Evb

Hvorfor hjertesykdom og influensa ikke blande

Sjansen for å dø av influensa er høyere blant personer med hjertesykdom. Får en influensavaksine kan bidra til å forhindre potensielt dødelig hjertesykdom komplikasjoner.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler en influensa vaksinering for alle i alderen 6 måneder og eldre. For personer med hjertesykdom, får vaksinert er spesielt viktig. Mer enn 200.000 mennesker i Europa er innlagt på sykehus hvert år for luftveis-og hjerte tilstand sykdom forbundet med den sesongmessige influensa-viruset, ifølge en studie utført av CDC og publisert i Journal of European Medical Association (JAMA) i 2004.

Den influensa skutt bidrar til å redusere risikoen for komplikasjoner, som inkluderer hjerneslag og hjertesvikt. Data fra en studie utført i Thailand fant at influensa vaksinering reduserte risikoen for alvorlige hjertesykdommer komplikasjoner hos mennesker med akutt koronarsyndrom, preget av ustabil angina (brystsmerter) og andre forhold forårsaket av brått redusert blodtilførsel til hjertet.

For 2011-2012 influensasesongen, tre typer influensa vaksiner som inneholder inaktive influensa virus er tilgjengelige: den vanlige influensa skutt, en høydose skudd for personer i alderen 65 år eller eldre, og en intradermal influensavaksine (en vaksine injiseres i huden i stedet for muskel) for mennesker 18-64 år. Også tilgjengelig er en nesespray influensa vaksine laget med live, svekkede influensavirus, for friske mennesker 2-49 år. I motsetning til vanlig influensa skutt, er nasal vaksine ikke godkjent for bruk hos kvinner som er gravide.

Personer med hjertesykdom og andre kroniske tilstander bare skulle få den injiserbare vaksine med inaktive virus, ikke nasal vaksine med levende, svekkede influensavirus, ifølge Carolyn B. Bridges, MD, førsteamanuensis direktør for voksne vaksinasjoner i immunisering Services Division på CDC National Center for Immunization og luftveissykdommer i Atlanta. Dette er fordi den svekkede influensa-virus i nesespray kan faktisk føre influensasymptomer, som kan være farlig for dem med visse typer av hjertesykdom.

Hvorfor influensa øker hjertesykdom risiko

Årsaken til økt risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre komplikasjoner i hjertesykdom pasienter som utvikler influensa er dårlig forstått, men forskere tror det innebærer kroppens reaksjon på infeksjon.

Folk som har visse typer hjertesykdom eller noen mennesker som har hatt slag har aterosklerose, eller en oppbygging av plakk (a fatty innskudd) i veggene i sine blodårer til hjertet og hjernen. "Noen nyere forskning tyder på at smitte fra influensa kan føre til at plakk til å sprekke, noe som fører til en blokkering i blodårene som kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt", sier Mary G. George, MD, en medisinsk offiser i Divisjon for hjertesykdom og hjerneslag forebygging ved CDC.

Hvem bør ikke få en influensa skutt

Selv om det er viktig for nesten alle personer med hjertesykdom og de som er i nær kontakt med dem få en influensa skutt, anbefaler Dr. Bridges at personer med hjertesykdom unngå vaksinasjon dersom de har alvorlige allergi mot egg eller til andre vaksinekomponenter. Andre personer som vanligvis ikke bør få influensa skutt er de som har hatt en alvorlig reaksjon på en tidligere influensa skutt eller utviklet Guillain-Barré syndrom, en sjelden, men alvorlig tilstand som kan forårsake alvorlig muskelsvakhet og midlertidig lammelse, etter å få en. Hvis du ikke er sikker på om du bør få en influensa skutt, snakk med legen din.

The CDC råder også mot å få en influensa vaksinering når du er syk. Hvis du er moderat til alvorlig syk og har feber - vent til du gjenopprette.

Den beste tiden for å få influensavaksine

The CDC anbefaler at du får din sesonginfluensa vaksinasjon så snart den blir tilgjengelig i samfunnet, spesielt hvis du har hjertesykdom. Det tar cirka to uker etter at du mottar influensa vaksinering for kroppen å bygge opp de nødvendige antistoffer for å beskytte deg mot influensa virus. Det er spesielt viktig å sørge for at du får din influensavaksine før desember for å sikre at du utvikler beskyttende antistoffer før influensa sesongen topper.

Du kan få influensa skutt fra hjertespesialisten din eller fastlegen, og i mange områder, kan du også motta en på et apotek, supermarked, eller walk-in klinikk. CDC gir en influensa vaksine finder som kan hjelpe deg finne influensa klinikker som tilbyr influensa skudd.

En siste advarsel: Hvis du får influensa skutt et annet sted enn legens kontor, sørg for å informere din kardiolog og primærhelsetjenesten lege som du mottok den.