Evb

Hvorfor er søvn apnea på vei oppover?

Søvn: Ekspertene veie inn

Finn ut hvorfor kronisk lidelse søvnapné blir stadig mer vanlig, og få litt informasjon om farene det utgjør for din helse.

Everyday helse: Satsene for søvnapné synes å være stigende - hvorfor? Hva er farene ved søvnapné?

David O. Volpi, md, FACS ( nycsnoringsleepapneacenter.com )

Det er antatt at søvnapné er økende som vår befolkning opplever en økning i frekvensen av fedme. Det er kjent, for eksempel, er at fedme i våre barn forekommer på en høyere rente enn noen gang før, og vi ser frekvensen av søvnapné øker hos barn så vel. Søvnapné kan føre til hypertensjon, arytmi, og andre saker av hjertet, som økt blodtrykk, lunge dysfunksjon, og hjerneslag. Det er en svært alvorlig tilstand som trenger legehjelp.

William Dement, md, phd ( end-your-søvn-deprivation.com )

At frekvensen av søvnapné synes å være stigende er mye mer en funksjon av å utvide kunnskapen om sykdommen og dens identifikasjon enn økende utbredelse. Den store faren for søvnapné er at du våkner opp for å puste, noe som fører til alvorlig dagtid verdifall. Den annen fare er utviklingen av kardiovaskulær sykdom slik som høyt blodtrykk og deretter hjerteinfarkt.

Russell Rosenberg, phd ( sleepfoundation.org )

Obstruktiv søvnapné (OSA) er en kronisk søvnforstyrrelse som er preget av snorking, pauser i pusting under søvn, og moderat til alvorlig søvnighet på dagtid. Satsene for dette vanlig lidelse er om lag 5 prosent for menn over 45 år og 2 til 3 prosent for kvinner i alderen 45 eller over. Fedme er en betydelig risikofaktor for OSA, og prisene for denne sykdommen har vært på vei oppover i løpet av de siste 10 årene. Imidlertid kan en normal vekt mann eller kvinne også ha søvnapné på grunn av en rekke årsaker-genetikk, en smal passasje luft, etc. Personer med søvnapné har en høyere risiko for hjertesykdom og slag. Heldigvis er flere leger nå erkjenner de alvorlige helsemessige konsekvenser av søvnapné og henviser pasienter til en søvn senter for å få behandlet.

Scott eveloff, MD ( somnitech.com )

Forekomsten av søvnapné er faktisk økende. Økningen i overvekt, stor risikofaktor for søvnapné, er en av grunnene. Leger blir flinkere til å mistenke søvnapné og henviser for det, og testing er blitt mye mer tilgjengelig og nøyaktig.

Conrad iber, MD ( hcmc.org / søvn )

Søvnapné fører til sikkerhetsspørsmål og helsespørsmål, og kan redusere livskvaliteten. Pasienter med søvnapné er mye mer sannsynlig å gjøre feil eller sovner kjøring, og noen er mer sannsynlig å ha hjerte-og karsykdommer, høyt blodtrykk, og kan dø i en tidligere alder.

John K. Mori, MD ( sleepcenterinfo.com )

Forekomsten av søvnapné øker i stor grad på grunn av den økende frekvensen av en av de store søvnapné risikofaktorer: fedme. Ubehandlet søvnapné bidrar til økt risiko for mange andre helseproblemer inkludert hypertensjon, hjerneslag og hjertesykdom. En annen stor fare for ubehandlet søvnapné er økt rente trafikkulykker på grunn av søvnighet.