Evb

Kan du stole på H1N1-vaksine?

Forvirret av motstridende meninger om H1N1-vaksinen? du er ikke alene. Vi siktet gjennom hypen for å løse noen av de vanligste bekymringene.

Sasha og Malia Obama fikk en. TV-personligheten Mehmet Oz, MD, gjorde også - men hans kone og barn ikke gjorde det. Som H1N1-vaksine gjør sin vei inn klinikker, legekontorer og skoler over hele landet, ser det ut til at alle er bryting med det samme spørsmålet: å vaksinere eller ikke vaksinere.

Helse tjenestemenn fra US Centers for Disease Control, National Institutes of Health, og andre etater forsikrer oss om at vaksinen er trygg og at det gir den beste beskyttelse mot H1N1. I mellomtiden, like lidenskapelige motstandere - fra leger og media forståsegpåere til foreldrene - er spørsmål om risikoen oppveier fordelene. Deres argument er todelt: Først med kliniske studier fortsatt pågående, de frykter at vaksinen er ikke testet nok til å bevise sin langsiktige sikkerhet og effekt. Og andre, i motsetning til polio og tuberkulose, betyr H1N1 ikke synes alvorlig nok til å rettferdiggjøre vaksinering i første omgang.

En fersk Marist Poll viser at europeere er fortsatt delt i spørsmålet. Ifølge målingen, 52 prosent sier de ville ta vaksinen dersom gitt muligheten, 42 prosent sier de ville ikke, og 6 prosent er på gjerdet. (Undersøkelsen hadde 1026 respondenter med + / -. 3 prosent feilmargin) Her ser vi noen av de mest vanlige bekymringer om H1N1-vaksine med leger på begge sider av saken.

Vil H1N1-vaksine gir meg svineinfluensa?

Nei Det er to typer av H1N1 vaksine tilgjengelig, en injeksjon og en nesespray. Den injiserte formen inneholder en drept, inaktivert virus, og nasal tåke inneholder et svekket form av det levende virus. "The inaktivert vaksine absolutt ikke kan gi deg svineinfluensa", sier Bill Lewis, MD, senior vice president i medisinske operasjoner for nasjonale helsetjenester selskap Concentra. "The inhalert vaksinen kommer med en liten risiko for å utvikle influensalignende symptomer, men ikke på langt nær omfanget av full blåst svineinfluensa. Noen ganger folk vil ha en mindre reaksjon med en lavgradig feber." Nasal tåke er ikke anbefalt for gravide, barn under to eller voksne over 49. Det er heller ikke anbefalt for personer med visse kroniske medisinske tilstander, allergiske reaksjoner på egg, eller en tidligere episode av Guillain-Barre syndrom knyttet til influensa vaksine.

Er H1N1-vaksine effektivt?

Forskere studerer effekten av vaksiner basert på hvor godt de utløser et antistoff respons. I en studie med australske voksne, montert 86 prosent av dem som hadde ingen vesentlige antistoffer før vaksinen en adekvat antistoffrespons innen 21 dager etter mottak av en enkelt dose av vaksinen. "Det er ikke en 100 prosent garanti, men hvis det kan gi deg en 80 prosent sjanse for å unngå influensa, er det verdt det", sier Mary Ellen Renna, MD, en barnelege i Woodbury, NY

Imidlertid viste en annen studie at den enkelt dose er ikke like effektiv i barn. Bare 36 prosent av barn 3-9 år og 25 prosent av disse 6 til 35 måneder gammel hadde en adekvat antistoffrespons etter en enkelt dose. Helsemyndigheter anbefaler at barn under 10 får to skudd ca tre ukers mellomrom.

Noen leger, som Erika Schwartz, MD, sier andre former for forebygging mer effektivt. "Jeg vaksinert tusenvis av mennesker for sesonginfluensa i min karriere, og jeg var en stor fan av det før jeg innså at det egentlig ikke gjorde noe, og var ofte en unnskyldning for folk å ikke ta ansvar for å ta vare på seg selv," sier Dr. Schwartz, en forfatter, TV-kommentator, og nasjonale medisinske ekspert. "Hva vil forebygge influensa er hvordan vi tar vare på oss selv og hverandre."

Er H1N1-vaksine trygt for gravide?

