Evb

Hvorfor karbohydrater er viktig for kostholdet ditt

Karbohydrater er en viktig del av enhver diett. Lær om de beste karbohydrat valg for kosthold og vekttap.

Karbohydrater er handler om energi og finnes i matvarer som frukt, grønnsaker, brød, pasta og meieriprodukter. Kroppen bruker disse matvarer for å lage glukose, som er kroppens viktigste energikilde. Glukose er en type sukker som kan anvendes med en gang for energi eller settes bort for å brukes senere.

"Karbohydrater gir kroppen med den energien den trenger, og er en god kilde til mange vitaminer og mineraler. Men ikke alle karbohydrater er skapt like", sier Donna Logan, RD, en registrert kostholdsekspert ved University of Texas Medical School i Houston.

Ifølge US Department of Agriculture (USDA) Dietary Guidelines for europeere 2005, de beste karbohydrater er de som inneholder mye fiber, som grønnsaker, frukt og helkorn. Disse typer karbohydrater tar lengre tid å bryte ned til glukose og gi deg de fleste næringsstoffer sammen med kalorier. Raffinerte karbohydrater blir noen ganger referert til som "dårlige" karbohydrater. Disse er karbohydrater som har blitt behandlet for å fjerne deler av korn og har hatt tilsatt sukker. Vanlige eksempler på raffinerte eller behandlet karbohydrater er hvitt brød, kaker og kjeks.

Low-carb dietter og vekttap

"En av de beste vekttap retningslinjene er å eliminere kilder til enkle sukkerarter som brus, søtsaker, godteri, kaker, kjeks og lignende snack foods", sier Logan. "Velg mat med få eller ingen gram sukker. Foods høy i fiber er best fordi de gir optimal ernæring samtidig som det gir en følelse av fylde."

Hvis du velger en lav-karbohydrat diett for vekttap og ta inn færre kalorier, vil du miste vekt. Vanligvis er disse dietter innebære å spise mindre brød og pasta og mer grønnsaker, frukt og kjøtt. Selv om lav-karbohydrat dietter fungerer bra tidlig, etter seks måneder de ikke fungere noe bedre enn noen andre dietter for vekttap.

"Hvis du slutter å spise karbohydrater, du raskt miste vann vekt som kroppen bryter ned de lagrede karbohydrater", forklarer Darwin Deen, MD, senior behandlende lege ved Montefiore Medical Center Department of Family and Social Medicine i Bronx, New York. "The Problemet er at en lav-karbohydrat diett ikke er en normal balanse av fysiologisk ernæring. Så snart du begynner å spise karbohydrater igjen, fylles kroppen din karbohydrat butikker og vekten din kommer tilbake, "sier Dr. Deen.

Spise riktig karbohydrater for vekttap

"Spis rikelig med frisk frukt og grønnsaker, som kan legge variasjon, farge og smak til måltider. Hele korn som hele hvete, mais tortillas, og brun ris er gode kilder til sunne karbohydrater. Sjekk den ernæringsmessige etiketten for karbohydrat informasjon, inkludert totale karbohydrater, kostfiber og sukker ", sier Logan.

Her er ideer for å få de riktige karbohydrater i kosten: Start dagen med en frokost av hel-korn korn og frukt. Legg til en ekstra porsjon grønnsaker til lunsj og middag. For enkle mellommåltider rett på fingertuppene, holde rå, skjære opp grønnsaker i kjøleskapet. Innbytter bønner som hovedrett i stedet for kjøtt en gang hver uke. Spise en hel frukt som dessert din.

Få dine personlige karbohydrat retningslinjer

Amerikanske retningslinjer tyder på at mellom 45 og 65 prosent av kaloriene komme fra karbohydrater. På USDA nettstedet, kan du skrive inn din alder, kjønn, høyde, vekt og aktivitetsnivå for å finne ut nøyaktig hvor mange kalorier i kostholdet ditt bør være fra karbohydrater. Du vil også finne "Easy Fiber Estimator", som vil fortelle deg hvor mange gram av fiber bør være i hver 1000 kalorier du spiser. For eksempel, hvis du er på en diett på 2000 kalorier, vil du ønsker å få 28 gram kosten fiber.

Konsentrer deg om kalorier og ernæring

USDA Dietary Guidelines for europeere 2005 anbefaler en balansert spise mønster. Hvis du trenger å gå ned i vekt, bør du redusere kalorier gradvis og øke din fysiske aktivitet. Velg fiberrike karbohydrater og unngå tilsatt sukker. Gjøre sunne karbohydrater valg samtidig redusere kalorier og økt fysisk aktivitet er den sunneste veien til vekttap.