Evb

Hvorfor er fiber viktig i fordøyelsen helse?

Fordøyelsen Helse: Ekspertene veie inn

Du vet at du skal spise mye fiber - men hvorfor? og kan du få for mye av en god ting?

Everyday helse: Hva er rollen til fiber i fordøyelsessystemet helse? Er det mulig å spise for mye fiber?

Mark Babyatsky, MD ( mssm.edu )

Kostfiber, finnes særlig i grønnsaker, frukt, bønner og helkorn, bidrar til å holde avføring regelmessig. Personer som spiser høy - fiber dietter har mye lavere forekomst av forstoppelse enn individer som spiser en lav - fiber diett, pluss de har færre hemoroider og diverticula (outpouchings) i tykktarmen. For mye fiber kan føre til løs avføring, oppblåsthet, eller diaré.

Kenneth Brown, MD ( kennethbrownmd.com )

Kostfiber er betegnelsen som brukes for å beskrive kombinasjonen av både uløselig og løselig fiber. Oppløselige fibre er i form av fibre som går i oppløsning i vann. Eksempler på mat som inneholder løselig fiber inkluderer frukt, havre, belgfrukter og bygg. Uløselig fiber kommer fra plante celle vegger og ikke løses i vann. Eksempler på mat som inneholder uløselig fiber inneholder hvete, grønnsaker og frø. Fiber fungerer ved både bulking opp avføringen og beholde vann. I tillegg bakterier å fordøye den fiber som produserer friske ingrediensene til kolon for eksempel kortkjedede fettsyrer. Fiber kan være gunstig for både diaré og forstoppelse avhengig av hvor mye væske er også tatt inn med fiber. Fiber kan faktisk bli en constipating agenten dersom forholdet mellom væske tatt i er for lav.

Christine M. Estere ( adventureinwellbeing.com )

Vi trenger å spise 35 til 40 prosent av fiber. Europeisk spise 10 prosent eller mindre. Fiber flytter giftstoffer, overflødig hormoner, og slim.

Noen fibre er også bindende for noen mennesker (for eksempel psyllium frø), så lytt til kroppen din og drikk masse vann etter å ha tatt en tørr fiber.

Lisa Ganjhu, DO ( wehealnewyork.org )

Fiber spiller en viktig rolle i fordøyelsen helse. Fiber er drivstoff kolon cellene bruker for å holde dem friske. Fiber bidrar også til å holde fordøyelseskanalen strømmer, ved å holde avføringen myk og regelmessig.

Det er mulig å få for mye fiber, og kroppen din vil vite det. Du kan oppleve oppblåsthet og mange flere avføringer enn du vanligvis er vant til.

Jo Ann Hattner, MPH, RD ( gutinsight.com )

Fibrene er primært ikke - fordøyelige karbohydrater. Fibrene er komponenter av planteføde, frukt, grønnsaker, tørkede bønner og erter, linser, nøtter og frø - All mat som er klassifisert som en plante. The fiber gir struktur. Tenk på selleri stilken og de åpenbare vertikale fiber strenger som man ofte blir fanget i sine tenner. I tillegg, fordi fibrene er ikke - fordøyelig, bidrar de til avføring bulk og legge skjema til avføring. Personer med uregelmessighet blir ofte rådet til å øke fiber og væske inntaket.

Men kan du få for mye? Vel ja, du kan få for mye av noe. Men du vet. Når du spiser for mye fiber fordøyelsessystemet kan bli overveldet og du vil lide av abdominal oppblåsthet og passere overdreven gass. Du ønsker ikke det, så hold et åpent sinn, og bare spise så mye fiber som du personlig trenger for å holde jevnlig og nyte en flat mage.

En annen veldig viktig rolle fiber er at noen fibre er prebiotika - betyr at de er fermentert i tykktarmen av sunn gunstige bakterier. Produktene i denne gjæring, som inkluderer kortkjedete fettsyrer, er tenkt å være sunn til slimhinnen i tykktarmen. I tillegg det sure miljøet som følger av gjæringen er uvennlig til overlevelse av sykdomsfremkallende (skadelig) bakterier som forårsaker sykdom og kan bidra til en usunn colonic miljø. Forventer flere forskningsresultater om dette temaet.

Lisa Pichney, MD ( stopcoloncancernow.com )

Fiber er bra for mage-tarmkanalen fordi det gir bulk til avføring, hjelper i colonic smøring og transitt. For mye fiber kan resultere i uønsket gassproduksjon.