Sesongmessige influensa skudd, gitt til gravide kvinner i flere tiår, har ikke vist seg å forårsake skade på mødre eller deres babyer, og helsemyndigheter sier H1N1-vaksinen er ikke annerledes. The CDC anbefaler at gravide kvinner får den drepte, inaktivert vaksine i stedet for live nesespray. "Denne vaksinen er utarbeidet på samme måte som sesonginfluensa vaksine", sier Miles Varn, MD, administrerende medisinsk offiser av PinnacleCare i Baltimore, Maryland. "De samme selskapene bruker de samme prosessene i de samme laboratorier og samme fabrikker."

Dr. Varn legger til at svineinfluensaen i seg selv utgjør en mye større fare. "Gravide kvinner er det høyest risiko gruppen i form av komplikasjoner knyttet til infeksjon med H1N1 - omtrent en 30 prosent sjanse for sykehusinnleggelse [k1]," sier han. "De er en topp prioritet i form av vaksinasjon."

Fordi kliniske studier pågår fortsatt, sier Schwartz hun ville fraråde vaksinasjon. "Jeg vil ikke anbefale at enhver gravid kvinne ta en vaksine når jeg ikke vet hva det kommer til å gjøre til sine barn og til dem," sier hun.

Hva er de mulige bivirkninger av H1N1-vaksinen?

De kjente bivirkningene er lik de forbundet med sesongens influensa skudd, inkludert ømhet på injeksjonsstedet, stølhet, hodepine, lett feber og tretthet. Personer med eggallergi kan ha en negativ reaksjon på vaksinen, som inneholder egg antigener. Leger kan anbefale at de unngår å bli vaksinert.

I 1976 resulterte en tidligere form for svineinfluensa-vaksine i flere tilfeller av Guillain-Barre syndrom, en lidelse i nervesystemet som fører til muskelsvakhet og noen ganger lammelser. Det året utviklet omlag én av 100.000 mennesker som fikk vaksinen sykdommen. Risikoen for GBS assosiert med sesongens influensa vaksiner siden den gang er omtrent én million, ifølge CDC. Uansett om den gjeldende H1N1 vaksinen vil bli assosiert med GBS eller andre bivirkninger gjenstår å se. "Fordi vi ikke har så mye tid til å teste det, kan det være noen bivirkninger vi ikke vet om," sier Dr. Lewis.

Alle bivirkninger vil bli overvåket og rapportert av Vaccine bivirkningsrapportering System, et nasjonalt vaksine sikkerhet overvåking i regi av CDC og Food and Drug Administration.

Er thimerosal brukes i enkelte H1N1 vaksiner skadelig for barn?

Vaksinen konserveringsmiddel timerosal er sammensatt av etyl-kvikksølv, som er forskjellig fra den meget giftig metylkvikksølv, som kan bli utsatt for ved å spise forurenset fisk. "Den siste og grundig vitenskapelig forskning støtter ikke hypotesen om at thimerosal-holdige vaksiner er skadelig," sier Varn. "The H1N1-vaksine er tilgjengelig i thimerosal-frie formuleringer for barn og for de som, til tross for bevis, har fortsatt en bekymring."

Er h1n1 alvorlig nok til å rettferdiggjøre en vaksine?

President Obama har erklært H1N1-viruset en nasjonal krisesituasjon, og ennå, sier Lewis, "alvorlighetsgraden av svineinfluensa er fortsatt lav - en kategori 1 pandemi av CDC standarder - selv om dette kan endre som svineinfluensa utvikler seg."

Schwartz legger til at, fordi folk flest ikke lenger blir testet for H1N1, er det umulig å vite akkurat hvor utbredt viruset er. "Vi vet at, som nå, har 1000 mennesker [i USA] døde," sier hun.

Er stoffet selskaper eller helsepersonell i det for pengene?

Varn bemerker at vaksiner generelt ikke er penger beslutningstakere, noe som gjenspeiles av det faktum at mange farmasøytiske selskaper ikke lenger produsere dem. "Ingen av de store vaksine produksjon selskaper utlede mer enn 10 prosent av sine inntekter fra vaksineproduksjon," fortsetter han. "Dessuten, har alt av H1N1-vaksine i Europa blitt kjøpt av den føderale regjeringen og gitt gratis til statene. Det er ulovlig for en leverandør å belaste noe annet enn kostnadene ved administrasjon av vaksinen."

Til slutt, er beslutningen om å få H1N1-vaksine en personlig en. "Jeg sier ikke at ikke ta vaksinen - ta det om det er riktig for deg", sier Schwartz. "Folk bør gjøre sine vedtak fra en posisjon av styrke og styrke, ikke frykt og trusler. Finn det filosofisk justert med deg som person."