Evb

Kakeksi årsaker og behandling

Kreftkakeksi eller "sløse syndrom" er vanlig i de senere stadier av mesothelioma. Lær hvorfor og oppdag hvordan du behandler den.

Kakeksi eller "sløse syndrom" innebærer tap av skjelettmuskulatur og adipose (fett) vev i de siste stadier av mesothelioma og andre kreftformer. Kakeksi som er den vanligste bivirkning av ondartet kreft: Minst halvparten av alle pasienter med kreft påvirkes av kakeksi.

Kreftkakeksi går som regel hånd i hånd med tap av matlyst, også kalt anoreksi. Betegnelsen "anoreksi-kakeksi syndrom" beskriver den resulterende tilstand.

Kreftkakeksi: En dødelig tilstand

I tillegg til å forårsake dramatiske vekttap, ubehag og smerte, fører utbruddet av denne tilstanden ofte til underernæring, og markerer begynnelsen på en rask nedgang i helse av en mesothelioma pasient. Pasienter med kakeksi generelt dø raskere enn de uten.

Neil Schachter, MD, medisinsk direktør i luftveiene omsorg og professor i lunge medisin ved Mount Sinai Medical Center i New York, sier de fleste mesothelioma pasienter utvikle sløse tilstand. "Det er bare en del av sykdommen," sier han.

Kreftkakeksi: hvordan det skjer

Dr. Schachter sier kakeksi sannsynligvis skjer med mesothelioma pasienter fordi det er "tenkt at disse svulster skiller visse kjemikalier som gjør kroppen [reagere]."

Bartolome R. Celli, MD, sjef for lunge omsorg ved St. Elizabeth Medical Center i Boston, sier at kakeksi oppstår på grunn av "sekresjon av inflammatoriske cytokiner som tumor nekrose faktor alfa, også kjent som cachexin. Disse faktorene synes ansvarlig for symptomene på tretthet, ubehag, og vekttap. "

En cytokin er en kraftig molekyl som fungerer en budbringer mellom cellene, det er involvert i immunforsvaret regulering. Når et cytokin funksjon endres, spiller det en viktig rolle i sykdommer, inkluderende kakeksi.

Disse endrede cytokiner, så vel som andre molekyler, forstyrre kroppens normale metabolisme, forårsaker den til å forbrenne kalorier raskere.

Kreftkakeksi: medikamentelle behandlinger

Narkotika er tilgjengelig som arbeider for å øke appetitten og redusere vevsødeleggelse.

Disse inkluderer:

  • Gastroprokinetic agenter. Disse stoffene forsinkelse mat fra å bli tømt fra magen, noe som kan resultere i bedre absorpsjon av næringsstoffer.
  • Eikosapentatensyre syre. Denne typen omega-3 fettsyrer er viktig for god ernæring og synes å ha en positiv effekt på kakeksi.
  • Cannabinoider. Disse stoffene, som finnes i marihuana, som har vist beroligende effekt på kreft smerter, kan bidra til å hemme tumorvekst samt stimulere appetitten.

Kreftkakeksi: ernæringsmessige behandlinger

Mens ernæringsmessige rettsmidler har blitt brukt, enkle løsninger er ikke nyttig.

"Det finnes måter å øke appetitten og få litt vekt på folk, men de er ikke ideelt," Schachter sier. "Med andre ord, kan du gi dem kosttilskudd, som en høy-protein milkshake. Og så er det appetitt sentralstimulerende midler. Wine er en appetitt stimulerende. Så er det [megestrolacetat] Megace, en hormonell forberedelse som stimulerer appetitten. "

Også, sier Raffit Hassan, MD, senior etterforsker og sjef for solid tumor immunterapi delen av laboratoriet for molekylærbiologi ved National Cancer Institute Center for Cancer Research, kan ernæringseksperter hjelpe mesothelioma pasienter oppnå bedre livskvalitet.

"Vi bruker en multi-[behandling] tilnærming, og har disse pasientene som ble evaluert av ernæringseksperter mens vi behandler dem med kjemoterapi," sier Dr. Hassan.

Kreftkakeksi: andre mulige behandlinger

Det er mulig at kortsiktig gruppe psykoterapi, avspenningsteknikker, og hypnose kunne hjelpe kreftpasienter med tretthet og anoreksi, og noen forskning har vist det kan være noen fordel for disse pasientene.