Seth Rosen, MD ( gastrohealth.com )

En høy - fiber diett kan bidra sterkt til gastrointestinal helse, så vel som til en generell sunn livsstil. Fiber bidrar til å regulere avføring slik at de ikke er for løst eller for hardt og kan redusere risikoen for diverticulosis og divertikulitt. Mest høy - fiber matvarer har en tendens til å være lav i kalorier, sukker og fett, så de er generelt sunt. Ved å spise høy - fiber matvarer man kan føle fyldigere og dermed mindre tilbøyelig til å overspise. I tillegg, høy - fiber dietter er ofte en del av en lav - kolesterol, hjerte - sunt kosthold. Selv om det er sjelden at de fleste av oss til å overskride den anbefalte daglige fiber inntaket, har noen mennesker problemer med gass og oppblåsthet når du spiser en stor mengde fiber eller innføre fiber for fort inn i kostholdet. Også huske på, spise fiber alltid krever tilstrekkelig hydrering og bidra til å minimere gass og oppblåsthet som kan utvikle seg.

Sutha Sachar, MD ( susacharmd.com )

En diett høy i fiber har gjentatte ganger vist fordeler i å forebygge tykktarmskreft. I motsetning til hva mange pasienter tror, ​​kan løselig fiber anvendes for diaré samt forstoppelse. Den eneste ulempen til å spise "for mye fiber" er det faktum at er være kan gass - produsere i mange pasienter. Dette kan vanligvis løses ved å drikke rikelig med vann sammen med det.

Albert Snø, ND ( holisticgastroenterology.com )

I motsetning til konvensjonelle (mis) forståelse, er dens rolle i å bistå forstoppelse kanskje den minst viktige. Dens viktigste fordelen er som en kilde til næring for bakteriekultur som gjør opp slimhinnene, og dermed opprettholde det. Deretter slimhinnene beskytter mage-veggen, og hindrer inflammatoriske sykdommer så som irritabelt tarmsyndrom, kolitt og Crohns sykdom. Den vanligste årsak til forstoppelse er et magnesium-mangel. Hvis du ikke ta det første, er fiber trolig bare sikkerhetskopiere på deg.

Regel nummer én: Hvis du har noen form for inflammatorisk tarmsykdom som IBS, kolitt, lekk tarm, etc. ikke ta noen form for tarmen rengjøringsmiddel av fiber supplement - du vil definitivt gjøre deg problemet verre.

William Chey, MD ( med.umich.edu )

Fiber bidrar til å regulere vanninnholdet i avføringen. Hvis avføringen er for tørr, har en tendens fiber til væskeansamling og myker avføring. Hvis avføringen er for rennende, kan fiber absorberer vann og tilsett skjema til avføring. Tar ekstra fiber kan også påvirke av kolesterolnivået i blodet. Den typiske vestlige dietten inneholder 7-12 gram fiber per dag. For å forbedre forstoppelse - relaterte symptomer, bør folk konsumerer 20 til 25 gram fiber per dag. Å spise for mye fiber kan føre til problemer med kramper, oppblåsthet, diaré eller forstoppelse. Når du starter fiber, er det best å "starte lavt og gå sakte." Øke mengden av fiber i kosten for raskt (dager i motsetning til uker) kan føre til utvikling av uønskede bivirkninger.

Jacqueline Wolf, MD ( drjacquelinewolf.com )

Fiber er plantemateriale som ikke kan fordøyes av tynntarmen. Løselig fiber (kan være oppløst i vann) passerer gjennom tynntarmen relativt uendret inntil den når tykktarmen (tykktarmen) der bakteriene kan gjære eller fordøye fiberen. Produktene av fermenteringen stimulere tarmer, forårsake tilbakeholdt vann i avføringen og bulk opp avføringen. Uløselig fiber passerer gjennom tarmen relativt uendret og hjelper bulk avføringen. En kombinasjon av oppløselig og uoppløselig fiber bidrar til å opprettholde normal tarmfunksjon ved å påvirke konsistensen på avføringen og påvirke fordøyelsen av andre substanser.

Fiber kan føre gass og oppblåsthet hos noen mennesker, og dette kan være en funksjon av mengden eller typen fiber. I tillegg i noen mennesker fiber kan gjøre forstoppelse eller symptomer på irritabel tarm syndrom verre. I en person med en innsnevring i tarmen, for eksempel fra Crohns sykdom, kan uløselig fiber gjøre at personen mer utsatt for en blokkering av tarmen.