Evb

Kaldt vær hudpleie tips

Harsh vintervær er tøff på huden. En endring i hudpleie-rutine kan bidra til å beskytte tørr, kløende hud mot elementene

Kald luft, vind, og innendørs varme er bare tre av grunnene til huden din lider i vinter. "Disse forholdene suger fuktighet ut av huden din og etterlater den kjedelig og tørt, samt kløende og irritert," sier Jessica Wu, MD, klinisk instruktør i dermatologi ved Los Angeles-USC Medical Center og hud og skjønnhet ekspert for google. com. I tillegg, visse hudsykdommer, som eksem, psoriasis, og "vinter kløe," kan utvikle seg eller bli forverret i vinter.

Du kan bekjempe effektene av kaldt vær ved å endre din hudpleie rutine. Her er våre beste råd for å holde huden myk og smidig hele vinteren lang.

Revolusjonere hudpleie-regime. Din grunnleggende hudpleie rutine bør få en overhaling når utenfor temperaturen begynner å slippe. Begrens tiden i dusjen, og bade i varmt heller enn varmt vann, da varmt vann kan fjerne hudens fuktighet. Bruk en kroppsvask i stedet for bar såpe, som ofte kan være for harde, pat, ikke gni, selv tørr, og påfør en fuktighetskrem liberalt når huden fortsatt er fuktig. "De av oss med veldig tørr hud kan være nødvendig å bruke en fuktighetskrem to eller tre ganger per dag," sier Kathy Schwarzenberger, MD, førsteamanuensis sjef og bosted programdirektør, Division of Dermatology, ved University of Vermont College of Medicine og medlem av kvinners Dermatologic Society.

Du kan også være lurt å vurdere å bruke en luftfukter om natten. "Ikke bare vil det hjelpe huden din, vil det også berolige tørr hals og nese passasjer," sier Dr. Wu.

Velge riktig fuktighetskrem. Fuktighetskremer ikke fungerer ved å sette vann inn i huden, men ved å bremse den naturlige tap av vann fra huden. Se etter en som er både tykk og mild. "Jeg vanligvis sier til mine pasienter at når det gjelder å velge en fuktighetskrem, den fetere, jo bedre," sier Dr. Schwarzenberger. Vær årvåken med din fuktighetskrem bruk. "Med regelmessig bruk disse produktene vil bidra til å reparere de mikroskopiske sprekker i hudens barriere lag, forebygge ytterligere utbrudd av kløende, vinter hud", sier Wu. Men for ansiktet ditt, husk å bruke en oljefri fuktighetskrem for å minimere tilstoppede porer.

Beskytt huden mot elementene. Bare fordi det er kaldt ute betyr ikke at du er trygg fra solbrenthet. "The vintersol kan reflektere av snø, spesielt i store høyder", sier Amy Derick, MD, en privat praksis hudlege basert i Barrington, Illinois, og hyppig gjest ekspert på NBC News, The View, og CNN.com. Alltid bruke solkrem til utsatte områder av huden, inkludert ansiktet, øvre del av ørene, og baksiden av hendene, og bruke en leppepomade for å hindre chapping. Hvis det er vind eller du har vært blåser nesen, er det også en god idé å bruke en balsam eller salve til neseborene.

Hvilke klær du bruker er også viktig. Ullfibrene kan irritere følsom hud og forverre utslett, så bære en t-skjorte laget av glatte naturfiber (bomull, silke eller lin) og lag din genser over det. "Dette vil bidra til å transportere bort svette, og du kan fjerne genser hvis det blir varmt inne", sier Wu.

Avverge vinteren kløe. "Winter kløe, også kjent som asteatotic eksem, er en relativt vanlig tilstand som vanligvis starter med flekker av tørr, flassende hud som kan begynne å knekke", sier Schwarzenberger. "Milde tilfeller ofte svare på skiftende din bading vaner og fuktighetskremer alene, men mer-betent hud kan ha nytte av en aktuell salve foreskrevet av legen din."

Endre kostholdet. Siden tørt vintervær frarøver huden fuktighet, er det viktig å øke inntaket av vann og andre væsker. "Unngå koffeinholdige drikker som brus og kaffe, som kan ha en vanndrivende effekt," sier Wu. "Noen studier har også vist at kosten fettsyrer som omega-3 [finnes i fisk og linfrø oljer] og omega-6 [finnes i nattlysolje] kan bidra til tørr hud ved å fylle hudens naturlige oljer, så vurdere å innlemme disse matvarene og kosttilskudd i kostholdet ditt. "

Sist anmeldt: 11 november 2008 | Siste oppdatering: 11 november 2008
Denne delen skapt og produsert utelukkende av redaksjonen på google.com. © 2008 google.com, alle rettigheter reservert.