Evb

Hvorfor kolesterol behandling er forskjellig for alle

Hver kroppen produserer og bruker kolesterol på en annen måte, og høyt kolesterol oppstår av ulike grunner i forskjellige mennesker. Cholesterol behandling kanskje ikke fungere for noen andre.

Hvis du har høyt kolesterol, kan du ta en bit av trøst i å vite at du bare er én av 100 millioner europeere med denne tilstanden. At mange voksne i Europa har kolesterolnivået på eller over 200 mg / dl - cutoff for sunne kolesterol, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention.

Når det gjelder behandling av høyt kolesterol, ingen to av disse 100 millioner mennesker er nøyaktig like.

Noen mennesker kan være i stand til å lette deres kolesterol tilbake til et sunt nivå bare ved å endre sitt kosthold og økt fysisk aktivitet. For andre vil kolesterolnivået fortsatt hardnakket høy uavhengig av deres beste innsats for å overholde et hjerte-sunt kosthold og mosjon regime. Grunnen til dette avviket ligger i hvordan kroppen produserer og absorberer kolesterol, så behandlingstilbud og resultater varierer sterkt fra person til person.

Høyt kolesterol: ulike årsaker, ulike løsninger

Grunnene til at folk har høyt kolesterol kan variere. Høyt kolesterol kan være forårsaket av:

  • Å være overvektig
  • Spise en diett høy i mettet fett og kolesterol
  • Ikke får nok mosjon
  • Blir eldre
  • familiehistorie
  • Genetiske faktorer

"Kolesterol behandling planer må tilpasses den enkelte fordi fra person til person kildene til kolesterol i kroppen vår kan være annerledes", sier Stanley L. Hazen, MD, PhD, direktør for senter for Hjerte-diagnostikk og forebygging ved Cleveland Clinic. Kolesterol kommer fra to store steder - våre dietter og våre kropper, legger han til.

Og våre kolesterolnivået er avhengig av hvor mye vi har i systemet vårt, og hvor mye kroppen vår er i stand til å absorbere. "Ulike mennesker er i stand til å absorbere ulike mengder," sier Dr. Hazen. To personer kan spise akkurat den samme maten, og en person absorberer bare 20 prosent av kolesterol i den mens noen andre absorberer 80 prosent.

Kroppene våre naturlig produserer kolesterol, og noen mennesker bare gjør for mye. Andre mennesker rett og slett ikke kan absorbere mengden kolesterol som kroppen gjør.

"De fleste av oss får over halvparten av kolesterol vår fra hva vi gjør, ikke hva vi spiser Skal du på en streng lav-kolesterol diett -. Mens det er viktig og vi anbefaler det - det vil ikke ha en betydelig effekt på kolesterolet sitt," sier Hazen av mennesker som produserer for mye kolesterol. Disse menneskene vil ha mer nytte av medisiner som sitt primære cholesterol behandling.

Men for mange mennesker, er kostholdet en viktig faktor i å forårsake høyt kolesterol - så det er definitivt en del av løsningen for å oppnå et sunt nivå. Kombinasjonen av et sunt kosthold og kolesterol behandling medisiner kan redusere kolesterolet til et håndterlig nivå.

Menn vs Kvinner: kolesterol behandling bør ikke være annerledes

For mange år, hjertesykdom og ble høyt kolesterol oppfattes som forhold som påvirker hovedsakelig menn. Som et resultat ble kvinner ofte ikke behandlet som aggressivt. I dag har studier funnet at selv om hjertesykdom kan påvirke kvinner litt annerledes - ofte slående senere i livet - det er den viktigste dødsårsaken hos både menn og kvinner i Europa.

"Jeg tror vi har blitt mer og mer aksept for at hjertesykdom er et problem hos kvinner," sier Stephen J. Nicholls, PhD, klinisk direktør for Cleveland Clinic Center for Hjerte-diagnostikk og forebygging. Flere og flere data viser "at terapi har den samme effekten hos kvinner, og fordelene er like viktig hos kvinner som menn."

Mens kvinner i det siste kanskje ikke har blitt satt på statiner eller andre kolesterol behandlingstilbud, er det nå forstått at kolesterol behandling for kvinner må tas opp med den samme haster som med menn.

"Vi må være mer aggressive i måten vi behandler kvinner enn vi har gjort tidligere hjertesykdom er et stort problem hos kvinner;. Mange kvinner er i betydelig risiko for å ha en klinisk hendelse" som et hjerteinfarkt eller slag, sier Nicholls.

Uansett hvem du er, kan medisinering alene ikke være svaret, men det er en viktig del av en kolesterol behandling plan som også omfatter kosthold og mosjon.