Evb

Intense følelsesmessige reaksjoner på den sjokkerende Casey Anthony frifinnelse

Mange tilhengere av den høyprofilerte drapssak føler avsky, vantro og skuffelse etter Casey Anthony ikke-skyldig drapsdommen. Hvis dette er sant for deg, her er hvordan å få følelse av reaksjonen din - og gå videre.

Det tok ikke lang tid å måle publikums lamslått og distressed reaksjoner på ikke-skyldig dom i Casey Anthony drap rettssaken - i løpet av sekunder, brøt Twitter og Facebook med følelsesmessig ladet svar som speilet sjokk og forferdelse av publikum utenfor rettssalen. En Everyday helse twitter tilhenger, @ marissa4pw, twitret at hun var "ekstremt skuffet." @ jdotreach sa: "Dette er en syk og skuffende avslutning på Casey Anthony rettssaken."

Alle fra Kim Kardashian (hvis far forsvarte OJ Simpson under hans 1995 drapssak) til Sharon Osbourne, og Joy Behar veide inn, det samme gjorde mange andre Everyday Health Twitter etterfølgere, som delte sine egne kompliserte følelser om Anthony frifinnelse på drap, grov uaktsomt drap, og forverret barnemishandling kostnader. (Hun ble funnet skyldig på fire forseelse tellinger av å levere falsk informasjon til rettshåndhevelse.)

"Bare rett og slett kvalm," skrev @ revans12.

Psykologien bak våre intense følelsesmessige reaksjoner

En slik lidenskapelig, visceral reaksjon på Anthony frifinnelse er ikke uberettiget eller overraskende. Offentligheten ble fengslet ikke bare av de grusomme detaljer om påståtte drapet, men også av måten saken tryllet opp myten om en mors betingelsesløse kjærlighet - og hvordan Anthony både passform og motsa slike bilder.

"Hun var en mor som ble portrettert som blir irritert av å ha barnet sitt, og at forferdet oss som et land. Vi ble både fascinert og frastøtt samtidig, "forklarer psykolog Shoshana Bennett, PhD, vert av Dr. Shosh radio show.

Noen hevder at media vanvidd rundt saken - fra den første rapporten om den savnede barn i 2008 til lesning av dommen på tirsdag - drevet vår psykologiske investeringer i og reaksjon på dommen.

"Den viktigste grunnen til at folk reagerer så sterkt er at media dømt Casey før juryen besluttet på dommen," sier Carole Lieberman, MD, en rettspsykiater i avdeling for psykiatri ved University of California, Los Angeles, i en historie på ABCNews.com. "Det offentlige har blitt pisket opp i dette vanvidd ønsker hevn for denne stakkars lille søte barn. Og på grunn av ønske om hevn, de har blitt pisket opp i en lynsjemobb."

Dr. Lieberman til at "det offentlige hadde historien gjort opp i deres sinn, og det er vanskelig for folk å akseptere et utfall som er annerledes enn det de allerede har bestemt seg, selv om det ikke var nok bevis brakt opp for å vise det."

Er Casey Anthony den nye oj Simpson?

Den siste gangen en rettssak fremkalte slike overveldende universelle følelser av urettferdighet kan ha vært OJ Simpson drap rettssak og påfølgende frifinnelse. "Det var voldshandling på samme måte," sier Dr. Bennett. "Vi følte at en uskyldig person var forurettet, som forlatt oss følelsen maktesløse og veldig sint."

Disse synspunktene var et felles tema under offentlig ramaskrik etter dommen. Everyday Health Twitter følger @ joiedv skrev: "Ikke engang skyldig i grov barnemishandling?! Hun "mister" sitt barn i 31 dager og ingen konsekvenser? Hva er det begrunnelsen? "

Den følelsen av urettferdighet har igjen noen - spesielt foreldre - med økt behov for nedleggelse. "Jeg forstår den juridiske prosessen, men som forelder hennes innrømmet handlinger er helt uforklarlig for meg med mindre hun er skyldig," twitret @ EugeneImpact.

Gjøre følelse av hjelpeløshet

Tomheten folk opplever over sine følelser av urettferdighet er normal, men som Bennett forklarer, er det ikke spesielt nyttig. "Det er hinsides å forestille seg en mor dreper sitt barn for å holde en fest dyr," sier hun, og legger til at distansere deg fra utfallet er et viktig skritt for å håndtere slike sterke følelser. "Det betyr ikke at du ikke er medfølende, men blir trukket ned i møkk og søle er ikke til å hjelpe verden."

I stedet foreslår Bennett konsentrere seg om deg selv og dine egne handlinger. "Vi får opprørt når vi føler seg maktesløse, og som vi ikke kan gjøre noe med en situasjon. Men du kan gjøre noe med selv, og det er å ta vare på deg selv og de rundt deg, "sier hun.

"Poenget er at vi ikke kommer til å forandre en dom. Du kan aldri føle det vært rettferdighet, men det betyr ikke at du ikke kan ta affære. Handlingen bare er ikke direkte relatert til den tilfellet "Bennett sier. "Det er i stedet om å hjelpe deg selv og de rundt deg. Går ut i verden så sint ikke hjelper noen. "

Credit: MCT via Getty Images