Evb

Hypnose

Hva er hypnose?

Hypnose er en tilstand av fokusert konsentrasjon under der en person blir mindre klar over hans eller hennes omgivelser. Hypnoterapi er bruk av hypnose for å behandle fysiske eller psykiske forhold.

Under en hypnotisk tilstand (trance), kan en person være mer sannsynlig å akseptere forslag som kan hjelpe endre hans eller hennes atferd. En terapeut (hypnoterapeut) kan lede hypnose, eller han eller hun kan lære folk å hypnotisere seg selv (selvhypnose). Du kan også lære selvhypnose fra bøker.

Hypnoterapeut mål er ikke å kontrollere en person eller gi fått svar, men heller å hjelpe personen å løse sine egne problemer.

Selvhypnose består vanligvis av å skrive eller tilpasse et skript for å indusere hypnose (herunder forslag for å hjelpe med spesifikke problemer), innspilling manuset, og spille tapen til å bli hypnotisert. Noen mennesker er mer komfortabel med selvhypnose fordi de er alene gjennom hele øvelsen og har kontroll over alle forslagene under hypnotisk transe.

Hypnose fungerer ikke for alle. Du må være villig til å holde fokus og følge forslagene til terapeuten. I motsetning til det mange tror, ​​kan du ikke bli hypnotisert motvillig. Også, når du er hypnotisert, vil du ikke følger instruksjonene mot dine ønsker.

Eksperter vet ikke hvordan hypnose fungerer, men det ser ut til å sette kroppen i en tilstand av dyp avslapning.

Noen mennesker tror hypnose fører til at hjernen til å frigjøre naturlige stoffer som påvirker måten du oppfatter smerte og andre symptomer. Andre mener hypnose virker på det ubevisste sinn og lar deg kontrollere kroppens reaksjoner som du kan normalt ikke kontroll, for eksempel blodtrykk, hjerterytme, og sult.

Hva er hypnose brukes til?

Hypnose er ikke ment å kurere sykdommen, men snarere for å lindre symptomer på sykdom. Hypnose har vært effektiv i å lindre smerter forbundet med kirurgi, lammelser, og fødsel. Dessuten er det mye brukt til å kontrollere avhengighet til narkotika, alkohol, mat og røyking. Hypnose kan redusere stress ved å øke velvære, tilbyr positive forslag, og eliminere negative tanker.

Hypnose kan hjelpe med angst, søvnløshet, fobier, fedme, astma, og irritabel tarm syndrom. Forskning har også funnet at det kan redusere kreft-relatert smerte, arbeid smerte, kvalme og oppkast. I noen tilfeller hypnose er kombinert med kognitiv terapi eller andre avspenning og atferdsteknikker.

Er hypnose trygt?

Ingen formelle lisensiering eksisterer i Europa for å styre hypnotherapists. Det er viktig å finne en helsearbeider med omfattende opplæring og erfaring i hypnoterapi. Mange psykologer, rådgivere, leger og tannleger har erfaring i hypnoterapi.

Selvhypnose er også ansett som trygge, selv når det gjøres av uerfarne personer. Det er ingen rapporterte tilfeller av skader som følge av selvhypnose. Men ikke utføre selvhypnose mens du kjører bil eller er i en situasjon hvor du trenger å være helt våken eller i stand til å reagere raskt (for eksempel når du bruker maskiner eller under tilsyn barn).

Alltid legen din dersom du bruker en alternativ terapi eller hvis du tenker på å kombinere en alternativ behandling med konvensjonell medisinsk behandling. Det kan ikke være trygt å gi avkall på konvensjonell medisinsk behandling og stole kun på en alternativ terapi.