Evb

Kalsium bygger bein, og mer

Kalsium er viktig for hele kroppen, ikke bare bein. Her er hvordan du sørge for at barnet får nok av dette viktige næringsstoffet.

Alle vet at vi alle trenger kalsium for å bygge sterke bein. Det du kanskje ikke være klar over er at kalsium er nødvendig for mye mer enn vår sunt skjelett.

Kalsium og barns helse

Kalsium er viktig for kroppens evne til å fungere og vår evne til å tenke. Det kardiovaskulære systemet og nervesystemet både utnytte kalsium, og det er også viktig for blodpropp. Og, selvfølgelig, det er direkte relatert til å holde skjelettet sterkt. Folk som ikke får nok kalsium er mer sannsynlig at lider av benbrudd og kan utvikle osteoporose som de gamle. De risikerer også å ha svakere tenner og tannråte senere i livet.

"Kroppen regulerer kalsiumnivået svært tett," sier Daniel J. Raiten, PhD, program offiser i endokrinologi, ernæring og vekst Branch ved Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development i Bethesda, Maryland "Hvis vi 're ikke konsumere det, vil kroppen få det fra et sted. Banken er bein. Det er derfor du får en benskjørhet hvis du har en kalsium mangel. "

Kalsium: næringsstoffene som trengs

For å unngå å miste kalsium fra skjelettet, må vi absorbere det fra maten vi spiser. For å gjøre dette trenger vi vitamin D - som vi får fra fiskeolje, eggeplomme, beriket mat, og fra soleksponering - å danne absorpsjon-tilrettelegge hormon calcitriol. Vi trenger også magnesium, som finnes i grønne bladgrønnsaker, poteter, nøtter, frø og hele korn, og bor fra rå avocado, nøtter, peanøttsmør, og sviske juice.

Kalsium: friske bein nå, friske bein senere

Av den tiden barnet når alder 17, 90 prosent av hans eller hennes voksen benmasse allerede er etablert - som bein "bank" er kun åpen for kalsium lagring for et begrenset tidsvindu. Av denne grunn er det av avgjørende betydning at barnet ditt får nok kalsium på en daglig basis.

De anbefalte kvoter av kalsium for barn er:

 • Alder 1-3 år: 500 mg
 • Alder 4-8 år: 800 mg
 • Alder 9 til 18 år: 1300 mg
Det er viktig å merke seg at du starter i en alder av ni barnet trenger den høyeste daglige behovet av kalsium, 1300 mg. Tre kopper melk om dagen gir 900 mg.

Kalsium: gjøre det fra melk

Milk ble valgt av National Institutes of Health (NIH) som er den optimale maten for kalsium absorpsjon på grunn av sin høye kalsium innhold. Du må forbruke 11 til 14 porsjoner med grønnkål, for eksempel, for å få samme mengde kalsium i fire åtte unse glass melk. Hvis barnet ikke liker smaken av melk, vurdere å gi ham eller henne smakstilsatt melker, eller behandler som frossen yoghurt eller smoothies. Lagt smaker ikke påvirke mengden av kalsium i disse matvarene.

For å nå 1300 mg, bør du vurdere å legge andre kalsium-rik mat til ditt barns kosthold inkludert:

 • Meieriprodukter som ost og yoghurt
 • Egg
 • Grønne bladgrønnsaker som grønnkål, spinat, bok choy, og brokkoli
 • Forsterkede juice
 • Forsterkede frokostblandinger og brød
 • Soyabønner
 • Tofu med tilsatt kalsium sulfat
 • Frossen yoghurt
 • Mandler

Undersøkelser viser at bare 25 prosent av gutter mellom 9 og 13 år gamle får nok kalsium, og mindre enn 10 prosent av jentene bruker den nødvendige beløpet. Dette er spesielt alarmerende fordi kritisk bein vekst skjer mellom 11 og 15.

"Vi er ikke møte [kreves daglige inntaket] Nå - 1300 mg om dagen er mye melk å drikke, og det kan være en utfordring," Dr. Raiten sier. "I så fall så må du se til andre alternativer, som kosttilskudd."

Hvis du er bekymret for at barnet ditt ikke er å få riktig mengde kalsium, snakke med barnelege din om måter å øke dette viktig mineral i kostholdet sitt, for deres helse i dag og i årene som kommer.

Sist: 2 mars 2009 | Siste oppdatering: 2 mars 2009
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2009 google.com, alle rettigheter reservert.