Evb

Hvorfor du trenger aerob trening

Aerob trening er bra for hjertet ditt. Lær om de nye aerobic utøve retningslinjer og de helsemessige fordelene ved aerob trening.

De siste retningslinjene fra European Heart Association og European College of Sports Medicine anbefaler 30 minutter med moderat intens aerobic trening fem dager i uken eller 20 minutter med høy intensitet aerobic trening tre dager i uken for å opprettholde god helse og redusere risikoen for kroniske sykdom. For aerobic trening, er 60 til 80 prosent av din maksimale hjertefrekvens generelt sonen bør du nå og opprettholde for å få mest mulig fordeler.

"Hjerte-og karsykdommer er fortsatt nummer én dødsårsaken i Europa. Associated med fysisk inaktivitet, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og røyking, hjerte-og karsykdommer står for omtrent 36 prosent av alle amerikanske dødsfall," bemerker Dan G. Tripps, PhD, direktør av svenske Medical Center Cardiology Ytelse Tjenester og Seattle University Center for Study of sport og trening. "Det er imidlertid en usedvanlig enkel botemiddel. Fysisk aktivitet fortsetter å være den mest effektive måten å bekjempe hjerte-og karsykdommer. Aerob trening bedrer helsa av hjertet og lungene. Men undersøkelser viser at nesten en tredjedel av europeere er ikke aktiv i det hele tatt til tross for disse fordelene. "

Fordelene med aerobic trening

Hvis du har ennå å omfavne en aktiv livsstil, legg merke til disse andre perks av aerobic trening:

  • Mentale fordelene. "Aerobic trening har vist seg å øke din tillit, følelsesmessig stabilitet, minne og hjernens funksjon," bemerker Tripps. Studier viser at om lag 19 millioner europeere opplever depresjon hvert år. Det er allment akseptert at aerob trening bedrer symptomene på depresjon.
  • Helsemessige fordeler. Foruten å styrke hjertet og lungene, kan aerob trening bidra til å senke kolesterolet, redusere risikoen for type 2 diabetes, forbedre immunforsvaret, og senke blodtrykket.
  • Fysiske fordeler. Aerobic Exercise brenner opp kalorier, noe som igjen kan hjelpe deg å kaste overflødig vekt. Aerob trening også toner musklene og forbedrer holdning.
  • Fitness fordeler. I tillegg til å se bedre og bli sunnere, øker aerob trening din utholdenhet, og gir deg mer energi for både arbeid og lek. Du vil sove bedre og håndtere stress bedre, og du vil føle deg bedre om deg selv.

Komme i gang med aerobic trening

Nå som du er klar over alle de grunner aerobic trening bør være en del av din sunne livsstil, hva med å komme i gang? Før du begynner på et treningsprogram, spesielt hvis du har helsemessige problemer, snakk med legen din. Velg aktiviteter som du liker. Turgåing, sykling, turgåing, dans, selv raker løv kan levere aerobic trening. Her er noen tips for å huske:

  • Som du får de anbefalte 30 minutter med moderat intens aerobic trening fem dager i uken, bør du være trener på et nivå som bare kan du holde opp en samtale under aktiviteten.
  • Hvis du er frisk nok til å trene på en høy intensitet, sørg for at du ikke overstiger målet ditt hjerte rate. Du kan finne din target rate ved å trekke alderen din fra 220, deretter multiplisere dette tallet med 70 prosent (0,70).
  • Drikk rikelig med væske før, under og etter trening.
  • Inkluder varme opp og kjøle ned perioder i dine aerobic trening rutiner.
  • Unngå høy intensitet aerobic aktivitet for én til to timer etter å ha spist.
  • Hopp treningsøktene når du er syk eller overtrøtt.

Forskning viser at aerob trening er gunstig selv om det er gjort i kortere segmenter i løpet av dagen. Selv om du har en travel timeplan, kan du finne tid for flere 10-minutters perioder med moderat intensitet aerobic aktivitet.

"Start med en lettere volum av aerob trening og gradvis arbeide deg mot noen konkrete mål. Opprettholde en fornuftig ernæring program og holde øvelse i perspektiv," råder Tripps. Finn et nivå av aerobic trening som er trygt og effektivt for deg og gjøre det noe som du liker. For å holde motivasjonen oppe, kan du trene med en venn, din ektefelle eller dine barn. Gjør aerob trening en vanlig del av en sunnere livsstil for deg og din kjære.