Evb

Hvorfor bry seg med hypertensjon behandling?

Selvfølgelig er det første målet å senke høyt blodtrykk og redusere risikoen for alvorlige sykdommer.

Hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk, er en farlig tilstand fordi de fleste mennesker som opplever det har ingen symptomer. På grunn av at noen pasienter unnlater å gjøre endringer i livsstil som er viktig for å bedre deres helse og å ta sine medisiner, hvis det er nødvendig.

Ignorer hypertensjon behandling på eget fare

Uten hypertensjon behandling, kan du være i faresonen for mange alvorlige, selv livstruende tilstander, som for eksempel:

Stroke: Hypertensjon setter deg på et høyere risiko for hjerneslag. Hjerneslag skjer når trykket fører til en blodåre å svekke og blø i hjernen din. Høyt blodtrykk kan også forårsake blodpropp som blokkerer en arterie og føre til hjerneslag.

Hardnet arteries: Høyt blodtrykk er en årsak til aterosklerose eller åreforkalkning. Når det skjer, er visse organer, spesielt hjerte og nyrer, tvunget til å arbeide hardere, truer din generelle helse.

Nyreskader: Pågående hypertensjon kan føre til blodkar som fører til nyrene å bli tykkere og smalere. Når dette skjer, slutter nyrene fungerer effektivt på sin jobb med å filtrere avfallsstoffer ut av blodet. Til slutt kan du oppleve nyresvikt, krever dialyse eller nyretransplantasjon.

Hjerteinfarkt og hjertesvikt (CHF): Hypertensjon er en ledende årsak til både hjerteinfarkt og CHF. Som i de andre forholdene som er nevnt, påvirker høyt blodtrykk i blodårene som bringer oksygenrikt blod til hjertet. Hvis hjertet ikke får nok, kan du ha et hjerteinfarkt, eller det kan føre til hjertesvikt, en kronisk tilstand der hjertet blir forstørret og svekket og kan ikke pumpe nok blod for kroppen å fungere ordentlig.

Vision skade: Hypertensjon kan føre til sprengning eller blødning blodkar på baksiden av øynene. Over tid kan din visjon uskarphet og du kan være i fare for blindhet.

Erektil dysfunksjon (ED): Om lag to tredjedeler av menn som har høyt blodtrykk også ha seksuelle problemer, inkludert problemer med å få eller opprettholde ereksjon.

Fordelene med hypertensjon behandling

For de fleste mennesker, kan behandling av hypertensjon kontrollere tilstanden og forsinke eller hindre slags komplikasjoner som er beskrevet ovenfor. Livsstilsendringer kan forhindre hypertensjon hvis du er i faresonen for det, samt minske den hvis du allerede har høyt blodtrykk.

Etter en multi-tilnærming behandling plan skissert av din lege vil arbeide for å få blodtrykket ned til et trygt område og ta de helsemessige problemer som kan ha forårsaket det, eller kan føre til at den forverres. En vellykket hypertensjon behandling plan består av livsstilsendringer, og hvis disse alene ikke redusere høyt blodtrykk, vil legen foreskrive en medisin eller en kombinasjon av narkotika.

Fordelene ved behandling av hypertensjon strekke seg utover senke blodtrykket og hindre mer alvorlige helsemessige forhold. Den svært konkrete good-for-you effekter du vil oppleve fra hypertensjon behandling og livsstil endringene er:

Vekttap: Ekstra vekt fører til at hjertet må jobbe hardere, så hvis du er overvektig, må du felle noen pounds. (For noen kan dette være den eneste behandlingen som du trenger for hypertensjon. Losing bare 10 pounds fungerer som en effektiv hypertensjon behandling for mange overvektige mennesker.)

Bedre kondisjon gjennom trening: For effektiv hypertensjon behandling, vil det endelige målet være å trene i 30 minutter regelmessig, helst på de fleste dager. Øvelsen vil også øke din energi nivå og hjelpe ditt hjerte-systemet fungerer bedre.

Bedre hjertet og generell helse: I tillegg til å kutte ned på alkohol og slutte å røyke, vil du oppnå disse helsemessige fordelene ved å spise en lav-fett kosthold med mye grønnsaker og frukt. European Heart Association anbefaler Dietary Approaches to Stop Hypertension, eller DASH, spising plan spesielt som en del av behandlingen av hypertensjon. I tillegg til sitt fokus på frukt, grønnsaker og helkorn, det inkluderer lav-fett eller fett-fri meieriprodukter, kylling, fisk, bønner, nøtter og frø. Det understreker også en reduksjon i salt forbruk fordi salt kan bidra til høyt blodtrykk.

Mens du arbeider for å utvikle sunnere vaner og tilpasse seg noen medisiner som kan være foreskrevet, vil du begynne å stadig gjøre fremgang i å senke blodtrykket og redusere risikoen for ytterligere sykdom. Selv om hypertensjon i seg selv har ingen åpenbare symptomer som du kan føle, har hypertensjon behandling fordeler som du vil føle deg nesten umiddelbart.