Evb

Hvorfor kneet smertene forverres med alderen

Knesmerter er vanlig hos eldre mennesker, men du kan ta skritt for å redusere risikoen. Alt som trengs er å vedta noen sunne livsstilsvaner.

The baby boomer generasjonen blir eldre og tyngre - noe som betyr at i løpet av de kommende tiårene, mange europeere er sannsynlig å utvikle kneproblemer som de gamle.

Forskere over hele verden har funnet ut at knesmerter er vanlig hos personer som er 65 år og eldre. En fersk britisk studie i tidsskriftet Arthritis & Revmatisme fant at nesten to tredjedeler av kvinnene i alderen 50 og over erfarne vedvarende, hendelsen, eller intermitterende smerter i kneet. Og i Europa, om lag 25 prosent av kvinnene og 16,5 prosent av menn over 70 år oppgir å ha knesmerter, ifølge en artikkel i desember 2011 Annals of Internal Medicine.

Knesmerter og stigende alder: forbindelsen

"Vi kan se på knærne som alle andre ledd i kroppen. Vi kjemper tyngdekraften på regelmessig basis, og for hvert skritt vi tar det noen slitasje i leddet," sier Joel Press, MD, medisinsk direktør i Ryggsøylen and Sports Rehabilitation Center ved Rehabilitation Institute of Chicago. "Jo flere år og jo flere skritt du tar, jo mer slitasje det kan være."

Selv om det handler ikke bare om å bli eldre, sier Dr. Press. Visse faktorer som kan gå hånd i hånd med aldring kan øke sjansene dine for knesmerter:

  • Slitasjegikt. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, om lag 14 prosent av europeere over 24 år har slitasjegikt. Dette er en vanlig type leddgikt der brusk som beskytter bein i knærne bryter ned, slik at du mer sårbar for knesmerter. Etter fylte 65 år, stiger dette tallet kraftig til nesten 34 prosent. Eksperter har funnet at i de fleste tilfeller, er kne smerte hos eldre mennesker på grunn av osteoarthritis.
  • Fedme. Hvis du opp i vekt som du alder, som mange gjør, de ekstra pounds legge opp til mer belastning at knærne må bære, sier Press. Knærne føle virkningene av den ekstra slitasje fra å bære noen ekstra vekt. Sammen med alder, overvekt er en ledende faktor som øker risikoen for å utvikle slitasjegikt.
  • Muskel endringer. Mellom 20 og 60, kan musklene krympe i størrelse med om lag 40 prosent. Som et resultat, mister du styrke. Musklene i hoftene og beina ta opp noen av kraften på bena at resultatene fra vandre og gjør andre aktiviteter, sier Press. Å miste denne muskuløs støtte som du alder etterlater deg mer sårbar for knesmerter.

Knesmerter og stigende alder: holde seg sterk og sunn

Selv om du er i en alder da flere og flere av vennene dine er å utvikle problemet, har forskning vist at du kan bidra til å forebygge smerter i kneet ved å ta følgende trinn:

  • Gå ned i vekt I en studie, forfatterne fant at overvektige personer med artrose hatt redusert uførhet etter å ha mistet fem prosent av vekten sin -. Bare ni pounds hvis du veier 180 pounds - over en periode på fire måneder.
  • Trene mer. Det er sterke bevis som støtter landbaserte øvelser, for eksempel styrketrening eller går, for artrose. Ifølge en fersk undersøkelse, trening reduseres knesmerter og hjalp deltakerne flytte rundt lettere. Det, forutsatt fordeler lik de fra ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAID).

Og her er en siste viktig punkt å huske på hvis du er bekymret for aldersrelatert knesmerter: Selv om en betydelig del av den eldre befolkningen har smerter i kneet, gjør de fleste ikke. Så hvis du ikke har utviklet knesmerter med alderen, ta skritt for å sikre at du holder deg smertefri.