Evb

Kan en galleblæren flush kurere dine problemer?

Folk som gir galleblæren flush lover mirakelkurer. Men hvor effektiv er denne prosedyren?

Søk på nettet etter "galleblæren flush" og du vil få hundrevis av resultater, hovedsakelig fra websider som utgir seg for å ha en mirakelkur for galleblæren problemer. Ett nettsted hevder du kan oppløse dine gallestein trygt og unngå kirurgi. En annen lover en trygg, naturlig metode for å bli kvitt gallestein.

Løftene lyd fristende, spesielt hvis du er vendt mot kostnadene og bryet med et kolecystektomi, en operasjon for å fjerne galleblæren. Men det er ingen galleblæren flush eller renser som har vist seg å bryte opp eller fjerne gallestein, sier Sanjay Jagannath, MD, en gastroenterolog ved Mercy Medical Center i Baltimore.

"Det er ikke noe godt bevis der ute som tyder på det er noe der ute å pålitelig gjøre det," Dr. Jagannath sier.

Galleblæren problemer: typer renser

En populær hjemmelaget "galleblæren rens" oppskrift foreskriver en kombinasjon av eple juice, sitronsaft og olivenolje for å eliminere gallestein. Andre foreslår å bruke en kinesisk urt som heter gullmynt gress. Jagannath sier folk som får i disse rettsmidler har ofte påfølgende avføring som inneholder små runde gjenstander antas å være gallestein. Men han legger til, objektene er faktisk et resultat av olivenolje blandes med galle, væsken i galleblæren som fordøyer fett.

"Bile blander med olivenolje for å danne en gulaktig-farget såpe," Jagannath sier. ». Det er ingen reelle steiner faktisk presset ut av galleblæren i de fleste tilfeller" Jagannath legger til at disse objektene vanligvis flyter i toalettet, mens reelle gallestein er vanskelig - som småstein - og synker til bunns.

En studie fant at en britisk kvinne som fulgte en sitronsaft-olivenolje galleblæren rens gjorde faktisk eliminere flere små steiner. Imidlertid identifiserte forskerne steinene som biprodukter av magen enzymer og olivenolje - såpe steiner består hovedsakelig av fettsyrer i stedet for kolesterol, den viktigste ingrediensen i de fleste gallestein.

Galleblæren problemer: risiko ved bruk av rensemidler

Jagannath sier risikoen ved bruk av galleblæren-rensing forberedelser for å håndtere galleblæren problemer er generelt lav, selv om oljer som brukes i de fleste oppskrifter kan forårsake diaré og ubehag i magen. Det er også viktig å være forsiktig når du bruker noen form for urtemedisin, fordi du ikke kan få det er på etiketten.

"Problemet med alle urte-behandlinger er det ingen regulering av FDA," Jagannath advarer. "Hvis du går til [en naturlig-rettsmidler butikken] og få et produkt, er det ingen bryte ned prosenter av produktene og om prosenter av aktive ingredienser." Det er alltid lurt å sjekke med legen din før du starter noen form på over -the-counter behandling for galleblæren problemer, legger han til.

Galleblæren problemer: tradisjonelle rettsmidler

Tilstedeværelsen av gallestein i galleblæren er ikke nødvendigvis grunn til alarm, 80 prosent av gallestein oppdaget i folks gallbladders er "stille", som betyr at de ikke skape noen problemer. Men for de som har galleblæren angrep - episoder med intense smerter i øvre høyre del av magen - galleblæren fjernes er vanligvis tilrådelig, sier Jagannath. De fleste flytting er nå gjort laparoskopisk, og utvinning tid er kort.

"Det er en veldig vanlig kirurgi," Jagannath sier. "Det er svært liten risiko for ikke å ha en galleblæren over tid."

De som ikke ønsker kirurgi kan ha nytte av ursodiol (Actigall), et reseptbelagt legemiddel som oppløser gallestein og løser opp kolesterol i gallen og hindrer dannelsen av steiner. Men medisinen kan ta seks måneder til et år å jobbe, og mange pasienter opplever diaré som bivirkning. "Det er virkelig ikke en god behandling når vi har alternativer som å fjerne galleblæren, "Jagannath sier.

Men hvis du ikke har galleblæren problemer, spyler og renser er ikke nødvendig å holde galleblæren sunt. Den beste måten å forebygge galleblæren problemer er ved å spise en lav-fett, høyt fiber diett, og ved å bo på en sunn vekt. "Det er egentlig det beste alternativet av alt," Jagannath sier.