Evb

Hvorfor monogami kan være bra for helsen din

Studier tyder på at folk i sunne monogame eller langvarige, engasjerte relasjoner kan billettpris bedre helse-messig enn single mennesker.

Til døden skiller oss ad... ikke sant? For noen folk, kanskje, men stikker til en kompis for livet er et sjeldent fenomen. Over hele verden, om lag 95 prosent av pattedyrarter og 85 prosent av menneskelige kulturer er polygame. Men for resten av oss binding til én partner, kan fordelene være mer givende enn noen form for bed-hopping.

Mitt hjerte vil gå på (og på...) - hvorfor det er viktig

Monogami er definert som å ha en eneste kompis (aka seksuell partner) i løpet av en viss tid, noen ganger refererer til ekteskap. På baksiden, betyr flerkoneriet ha mer enn en partner på samme tid. I Europa, har antallet monogame par økt betydelig siden 1970-tallet. Kanskje overraskende, ekteskap priser har over Europa faktisk redusert de siste tiårene ( 2,1 millioner europeere giftet seg i 2009, samme antall som i 1970, selv om den nasjonale befolkningen har økt med om lag 100 millioner mennesker i de siste 40 årene). Men, i 2008, var europeerne 10 prosent større sannsynlighet for å si leppestift på kragen var galt enn de var i 1970, en studie anslår om lag tre fjerdedeler av gifte mennesker i dag bli tro mot sine ektefeller.

Det er nok av mulige teorier for å forklare den økende utbredelsen av monogami i Europa. Mulige årsaker spenner fra økonomiske faktorer forskjeller i mates 'oppvekstmiljøer, og noen foreslår naturlig utvalg presser oss mot strammere sammensveiset familie enheter. Noen forskere har sett på de potensielle helsemessige fordeler av å holde seg til en enkelt kompis. Forskning sammenligne helsetilstanden til monogame og polygame par er ganske knappe, men studier tyder på sammenkobling av har fordeler for vår helse og lykke som flyr solo ikke.

Det viser seg at det er liten grunn til å miste en fyr (eller jente) i 10 dager. I mange tilfeller, folk i forhold lever lenger enn single damer og herrer. Intimitet mellom to er også knyttet til lavere forekomst av depresjon, høyere immunitet og bedre hjerte helse. Gift folk kan også være mindre sannsynlighet for å få kreft enn ugifte. Og relasjoner er ikke bare om bryllupsreise følelse. I en studie, så deltakerne på bilder av sine sweeties og resultater indikerte turtelduene i langsiktige partnerskap viste nivåer av nytelse som øker hormoner som ligner på mennesker i nye relasjoner. Faktisk, folk i langsiktige relasjoner også produsert vedlegg hormoner (som oxytocin) at folk i kortsiktige relasjoner ikke har. (. Selvfølgelig er det uklart om deltakerne i noen av disse studiene som sa de var i et monogamt forhold virkelig var trofaste mot sine partnere) Likevel kan monogami ikke for alle - til hver sin / hennes egen?

Jeg gjør (eller ikke) - handlingsplanen

Det er ikke klart at alle drar nytte av et monogamt forhold. Noen mennesker har foreslått moderne alternativer til monogami (som ol '" teller ikke når jeg er på ferie "ting), noe som tyder på en sammenheng kan være vellykket, selv om det ikke er eksklusivt. Og enkelte par kommer opp med sine egne vilkår for engasjement, enige om å ha slenger med andre mennesker på siden.

Noen av oss kan også være mer sannsynlig å oppsøke et monogamt forhold enn andre. Interessant, har forskere oppdaget en mannlig gen som er knyttet til pair-binding, og ikke alle menn der ute har det. Enten det er en rettferdig unnskyldning for å være utro er en helt annen historie. (Kan ikke klandre gener for alt.)

Og et monogamt partnerskap ikke kommer automatisk vår helse. Spesielt for kvinner, er utilfredsstillende eksklusive relasjoner assosiert med alvorlige negative helseeffekter. dårlige relasjoner kan bidra til utvikling av depresjon, høyt blodtrykk og fedme - ting noen snakke om i sine ekteskapsløfter.

For de med en langsiktig kjæresten, her er noen måter å gran opp dette forholdet og virkelig bånd med din babe:

  • Få adrenalinet goin '. Fallskjermhopping? En berg og dalbane? Prøv å gjøre nye og spennende aktiviteter sammen for å øke adrenalin, som kan høyne følelser og følelser av nytelse.
  • Gjøre den gjerning. Et tilfredsstillende forhold handler ikke bare om kommunikasjon og engasjement. God sex hjelper også, så hold på keepin 'on.
  • Kose seg. Det trenger ikke å være all sex, hele tiden. (Vel... samtalen.) Bare en enkel berøring kan styrke denne bindingen, så får koselig på sofaen og føle kjærlighet start flowin '.
  • Bli en makt par. Trenger en annen grunn til å trene? Foruten å slippe godfølelse endorfiner, kan redskapen ut sammen bringe par enda tettere og styrke tilliten. For litt ekstra sexy-time, prøver naken yoga.
  • Gi et kyss. Lips er ikke de eneste tingene som vil komme nærmere. Kyssing frigjør hormonet oxytocin, bringe par sammen følelsesmessig også. Så gå videre og spisser opp!
  • Bruk sosiale medier?! Hvis utdatert ideer, finne nye ideer på nettet for å hjelpe gnist noen innovasjon. (Folk er ikke bare venner på denne plattformen.)

Spesiell takk til professor i psykologi Dr. David Barash og professor i biologi Dr. Milind watve for sine innsikt i fordelene av monogami.

Mer fra greatist:

50 kroppsvekt øvelser du kan gjøre hvor som helst
Den afterburn effekt
11 vitenskapelig bevist måter å øke utvinningen