Evb

Kan chelation terapi hjelp hjertesykdom?

Chelation terapi er godkjent for å behandle heavy metal toksisitet. Men noen mennesker bruker den til å behandle hjertesykdommer i tillegg, under stor kontrovers.

Chelation terapi har blitt brukt siden 1955 som et alternativ medisin behandling for hjertesykdom. Imidlertid er resultatene av studier for å fastslå hvorvidt chelatering terapi er effektiv i behandling av hjertesykdommer blandet.

Hva er chelation terapi?

Chelaterende behandling innebærer å injisere en kunstig aminosyre, kalt EDTA (etylendiamintetraeddiksyre), inn i en persons vene for å befri deres blod av tungmetalloksider toksiner, slik som bly, arsen eller kvikksølv. EDTA virker ved å binde til den tunge metall i blodet; kroppen er da i stand til å eliminere både EDTA og metallet gjennom urinen.

Det finnes forskjellige typer av EDTA. Kalsium-dinatrium EDTA (Versenate) har vist seg å være effektive i å kontrollere blyforgiftning, og dinatrium EDTA (Endrate) påstås å være en effektiv behandling av hjertesykdommer. Imidlertid har dinatrium EDTA bare vært godkjent for anvendelse i behandlingen av giftige nivåer av digitalis eller et stoff som brukes for å behandle hjertesvikt og visse arytmier, eller for hyperkalsemi (overdreven kalsiumnivået), og den bærer en advarsel mot bruk dens i enhver Situasjonen annet enn ekstreme kriser.


Relatert: hvordan å være supplement-savvy

Chelation terapi og hjertesykdom: proffene

Tilhengere av chelation terapi hevder det fungerer på tungmetaller generelt, og hevder at denne evnen til å "rense" blodet kan være, delvis, hvorfor chelation terapi kan være nyttig for personer med hjertesykdom.

En fersk undersøkelse av personer som bruker chelation terapi for koronarsykdom viste at:

  • 20 prosent mente chelation kunne kurere hjertesykdom
  • 44 prosent trodde det ville hjelpe sine symptomer
  • 58 prosent sa det kunne forbedre sin livskvalitet
  • 62 prosent sa at det ga dem en følelse av kontroll over sin hjertesykdom

Chelation terapi for hjertesykdom er vanligvis levert ved intravenøs (IV) drypp i et legekontor en gang i uken i opptil 40 uker og deretter månedlig så lenge pasienten og legen enige om å fortsette. Jern og bly chelators er ofte tilgjengelig som muntlige behandlinger.

Chelation terapi og hjertesykdom: cons

European Heart Association anbefaler ikke bruk chelation terapi som en generell hjertesykdom behandling. Andre ulemper med å bruke chelation terapi som en hjertesykdom behandling omfatter:

  • Mangel på vitenskapelige bevis. Forskning støtter ikke bruk av chelation terapi som en trygg og effektiv hjertesykdom behandling.
  • Regning. Pasienter betale for chelation terapi ut av sine egne lommer. En enkelt behandling kan koste opp til 95€ ikke inkludert kostnader for diagnostiske tester, lege avgifter, eller kosttilskudd som er anbefalt av legen å gi behandling.
  • Utilstrekkelig omsorg. Folk bruker chelation terapi for å behandle hjertesykdommer kan forsinke søker konvensjonelle medisinske behandlinger som har vist seg å hjelpe koronarsykdom.

I tillegg kan det tenkes flere bivirkninger forbundet med chelaterende behandling, inkludert:

  • En brennende eller stikkende følelse på leveringsstedet
  • Et tap av viktige næringsstoffer, som krever vitamin og mineral tilskudd
  • Risiko for død og andre helsemessige komplikasjoner, som nyresvikt og lavt blodtrykk

Relatert: hold grapefruktjuice

Chelation terapi: dagens forskning

Som med mange alternative legemidler, er chelation terapi fortsatt under etterforskning. The National Institutes of Health gjennomfører for tiden en stor klinisk studie for å finne ut om chelation terapi er nyttig for personer med hjertesykdom.

Chelatering behandling har også vært foreslått som en behandling for schizofreni, multippel sklerose, autisme, kreft, og mange andre forhold, men det er ingen undersøkelser støtter bruk av chelatering for å behandle disse helseproblemer.

Før du vurderer chelation terapi for hjertesykdom eller annen sykdom i tillegg til heavy metal fjerning, arm selv med så mye informasjon som mulig og snakke om det med legen din.