Evb

Jeg hadde svineinfluensa

H1n1 treffer alle litt annerledes. Her et opphold-at-home mamma, en journalist / filmskaper, og to studenter beskrive sine kamper med viruset og hva de lærte av det.

Feber, sår hals, stygg hoste, smerter i kroppen - H1N1 slår raskt og kan slå deg ut av drift for et par dager eller et par uker. Som viruset sprer seg, så gjør historiene om hvordan det virkelig er å gå gjennom den. Les videre så fire personer som kom ansikt til ansikt med svineinfluensa dele deres førstehånds erfaring.

Julie Clark, 43
Bo-at-home mom
Chico, California

Jeg kom ned med svineinfluensa 9. august. Jeg hadde vært på min klasse gjenforening, og det var en annen kvinne som også kom ned med det. Vi er i et mindre område av Nord-California - hvem ville ha trodd det ville treffe her?

Jeg startet med en dyp brystet og hoste og sår hals, men min temperaturen var bare 99,0. Tjuefire timer senere, fikk min brystet tung, halsen fikk mer sår, og jeg bare ikke føler seg bra. Legen sa jeg hadde bronkitt og ga meg et antibiotikum og skutt av kortison.

To dager senere, fikk den andre kvinnen hennes testresultater tilbake og var positivt for H1N1. Jeg gikk tilbake til min legekontoret og de gjorde pinnen. De startet meg på Tamiflu, men to uker senere var jeg fremdeles har mye av brystet tyngde og en vanskelig tid puste. Legen gjorde en kiste X-ray og startet meg på en sterkere antibiotika, som virkelig bidro til å fjerne alt opp.

Jeg var nok syk for to og en halv uke, men jeg har ikke fysisk føle seg bedre for omtrent en måned. Jeg ville ta en dusj og måtte sette seg ned før jeg fikk kledd. Jeg kunne ikke engang gå til butikken uten å måtte sette seg ned. Den bronkitt må ha vært sekundært, og som virkelig slo meg hardt. Jeg gjorde ikke gi det videre til min familie - minst, tror vi ikke det. Min sønn hadde en sår hals og hoste, men det var veldig kortvarig, bare et par dager. Han ble ikke testet.

David Walker, 40
Journalist og filmskaper
Portland, Oregon

Jeg ble syk i løpet av fjerde av juli helg. Bihulene mine var å drepe meg, og jeg hadde feber. Om to dager senere, begynte jeg å få smerter i kroppen og skjønte at noe var tydelig galt. Det var juli, og som blir syk i midten av juli? Jeg gjorde noen undersøkelser og spøkefullt trodde, jeg lurer på om jeg har fått H1N1. Jeg bor i Portland, og det var ikke så mange tilfeller oppført. Så jeg tenkte, det er ingen måte jeg kan ha dette. Men jeg tok feil.

Feberen varte i ca fire dager. Når det endelig brøt jeg var følelsen mye bedre. Feberen og smerter i kroppen var ingen spøk. Jeg hadde aldri følt noe lignende. I dusjen, følelsen av vann på kroppen min faktisk vondt. Det var ikke det sykeste jeg noen gang har vært, men jeg ville ikke ønsker å gå gjennom det igjen.

Aria Drexler, 20
Colorado State University sophomore
Fort Collins, Colorado

Jeg ble syk den siste uken i september. Jeg startet som man føler seg veldig tørst, som utviklet seg til en sår hals og veldig hovne mandler. Jeg var ikke i stand til å avverge det hele med noen urte eller forebyggende tiltak, som vanligvis fungerer når jeg får en kald. Neste dag jeg hadde feber av 102, hodepine, kvalme, oppkast, ryggsmerter, sår hals, rennende nese, hoste og alvorlig utmattelse som gjorde det vanskelig å fungere. Kvalme og verkende svekket, men jeg hadde andre symptomer, pluss fravær av appetitt, gjennom resten av uken. Jeg savnet nesten hele uken av skolen.

Den andre uken jeg syntes å bli stadig bedre. Jeg hadde ikke feber og hadde bare irriterende rester av en dårlig hoste og rennende nese. Men i den tredje uken residiverende jeg til et punkt like ille som den første uken, med et nytt symptom av svimmelhet. Når jeg ikke var følelsen bedre av at onsdag, gikk jeg til min skolens helsestasjon. Min hvilepuls var veldig høy, og mitt blodtrykk var svært lav, og legen var bekymret for kvalme og min blekhet. Hun satte meg på IV væsker, Ibuprofen og Mucinex, og etter det begynte jeg å føle mye bedre.

Jeg trodde ikke det skulle være så ille når jeg fikk den, men det var alvorlig, og det endte opp med å kaste meg ut av spill i flere uker. Jeg kan ikke forestille meg hvor ille det er for folk mer mottakelige for sykdom.

Alyssa Renfro, 23
Kansas State University graduate student
Manhattan, Kansas

Jeg ble syk over Labor Day weekend. Vi får alle typer advarsler på universitetet vårt, og jeg trodde jeg hadde vært å ta riktige forholdsregler, men fire av vennene mine hadde liksom gått den rundt. Jeg ble testet, og fra det, alle vennene mine visste det var det samme de hadde hatt.

For meg, svineinfluensa bare varte totalt tre dager. Enten jeg hadde en svakere versjon, eller det var fordi jeg hadde vært trener og spiser utrolig sunt at jeg ikke har det like ille.

Jeg hadde en hoste og sår hals, men det mest fremtredende symptomet var en utrolig høy feber - Jeg tror det gikk til 103. Jeg tok en feber-redusering, gikk til sengs, og sparket mannen min til sofaen. Han fikk aldri det, da jeg satt i karantene meg selv på soverommet før jeg var OK.

Det var også følelsen av å være kvalm, men ikke trenger å faktisk spy. Jeg var ikke i stand til å spise noe for en og en halv dag. Da jeg var i stand til å begynne å få ting ned, jeg drakk vann og væske med elektrolytter og spiste hel-hvete toast.

Etter at feberen brøt, var det et annet sett av symptomer som kom sammen. For meg var det en todelt greie. Etter at feberen var det lunger og rennende nese som varte i noen dager. Den big deal er at folk antar at det er en kald eller vanlig influensa, og vet ikke hvor smittsomt de er. Det begynte å bli spredt innenfor avdelingene. Jeg har aldri sett noe spredte seg som dette.

Har du eller har en kjær hadde H1N1? Besøk vårt forum og dele dine erfaringer.