Evb

Hvorfor hookups er ikke alltid en vinn-vinn

Dr. Laura Berman på kjærlighet og sex

One-night stands kan være morsomt, men de er gjensidig hyggelig for begge parter?

Mange unge studenter liker å utforske sin seksualitet i løpet av studietida. Det er ofte en tid for frihet og utforsking, som både menn og kvinner engasjere seg i nye seksuelle opplevelser og avdekke nye ønsker. Fra ett-night stands til hookups til venner med fordeler, studenter ofte holde sine seksuelle erfaringer uformell og fri for regler. Men fant en fersk studie at seksuell frihet ikke nødvendigvis fører til gjensidig glede.

The University of Michigan studie fant at college kvinner som deltar i hookups hadde mindre sannsynlighet for å ha orgasmer enn kvinner som var i parforhold. I motsetning til hva man kan anta, kvinnene som var i monogame forhold ble faktisk har mer behagelige og lidenskapelig sex enn kvinner som var fri til å ha sex med hvem de velger. (I denne studien er hookups definert som sex utenfor et forpliktende samarbeid).

Hva kan forklare denne forskjellen?

Forskerne fant at det er fire forskjellige faktorer som fører til en kvinnes orgasme. De er: teknisk kompetent genital stimulering, partner-spesifikk læring, engasjement og likestilling. Alle fire faktorer er viktige i å hjelpe en kvinne nyte sex, og likevel er det lett å se at ikke alle av dem (eller noen av dem) kan være til stede under en uformell oppkobling.

Til tross for det vi ser på TV eller i filmer, de fleste av oss vet at sex er ikke enkelt eller ukomplisert. Vi har alle ulike seksuelle behov og ønsker, og hva man kvinnen nyter, en annen kvinne kanskje ikke. Derfor, mens den mannlige partner mener han gjør det "riktige" ting for å få sin partner til orgasme, kan det være noe hans tidligere partner likte, men hans nåværende partner ikke liker i det hele tatt. Kyssing, genital stimulering, oral sex, og samleie er alle dypt intime og individuell fornøyelser, og det er ingen måte å vite hva en kvinne ønsker på soverommet hvis hun ikke snakke opp og lede veien.

Ikke rart engasjement og partner-spesifikk læring er så viktig for en kvinnes orgasme. De fleste kvinner rett og slett ikke ville føle seg komfortabel å spørre en mann de bare møttes for å endre sin teknikk eller rytme, men i et langsiktig, forpliktende samarbeid, vil de sannsynligvis føle seg mer komfortabel med å gjøre det. Realiteten er at selv om en-night stands lyd sexy, ender de ofte opp bare i orgasme for mannen, mens kvinnen sliter med å få stimuleringen hun trenger eller bare later til å nå orgasme for å unngå forlegenhet eller forlegenhet.

En annen grunn til at kvinner kan være mer sannsynlig å nå orgasme med en engasjert partner skyldes likestilling. Som nevnt i studien, er likestilling en sterk prediktor for en kvinnes sannsynligheten for å nå orgasme, og igjen, dette er sannsynligvis fordi i et forhold en kvinne føles mer komfortabel og sikker å spørre om hva hun vil. Hun skal føle seg trygg nok til å spørre om ting å avta, raskere, være mer skånsom, være grovere, etc., og mindre hemmet i å forhandle for kondombruk og i å sette grenser. Alt dette legger opp til å gjøre henne mer myndighet og mer i stand til å nyte øyeblikket, noe som gjør orgasme sannsynlig for begge parter.

Poenget er at god sex vanligvis ikke skje umiddelbart. Det tar to engasjerte og respektfull partnere som ønsker å gjøre den andres glede en prioritet samtidig tendens til sine egne personlige behov og beskytte sin egen seksuelle helse. Noen ganger er det vanskelig for selv kjærlig par å finne denne perfekte balansen, så det er ikke rart at one-night stands og tilfeldige hookups ikke alltid fører til lik nytelse for mannen og kvinnen. På slutten av dagen, kan seksuell utforskning være morsomt og hyggelig, men sørg for at du alltid praktisere sikrere sex, og at du ikke er shortchanging deg ut av orgasmer du fortjener!

Laura Berman, phd er en ledende sex og forholdet pedagog og terapeut, populære TV og radio vert, New York Times bestselgende forfatter og assisterende klinisk professor i OB-GYN og psykiatri ved Feinberg School of Medicine ved Northwestern University i Chicago. Hun er stjernen i Par i krise, på Everyday Health Channel, hver torsdag kl 13:00 EST.