Evb

Kan du forhindre multippel sklerose?

Selv om forskerne ikke har funnet ut en måte å hindre ms, er det noen ting du kan være i stand til å gjøre for å redusere risikoen.

Mer enn 400.000 mennesker i Europa har multippel sklerose, og noen blir nylig diagnostisert hver time, ifølge National MS Society. Men kan disse MS-pasienter har gjort noe for å forhindre kronisk autoimmun sykdom?

Basert på hva ekspertene vet om MS, er svaret nei - eller i hvert fall ikke ennå. En grunn til effektive forebyggende tiltak er ennå ikke utviklet, er at årsaken til multippel sklerose er fortsatt ikke fullt ut forstått.

Forskere tror at en kombinasjon av faktorer, både genetiske og miljømessige, bidra til utvikling av multippel sklerose.

Forstå faktorer involvert i multippel sklerose: redusere risikoen

Det finnes en rekke viktige faktorer som synes å være knyttet til utvikling av multippel sklerose. De omfatter:

Genetikk

Arvelige tilbøyeligheter som kommer fra familien din synes å være en faktor i multippel sklerose risiko. Tanuja Chitnis, MD, assisterende professor i nevrologi og direktør for Partners Pediatric MS Center ved Massachusetts General Hospital for Children, sier at i studier av eneggede tvillinger, om lag 25 prosent av personene som har en enegget tvilling med multippel sklerose ende opp med å utvikle MS seg. Dr. Chitnis sier også at forekomsten av MS i den generelle befolkningen er en i 100.000 mennesker, sammenlignet med et 3 til 5 prosent forekomst hos personer med en første-graders slektning med MS (et søsken, foreldre eller barn). Selv om du ikke kan endre den familien du er født inn i, etter hvert eksperter håper å lære nok om hva som forårsaker MS for å kunne fortelle folk med en familie historie av MS hva de kan gjøre for å redusere risikoen for å utvikle sykdommen.

Virus

Epstein-Barr virus (EBV), et medlem av familien av herpes virus, har vært knyttet til MS, men har ingen avgjørende indikasjon som er identifisert som en årsak til multippel sklerose. EBV er svært vanlig, US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at 95 prosent av folk i Europa mellom 35 og 40 har hatt dette viruset på et tidspunkt i livet. Hos barn, det bare ser ut som vanlig forkjølelse, hos ungdom, kan det utvikle seg kyssesyken.

Det er umulig å helt unngå eksponering for et virus dette utbredt uten helt å trekke seg tilbake fra samfunnet. Men unngå kontakt med folk som er syke og vaske hendene ofte under kalde og influensasesongen og etter tid brukt på fly og andre former for offentlig transport er de generelle sykdom forebyggende teknikker som hjelper. Og samtidig unngå virusinfeksjoner nå kan eller kan ikke beskytte deg mot å utvikle multippel sklerose i fremtiden, bo sunt kan sikkert bidra til livskvalitet på kort sikt.

Geografi

Ifølge Partners Multippel sklerose senter, har multippel sklerose en høyere forekomst i Nord-Europa, sørlige deler av Australia og Nord-Europa, noe som tyder på at jo lenger du bor fra ekvator, jo større er risikoen for å utvikle multippel sklerose.

Betyr det at du bør pakke sammen og flytte til et varmere klima? Ikke nødvendigvis. Koblingen mellom vitamin D, kjent som solskinn vitamin, og MS kunne forklare hvorfor områdene nærmest ekvator vanligvis har de laveste prisene på multippel sklerose. Forskning viser at vitamin D, som menneskekroppen genererer som reaksjon på sollys, kan spille noen rolle i å beskytte mot MS. Den har ennå ikke bestemt om å ta et vitamin D supplement kan bære samme nytte som eksponering for sollys ser ut til å gjøre. Hvis du allerede ta vitamin D-tilskudd, kan du være trygg på fordelene som ekspertene vet om; Vitamin D bidrar til å øke immunforsvaret funksjon og kan aide kroppen å absorbere kalsium.

Diet

Ifølge Chitnis, er den største diett-relaterte faktor i mulig forebygging av multippel sklerose vitamin D. Høyere nivåer av vitamin D, som er lagt til melk og noen kornprodukter, har vært knyttet til en lavere risiko for MS i flere studier.

Likevel andre kosttilskudd faktorer har også vært knyttet til en lavere risiko. Koffein, grønn te og terte kirsebær kan alle hjelpe avverge multippel sklerose, viser forskning presentert på Experimental Biology 2008 møte. Og resveratrol har forbindelsen i rødvin som allerede har fått god helse pressen, vist lovende i annen multippel sklerose-relaterte studier.

Forskning på multippel sklerose er pågående, men inntil vi vet mer om årsaken til MS, kan vi ikke vite hvordan du kan forhindre det. Gjør ditt beste for å være oppmerksom på ting du kan kontrollere (for eksempel å gjøre endringer mot en mer sunn diett) er absolutt verdt å forfølge, i alle fall.