Evb

Infant psoriasis: det grunnleggende

Nyfødte er ikke immune mot denne autoimmune sykdommen. Behandling for spedbarn psoriasis er begrenset på grunn av risikoen som psoriasis medisiner kan utgjøre for et utviklingsland baby.

Om lag 7,5 millioner europeere har psoriasis, med rundt 20 000 nye diagnoser hos barn yngre enn 10 år hvert år. Psoriasis oftest vises gang mellom 15 og 35, selv om det kan plutselig dukke opp når som helst alder.

Selv mest vanlig hos voksne, kan dette kronisk hudsykdom streik enda en liten nyfødt babyens sarte hud.

"Det er mer sjelden enn hos voksne," sier Adriana Brune, MD, en pediatrisk hudlege i Corvallis, Oregon Et sted mellom 2 og 6 prosent av alle tilfeller av psoriasis påvirker barn yngre enn alderen to.

Infant psoriasis er vanligvis diagnostisert inntil fylte to. Eldre barn som er diagnostisert utover den alderen (og uten den karakteristiske bleie psoriasis) anses å ha barndommen psoriasis, ikke spedbarn psoriasis.

Årsaker til spedbarn psoriasis

Ingen vet nøyaktig hva som forårsaker psoriasis hos voksne eller spedbarn. De fleste eksperter er enige om at det sannsynligvis er en autoimmun sykdom, og at immunforsvaret gjør en feil og prøver å angripe hudceller, tenker at de er liksom utenlandske eller skadelig. Resultatet er den betente områder på hud identifisert som psoriasis.

Det er også tenkt at noen mennesker kan være genetisk disponert for psoriasis - at de har et gen som de har arvet fra andre familiemedlemmer som får dem til å utvikle den. En familie historie av psoriasis er vanlig blant spedbarn med infantile psoriasis, sier Dr. Brune.

Hos spedbarn som utvikler psoriasis, er trigger ofte en infeksjon i øvre luftveier. "Psoriasis hos barn kan utløses av vanlige infeksjoner, for eksempel streptokokker eller viral seg," sier Brune.

Erkjennelsen spedbarn psoriasis symptomer

Denne typen psoriasis svært ofte treffer bleie området, sier Brune, men babyer kan fortsatt utvikle det uten å ha noen psoriasis symptomer under sine bleier. Rødhet kan også vises i folder og bretter i huden under armhulene, bak knærne, og i lysken, der huden vil se lyse, skinnende, og rødt. Barnslig psoriasis kan også påvirke stammen, armer, ben, og selv babyens hodebunn. Infant huden påvirkes av psoriasis vanligvis ikke ser så tykk og skjellete som det vanligvis gjør hos voksne, ifølge Brune.

Hvis den gjør det streik sine anbud små bunner, ser det ut som en bleie utslett som bare ikke vil gro til tross for behandling - selv med anti-gjær medisiner babyens barnelege kan foreskrive - og "vedvarer i flere måneder og måneder", sier Brune.

Infant psoriasis kan være kløende, spesielt når den treffer hodebunnen, og babyer som er gamle nok til å klø en kløe kan ripe på de røde områdene.

Infant psoriasis behandling

Psoriasis kan ikke kureres, og behandling av spedbarn psoriasis er vanskeligere enn hos voksne på grunn av risikoen for bivirkninger av psoriasis medisiner.

Aktuelt steroider kan være foreskrevet, sier Brune, samt en tjære shampoo. Mesteparten av tiden, har en tendens infantile psoriasis til å være mild og klarner opp med behandling. Men hvis ikke, får psoriasis behandling vanskelig - det er ikke noen andre medikamenter godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av spedbarn psoriasis, selv om andre medisiner brukes off-label på legens skjønn. Aktuelt vitamin D-analoger og kalsineurinhemmer medisiner, som fungerer annerledes enn kortison-baserte steroid medisiner, kan være foreskrevet. I noen tilfeller kan en lege anbefaler bruk av en aktuell kortikosteroid krem ​​eller et stoff som heter Dovonex (calcipotriene).

Infant psoriasis kan også behandles med ikke-farmasøytiske terapier. Holde huden godt fuktet - jevnlig bruke en rik fuktighetskrem eller krem ​​- kan bidra til å berolige tørr, kløende hud forårsaket av spedbarn psoriasis, sier Brune. Et annet hjem behandling for å gjøre babyen mer komfortabel er en lunken bad med havregryn.

Infant psoriasis bør aldri behandles uten legens anbefalinger og tilsyn. Dessverre er det vanskelig å forutsi om spedbarn psoriasis vil rett og slett forsvinne eller vil påvirke en baby i barndommen. "Kronisk, er forbigående hudutslett vanlig som barnet vokser. Hos noen kan det forsvinne i mange år, eller til og med forsvinne helt," sier Brune. "I andre kan det forverres med alderen."