Evb

Kan behandlingen gjøre deg suicidal?

Nyere forskning viser at enkelte krampestillende medisiner for epilepsi kan øke risikoen for selvmord. Her er hva du trenger å vite, og hva du bør diskutere med legen din.

For personer med epilepsi og anfall, er bruk av antiepileptika en vanlig behandling. Antiepileptika virker ved å redusere unormal spenning i hjernen som fører til anfall. Noen vanlig foreskrevet krampestillende medisiner inkluderer gabapentin (Neurontin), lamotrigin (Lamictal), okskarbazepin (Trileptal), tiagabin (Gabitril) og topiramat (Topimax), blant andre.

Selv om antiepileptika har vist seg ganske effektiv på å kontrollere epilepsi-relaterte anfall, har behandlingen bekymret forskere siden de merke til en mulig kobling til selvmordsrisiko. I 2008 begynte Food and Drug Administration utstede sikkerhetsmeldinger og igangsatte advarsler på etikettene av antiepileptika, hevder folk som tar disse stoffene har dobbelt så stor risiko for selvmord og selvmordsforsøk.

Epilepsi behandling og selvmord: hva forskningen viser

De mistanker om selvmordsrisiko var tema for en studie publisert i Journal of European Medical Association (JAMA). Forskerne undersøkte en database med totalt 297 620 pasienter som begynte å ta en krampestillende mellom juli 2001 og desember 2006.

Etter en grundig analyse, konkluderte forskerne at narkotika Neurontin, Lamictal, Trileptal, og Gabitril har høyere forekomst av suicidalitet enn Topimax.

Epilepsi studie analyse: lav risiko

Selv om forskerne fant en statistisk signifikant risiko for selvmord og voldelig død av de krampestillende epilepsi behandlinger, var risikoen fortsatt ganske lav. Av de 297 620 pasientene som ble undersøkt, fant forskerne totalt 26 selvmord, 801 selvmordsforsøk, og 41 voldelige dødsfall. Av alle legemidler studert, varierte det totale antall selvmord, selvmordsforsøk, og voldelige dødsfall fra 6,2 per 1000 person-år til 34,3 per 1000 person-år. I denne studien, "årsverk" refererer til den tiden deltagerne fikk epilepsi behandlinger. Med andre ord, det var totalt 6,2 selvmord for 1000 pasienter på epilepsi behandling i 1 år.

Selv om denne store studien gjorde bekrefte risikoen for narkotika, det gjorde ikke svare på spørsmålet om hvorfor disse stoffene kan føre til selvmordstanker og selvmordsforsøk. "Ingen vet sikkert hvorfor disse stoffene er så risikabelt," sier Svetlana Kogan, MD, en bord-sertifisert lege i indremedisin og grunnleggeren av Leger på Trump Place i New York City. "Flere ting er klart, skjønt. De er kjent for å produsere humør og adferdsmessige forandringer. Noen av disse medikamentene er også indikert for bipolar sykdom, mani, migrene, og neuropatisk smerte. Klart, de påvirker en hel rekke av reseptorer som er involvert i humør og smerte regulering. "

Veiing av risiko og fordeler

Selv om studier viser at det synes å være en risiko i å ta noen krampestillende medisiner, gjør risikoen ikke nødvendigvis bety at du bør forlate antiepileptika som epilepsi behandling hvis du har anfall. Likevel er det viktig at du diskutere eventuelle bekymringer med legen din. "Pasienter bør snakke med sin lege for å veie risikoen for å utvikle komplikasjoner mot de helsemessige fordelene som kan utledes fra denne medisinen," sier Dr. Kogan.

Det er ingen harde og raske regler om når man skal bruke antiepileptika og når de bør avsluttes, slik at du trenger å være så imøtekommende som mulig med legen din. På den måten kan dere to gjøre de riktige avgjørelsen for deg. "Dette gjøres ved en statistisk vurdering av nytten ved å ta medisinen versus risikoen for komplikasjoner som stammer fra den aktuelle medisin, for eksempel risiko for å føle selvmord", sier Kogan.

Utforske mulighetene

Hvis du og legen din bestemmer seg for å avslutte bruk av en krampestillende, er det mulig å bytte til en annen medisin, men denne prosessen må gjøres forsiktig og nøyaktig som anvist av legen din. "Stoffet kan avbrytes når som helst tidspunkt, så lenge dette er gjort som en gradvis avvenning under strengt oppsyn av pasientens lege som foreskrevet stoffet i første omgang", sier Kogan.

Hvis du og legen din velger å fortsette med bruk av en krampestillende som epilepsi behandling, sier Kogan er det noen viktige ting som en pasient må gjøre for å minimere risikoen for selvmord. "Vær ekstremt kompatibel i å ta medisiner - ingen hopper - og unngå å drikke alkohol, da alkohol minsker beskyttelse mot anfall og øker sannsynligheten for bivirkninger fra medisiner," sier hun.

Til slutt, råder Kogan at pasienter og deres kjære være årvåken i å se etter tegn som kan føre til selvmord, som inkluderer humørsvingninger, humørsvingninger, depresjon, aggressive utbrudd, føler emosjonelt ustabil, føler verdiløs, og har selvmordstanker.