livet - flere innlegg perioder øker risikoen
  • Fedme - fett kan konvertere noen hormoner til østrogen
  • Bruk av stoffet tamoxifen (Nolvadex, Tamosin, Tamofen, Tamoxen) for brystkreft - mens tamoxifen reduserer effekten av østrogen i brystkreft, virker det som om østrogen i livmoren og kan øke livmorkreft risiko
  • Å ha diabetes

Kaffen tilkobling

Kaffe er rik på polyfenoler, som inkluderer kjemikalier som flavonoider. Disse hjelper til å hindre utvikling av kreft celler. Forskning har funnet ut at kaffe har en innvirkning på hormonene østrogen og insulin i blodet, og kan bidra til å redusere nivåene av begge.

En fersk japansk studie forsket på effekten av kaffe og grønn te på livmorkreft risiko. Mer enn 53.000 kvinner ble fulgt i 15 år for å avgjøre om kaffe forbruk hatt en innvirkning på hvem som utviklet livmorkreft. Studien viste en signifikant risikoreduksjon for livmorkreft hos kvinner som drakk kaffe regelmessig. Forskerne har også bemerket at grønn te ikke viser den samme signifikant effekt mot kreft risiko for at kaffen gjorde. Men en annen fersk undersøkelse viste at både svart te og kaffe kan redusere risikoen for livmorkreft.

I en annen studie ble mer enn 60 000 svenske kvinner ble spurt om deres kaffe forbruk, og fulgt i 17 år. Forskerne fant at kvinner som hadde minst to daglige kopper kaffe hadde en mye lavere sannsynlighet for å utvikle livmorkreft enn ikke-kaffedrikkere eller de som drakk mindre beløp. For hver ekstra kopp over de to kopper kaffe om dagen, fant forskerne en 10 prosent nedgang i livmorkreft risiko.

Men fordelene er kanskje ikke så viktig for alle. Studien fant at kvinner som så den største fordelen i livmorkreft forebygging var de som allerede var på det høyeste risikoen for sykdommen - kvinner som var overvektige eller overvektig.

Hva betyr denne informasjonen?

Selv om forskningen gjør konsekvent poeng å drikke kaffe som en måte å bidra til å forebygge livmorkreft, er det fortsatt mye som skal læres. Mer forskning er nødvendig for å bidra til å definere nøyaktig hvordan og hvorfor kaffen har denne virkningen på livmorkreft risiko. Studier viser også må gjøres for å finne ut om koffein spiller en rolle, og hvis koffeinholdige eller ikke-koffeinholdige kaffe er mer effektivt å redusere endometriekreft risiko.

Drikker kaffe er et enkelt tiltak for å ta for å bidra til å redusere endometriekreft risiko. Men det er likevel viktig å ta hensyn til andre risikofaktorer for alle typer kreft, inkludert livmorkreft - så ikke gi avkall på et sunt kosthold, mosjon, og ser på din vekt.

Nyt din daglige kaffe (husk å se på sukker og fløte for å unngå unødvendige kalorier), men ennå ikke stole på det som eneste metode for å holde seg frisk. Hold deg oppdatert på den nyeste forskningen og i mellomtiden kan du unne deg en kopp trøst å vite at du kan gjøre noe bra for helsen din.